Toont alle 4 resultaten

Gymstick medicijnbal met handvatten 4-10 kg

 59.00 89.00
Medicijnballen met handvatten. ✓ Gratis verzending

Medicijn- / medicine bal kopen

Ben jij op zoek naar een gewichtsbal die hard is en je de bal kan gebruiken als steunpunt voor je oefeningen? Dan is de Medicine ball een zeer goede optie!

We hebben op deze pagina een overzicht gemaakt met alle medicine balls zodat je ze eenvoudig met elkaar kunt vergelijken. Ook hebben we op de productpagina’s een prijsvergelijking gemaakt zodat je jouw bal voor de beste prijs kunt kopen.

Wat is een medicine bal

Een medicijnbal is een harde verzwaarde bal die niet stuitert en kan worden gebruikt voor krachttraining. Ze zijn meestal gemaakt van rubber, leer of kunststof en zijn er in verschillende maten, kleuren en gewichten verkrijgbaar.

Waarvoor gebruik je een medicine ball

Medicijnballen kunnen worden gebruikt voor oefeningen als squats, lunges en opdrukken. Ze zijn ook zeer geschikt voor evenwichtstraining of core stability training.

Verschillende gewichten

Nu kun je jouw medicine ball kopen in echt een groot scala aan gewichten. Mocht je ligt willen beginnen met een bal van 1, 2 3, 4 of 5 kg dan is dan mogelijk, maar je kunt het ook zwaarder maken met een medicine bal van 6, 12 of zelfs 20 kg.

Waarop letten bij het kopen van een medicine ball

Nu zijn er een paar dingen waar je op moet letten als je een medicine ball gaat kopen. We zullen hieronder de belangrijkste punten even voor je op een rijtje zetten.

Materiaal

Allereerst is het belangrijk dat je kijkt naar het materiaal waar de medicine ball van is gemaakt. De meeste zijn van kunststof gemaakt, een zijn over het algemeen erg sterk. Maar je hebt ze ook medicine ballen die zijn gemaakt van leer of rubber.

Die van kunststof zijn vaak wat harder dan die van rubber of van leer. Rubber komt in het midden van de rij hardheid en de leren medicine balls zijn het zachtste. Is dus even kijken wat je fijn vind en wat voor een oefeningen je wilt doen.

Gewicht

Dan is het even kijken welk gewicht je nodig hebt. Hierbij is het goed om te denken welke oefeningen je gaat doen. Ga je bijvoorbeeld veel met de bal gooien, of zelfs overgooien, dan is het verstandig om voor een wat lichter gewicht te kiezen.

Maar wil je de bal voornamelijk gebruiken waarbij je de bal vasthoud dan kun je wel voor een zwaarder gewicht gaan.

Handvaten of niet

Dan is het goed om te kijken of je een medicine ball wilt met of zoner handvat. Je hebt ze tegenwoordig met handvat waardoor je er weer een heel scala aan andere oefeningen mee kunt doen.

Maar het ligt dus weer aan welke oefeningen je ermee wilt doen.

Hardheid

Laatste belangrijkste punt waar je even naar moet kijken is de hardheid. Nu hebben we het er al even over gehad bij het materiaal stukje.

Als je bijvoorbeeld oefeningen wilt doen waarbij je de bal gebruikt als steunpunt (denk aan opdrukken) dan is het handig om een harde medicine ball te kiezen.

Maar als je hem bijvoorbeeld wilt gebruiken voor gooi oefeningen dan kan het fijner zijn om een wat zachtere medicine ball te hebben.

Medicijn bal of medicine ball?

Nu vragen veel mensen zich af of je deze bal nou uitspreekt als medicine ball of medicijnbal? Nou we kunnen je vertellen, het maakt helemaal niks uit. Het is beide goed. In Nederland worden beide varianten gebruikt.

Dus maak je niet te druk over de naam en spreek het uit zoals jij graag wilt, want het is beide goed.

Conclusie

De medicine ball is dus een gewicht dat je mooi kunt gebruiken voor veel fitnessoefeningen. Het kan de training flink uitbreiden met veel verschillende oefeningen.

Er zijn dus een paar dingen waar je op moet letten bij het kopen. We hopen dat je er zo uit komt, maar mocht dat nou niet het geval zijn, aarzel dan niet om ons even een berichtje te doen. We helpen je graag verder.