Afvallen

Afvallen zonder dieet – Zo doe je dat

afvallen-zonder-dieet

Als het op afvallen aankomt, zijn de meeste mensen voortdurend op zoek naar het beste dieet. Sommige mensen geven het op en gaan denken dat er iets mis is met hen. Dit leidt tot een eindeloze cyclus van weinig zelfvertrouwen, schuldgevoelens over je lichaamsbeeld, en nog meer mislukte pogingen om het dieet van de dag te volgen. Er is geen reden om je zo te blijven voelen – je kunt leren hoe je gewicht kunt verliezen zonder een dieet!

Wil je weten hoe je gewicht kunt verliezen zonder dieet ? Dan bent u hier aan het juiste adres! Het geheim zit hem niet in het eten van een speciaal soort voedsel of op een ongewone manier. Diëten en speciaal voedsel kunnen voor sommige mensen werken, maar ze werken niet voor iedereen. Ze vergen meestal veel tijd en energie die de meeste mensen niet bereid zijn te investeren. Laat me je daarom een paar tips geven over hoe je gewicht kunt verliezen zonder op dieet te gaan.

Wat is afvallen precies?

De reden dat je in dit artikel bent uitgekomen is waarschijnlijk omdat je op zoek bent naar een manier waarop je kunt afvallen zonder daar een heel streng dieet voor te volgen. Voor we op de tips in gaan is het goed om wat afvallen eigenlijk is.

Het doel van afvallen is om je totale lichaamsvet te verminderen, en de enige manier om dat te doen is door meer calorieën te verbranden dan je verbruikt. Echt waar, dat is echt de enige manier waarop je dat kunt bereiken! Om je een idee te geven, om 1 kg vet af te vallen zal je in totaal rond de 7700 calorieën meer moeten verbranden dan je binnenkrijgt. Het betekend dus dat je een calorietekort zult moeten creëren.

De beste manier om calorieën te verbranden is door te sporten, en hoe krachtiger je sport, hoe meer calorieën u verbrandt. De beste manier om de calorie-inname te verminderen is niet door een crash dieet, maar door het aannemen van een caloriearm plan dat u helpt calorieën geleidelijk en gezond te verminderen. Zodat je gezond aan het afvallen bent.

Deze strategie vermindert ook de risico’s van snel gewichtsverlies, zoals galstenen en ondervoeding. Het is beter om geleidelijk aan gewicht te verliezen dan in één keer snel. Bijvoorbeeld, 0,5 kg per week afvallen is veel gezonder dan 5 kg afvallen in 2 weken. 0,5 kg per week afvallen is over het algemeen trouwens een redelijk goede snelheid om naar de streven. Maar vergeet niet dat dit per persoon verschilt, aangezien niet iedereen hetzelfde startpunt heeft.

Het bereiken van gestaag gewichtsverlies week na week hoeft geen strijd te zijn als u de juiste strategieën gebruikt (en diëten vermijdt). Als u geïnteresseerd bent in hoe u gewicht kunt verliezen zonder dieet, lees dan verder!

Tips voor het afvallen zonder dieet

Nu je een idee hebt van wat afvallen nou eigenlijk is en dat het belangrijk is om dit op een gezonde manier te doen is het tijd om tot de daadwerkelijke tips over te gaan die je kunnen helpen af te vallen zonder dat je een speciaal dieet volgt. Je verbrandt trouwens ook calorieën zonder dat je daadwerkelijk iets doet. Ook goed dus om een idee te krijgen van hoeveel calorieën jij verbrandt in rust, per dag.

Maar goed, laten we over gaan op de tips. Al deze tips zijn erop gericht om te fungeren als kleine “trucs” om je te helpen zonder een strak dieet te volgen toch minder calorieën tot je te nemen of meer te verbranden.

Meer eiwitten

Eet meer eiwitten. Het eten van meer eiwitten kan in verband worden gebracht met een lager risico op buikvet. Het verhogen van je eiwitinname kan je eetlust verminderen, je calorie-inname verlagen en je spiermassa behouden. Als je op zoek bent naar een snack? Bekijk dan eens ons artikel over eiwitrijke snacks.

Snack vezelrijk

Snack op vezelrijke voedingsmiddelen. Vezelrijke voeding komt het dichtst in de buurt van een “wonderpil om de buik af te vlakken” die we hebben. Van fruit, groenten en volle granen, vooral die met veel oplosbare vezels, is bewezen dat ze het vet rond je middel verminderen. Bovendien vullen deze voedingsmiddelen je zodat je minder eet, waardoor je buik na verloop van tijd platter wordt. Hieronder een paar voorbeelden.

Drink genoeg water

Drink over de dag heen genoeg water. Je lichaam kan dorst namelijk soms verwarren met honger en dan kun je soms grijpen naar een lekkere snack terwijl je eigenlijk gewoon dorst hebt. Met het drinken is er nog een klein trucje om toe te passen. Drink water voor een maaltijd. Water drinken voor de maaltijd leidt tot gewichtsverlies doordat je minder eet tijdens de maaltijd. Het is het belangrijkst om water te drinken in plaats van andere dranken, die vaak veel suiker en calorieën bevatten.

Meer bewegen

Een uur van krachtige cardio activiteit kan tot 500 calorieën per uur verbranden. (Heb jij al een cardio apparaat voor thuis?) Als je een regelmatige routine hebt die meerdere uren cardio-oefeningen per week omvat, kun je verwachten dat je na een paar weken of maanden een groot verschil zult zien in je gewicht en lichaamsvetpercentage. Benieuwd naar hoeveel calorieën je verbrand met cardio? lees dan ook een ons artikel over hoeveel calorieën je verbrand met cardio.

Als je nog geen fitnessroutine heeft, kun je het beste langzaam beginnen met milde oefeningen en deze geleidelijk over een paar weken opbouwen naarmate je fitnessniveau verbetert. U kunt ook korte periodes van intensieve aerobe activiteit in je schema opnemen – neem bijvoorbeeld de trap in plaats van de lift op het werk te nemen. Zo hoef je dus niet eens per se een tijd uit te stippelen voor het sporten zelf, maar dan verwerk je het meer bewegen gewoon in je dag.

Neem ook is een kijkje op onze blog over afvallen met een crosstrainer of roeitrainer!

afvallen-met-roeitrainer

Slaap genoeg

Als je niet genoeg slaapt, produceert je lichaam het eetlust opwekkende hormoon ghreline te veel, maar te weinig het hormoon leptine, dat u vertelt wanneer u vol zit. Het resultaat is een toename van de honger.

Slaap is een ondergewaardeerd en onderbenut onderdeel van gewichtsverlies, maar recent onderzoek wijst uit dat het een belangrijke factor kan zijn bij het verliezen van gewicht.

Onderzoekers van de Universiteit van Californië in Irvine ontdekten dat slaaptekort mensen ertoe aanzet meer te eten omdat ze zich hongeriger voelen. Een studie gepubliceerd in het tijdschrift Obesity toonde aan dat vrouwen die slechts vier uur per nacht sliepen, overdag 164 calorieën extra aten, vergeleken met wanneer ze goed uitgerust waren.

Dus, slaap meer, en je eet minder.

Plan vooruit

In plaats van alles in één keer te willen doen, begin met één kleine verandering. Vooruit plannen is een goede plek om te beginnen. Ken je die situaties waarin je laat moet werken en je uitgehongerd bent? Wat als je, in plaats van gewoon te grijpen wat in de buurt is, het echt zou plannen? Denk na over wat je gaat eten en neem ook lastige situaties mee in je planning. Eventueel neem je zelfs een “slechte” maaltijd in je planning mee en zorg je ervoor dat de rest van je planning gewoon gezond is.

Onze hersenen hebben de neiging om naar de makkelijkste optie te verlangen, vooral als we moe en hongerig zijn. Als je de tijd neemt om vooruit te plannen en ervoor te zorgen dat je gezonde opties hebt, is de kans groter dat je het volhoudt!

Dus een plan hebben is een geweldige manier om af te vallen! Maar weet je niet hoe je zo een plan moet opzetten of weet je niet waar je moet beginnen? Geen zorgen we hebben een protocol die je kunt volgen. Het droogtrain protocol! Ook zou je onderstaande tool kunnen gebruiken om gezonde weekschema’s op te stellen. Deze tool doet dit volledig voor jou op basis van jouw doelen!

Ontspan genoeg

De volgende tip is om voldoende te ontspannen. Eten omdat je gestrest bent is een veel voorkomende oorzaak van eetbuien. Als je moeite hebt om tot rust te komen, probeer dan een boek te lezen, te mediteren of te wandelen om je geest tot rust te brengen.

Als je probeert af te vallen zonder een dieet te volgen, sla dan geen maaltijden over! Maaltijden overslaan zorgt ervoor dat je lichaam langer vet vasthoudt, waardoor het op de lange termijn moeilijker wordt om af te vallen.

afvallen-zonder-dieet-ontspan

Conclusie

Diëten gaat niet over eten en dat vergeten we. Diëten is zo veel meer geworden dan het veranderen van onze eetgewoonten, het is ook een verandering van levensstijl geworden. Het is absoluut mogelijk om je levensstijl van slecht naar goed te veranderen zonder op dieet te gaan. Het enige wat je nodig hebt zijn goede gewoontes. Deze gewoonten zullen u helpen gewicht te verliezen zonder een dieet te volgen, en het gewicht er ook af te houden. Geen jojo-diëten meer hier!

Als u de bovenstaande tips volgt, zult u gewicht verliezen zonder dat u uzelf hoeft uit te hongeren. Ze zullen u ook helpen meer gewicht te verliezen dan welk dieet dan ook. Dit komt omdat ze zorgen dat je minder zin krijgt in het eten van veel calorieën en hier minder aan denkt en daarnaast hoe je zonder het echt door te hebben hoe je meer calorieën verbrandt.

Ik hoop dat je wat aan deze tips hebt gehad en dat jij afvalt zonder dat je het gevoel hebt dat je een heel streng en strak dieet volgt. Mocht je nog vragen hebben, laat deze dan hieronder achter in een reactie.

author-avatar

Over Matthijs Boon

Deelt graag zijn passie voor sport, fitness, voeding en gezondheid. Vanuit zijn knie revalidatie in aanraking gekomen met krachttraining en is ervan overtuigd dat krachttraining een basis is voor iedere sporter, maar ook voor in het dagelijks leven. Leuk weetje over Matthijs: Loopt het liefst op zijn badslippers. Sporten: Taekwondo / krachttraining Toegepast Psycholoog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *