Resultaat 1–24 van de 87 resultaten wordt getoond

Dumbbellset rond 22-30 kg van urethaan

 1189.00
Een professionele dumbbellset van 22 tot en met 30 kg. 10 dumbbells voor 1 vaste prijs! ✓  Gratis verzending ✓  Wordt verkocht als set

Dumbbells rubber rond 5-40kg Muscle power

 799.00
De rubbere dumbbells van Muscle Power hebben een ronde afwerking. Ze zijn te bestellen in de gewichtsklasse 5 tot en met 40 kg. Train op jouw eigen niveau! Dit product is niet meer beschikbaar. Zie hieronder een alternatief:

Luxe dumbbellrek groot voor 10 sets Muscle Power

 749.00
Dumbbellrek van Muscle Power voor 10 sets dumbbells. Dat is plaats voor 20 dumbbells! ✓ Gratis verzending thuisatleet-muscle-power-dealer

Dumbbellset rond 12-20 kg van urethaan

 729.00
Een professionele dumbbellset van 12 tot en met 20 kg. 10 dumbbells voor 1 vaste prijs! ✓  Gratis verzending ✓  Wordt verkocht als set

Luxe dumbbellrek klein voor 5 sets Muscle Power

 449.00
Dumbbellrek van Muscle Power voor 5 sets dumbbells. Dat is plek voor 10 dumbbells. ✓  Gratis verzending thuisatleet-muscle-power-dealer

Dumbbellrek met schalen voor 10 sets zwart

 439.00
Muscle Power Dumbbell rek voor 10 sets dumbbells. Exclusief dumbbells ✓ Gratis verzending thuisatleet-muscle-power-dealer

Dumbbellset staal 1-10 kg Muscle Power

 399.00
Opzoek naar een dumbbellset waarmee je thuis goed mee aan de slag kunt gaan en welke ook nog eens een artistiek kleurtje heeft? Dan is de Dumbbellset staal 1-10 kg van Muscle Power zeker iets voor jou! *Exclusief opbergrek ✓ Gratis verzending thuisatleet-muscle-power-dealer

Dumbbellset rond 2-10 kg van urethaan

 274.95
Een professionele dumbbellset van 2 tot en met 10 kg. 10 dumbbells voor 1 vaste prijs! ✓  Gratis verzending ✓  Wordt verkocht als set

Gewichten rek voor halterstangen en 50 mm schijven

 229.00
Al jouw gewichten los op de grond en het is een grote puinhoop in jouw eigen trainingsruimte? Dit is de oplossing! ✓ Gratis verzending thuisatleet-muscle-power-dealer

Gewichten heb je in veel verschillende soorten en maten. Van licht tot zwaar, en van klein tot groot. Gewichten worden vaak gebruikt om de training zwaarder te maken. Zo kan je de meeste lichaamsgewicht oefeningen zwaarder maken door er gewicht aan toe te voegen. Verder kun je ze ook gebruiken om de balans in je lichaam te verbeteren.

Losse/vrije gewichten

Met losse gewichten wordt bedoeld dat het gewichten zijn die nergens aan vast zitten. Geen apparaat of iets anders, het gaat alleen om het gewicht zelf. Er zijn verschillende soorten gewichten. Zo heb je Kettlebells, Barbells, Dumbells en schijven. Dit zijn allemaal losse gewichten. Het voordeel van losse gewichten is dat je niet alleen één spier traint, maar meerdere spiergroepen tegelijk traint. Dit heeft dan weer een beter effect voor jouw algehele coördinatie, omdat jouw spieren dan moeten samenwerken om de balans te behouden en kracht te leveren.

Soorten gewichten

Zoals hierboven genoemd zijn er kettlebells, barbells, dumbells, schijven en medicijnballen. Natuurlijk heb je ook nog gewichten in bepaalde fitnessapparaten. Maar ieder soort gewicht heeft zijn eigen functie.

Kettlebellkettbell gewicht

De kettlebell is eigenlijk een bal met een handvat. De kettlebell, ook wel “Girya” genoemd, komt oorspronkelijk uit Rusland en is wel 300 jaar oud. Je kan dus wel zeggen dat het een bejaarde is onder de gewichten. Dit gewicht kenmerkt zich doordat het zwaartepunt zich niet constant ter hoogte van de hand bevindt. Daarom wordt de kettlebell vooral gebruikt als een gewicht om zwaaibewegingen mee te maken. Denk aan de bekende kettlebellswing.

Dumbelldumbell gewicht

Een dumbell is een korte staaf met aan de zijkanten gewichten. In het midden van de staaf is daarom ruimte voor je hand. De term dumbell komt uit de 18e eeuw en werd gebruikt voor een apparaat om het luiden van de kerkklok te oefenen. Dit apparaat maakte geen geluid waardoor dit de dumb-bell werd genoemd, naar het Nederlands vertaald “stomme klok”. De dumbell is een gewicht waarbij het zwaartepunt juist wel ter hoogte van de hand bevindt. Dit gewicht is handig omdat je jouw ledematen afzonderlijk van elkaar kunt trainen. Zo voorkom je dat je met jouw ene arm gaat compenseren voor de andere arm.

Halterstangenbarbell (halterstang) gewicht

De halterstang is eigenlijk een lange stang waar je schijven op kunt schuiven. De halterstang wordt ook wel een barbell genoemd wordt gezien als de basis van jouw krachttraining. Hier worden namelijk vaak de compound oefeningen mee gedaan. Dit zijn oefeningen waarbij je meerdere spiergroepen mee traint. Lees welke halterstang oefeningen je kunt doen in onze blog als je inspiratie nodig hebt. Verder kun je het gewicht zelf regelen zodat je het precies op jouw kracht kunt afstellen. Je kunt dit regelen door middel van meerdere schijven op de stang te plaatsen.

Schijvenschijf gewicht

Zoals hierboven al werd gezegd zijn de halterschijven de gewichten die op de barbell worden geschoven. Ook kunnen deze gewichten los gebruikt worden voor bepaalde oefeningen. Net als bij de andere gewichten kun je jouw training zwaarder maken met schijven.

Medicijnballenmedicijnbal 5 kg

Hoewel de naam misschien doet denken, zijn de medicijnballen niet voor als je ziek bent. Sterker nog, juist niet. De ballen zijn om jouw krachttraining mee te doen. De ballen zijn hard en zwaar. De medicijnballen zijn in verschillende gewichten verkrijgbaar en kunnen daarom op ieder zijn niveau worden afgestemd. Deze ballen worden vaak gebruikt om bijvoorbeeld core oefeningen mee te doen. Naast de stabiliteit kun je ook verschillende coördinatie oefeningen dit soort gewicht doen. Deze ballen zijn echter niet om heel zwaar mee te trainen. De focus ligt bij dit gewicht anders.

Opbergrekken om jouw trainingsruimte netjes te houdenhalterrek met gewichten

Nu kan het zijn dat je al een aardige collectie gewichten hebt verzameld door de tijd heen. Jouw hele trainingsruimte licht vol met trainingsmateriaal overal. Je hebt het overzicht niet meer en je wilt het graag netjes en overzichtelijk hebben. Dan zijn de opbergrekken zeker wat voor jou. Op het moment dat jouw dumbells overal en nergens liggen kun je hier een opbergrek voor aanschaffen. Ditzelfde geldt natuurlijk op het moment dat jouw halterstangen en halterschijven steeds langs komen rollen tijdens jouw training. Met een rek om alles op te ruimen is dit probleem opgelost.

Zorg voor jouw veiligheid

Hoewel je natuurlijk ontzettend voldoening kan halen uit het feit dat je een zwaar gewicht omhoog krijgt, is de veiligheid nog veel belangrijker! Je wilt niet hebben dat op het moment dat jij het gewicht omhoog moet krijgen de gewichten van de stang afglijden. Dit kan namelijk zeker gebeuren en is uiterst gevaarlijk. Ga maar na, het gewicht glijd in één keer aan een kant ervan af. Om te zorgen dat jij veilig jouw oefeningen kunt uitvoeren, kun je halterklemmen aanschaffen. Deze klemmen schuif je tegen de halterschijf aan zodat de schijf niet kan bewegen. Zo voorkom je vervelende blessures.

Welk gewicht moet ik hebben?

Ik hoor je al denken, zoveel soorten gewichten. Welke moet ik nou kiezen? Zoals je hierboven hebt gelezen heeft ieder gewicht zijn eigen functie. Ieder soort gewicht heeft zijn eigen oefeningen. Ga dus na welk oefeningen je wilt doen. Er zijn ontzettend veel oefeningen die je kunt doen met ieder soort gewicht. Mocht je er nou niet helemaal uit komen welke oefeningen je graag wilt doen dan kun je gratis thuissport advies aanvragen bij ons. Zo helpen wij jou graag naar het juiste gewicht toe!

Gewichten kopen

Bedenk bij het kopen of bestellen van gewichten aan de volgende dingen.

1. Ga na welke spieren jij graag groter en/of sterker wilt hebben.

2. Met welke oefeningen maak je deze spieren sterker.

3. Bedenk daarna welke gewichten je nodig hebt voor deze oefeningen.

4. Dan hoe zwaar de gewichten moeten zijn.

5. En dan is het moment aangekomen om jouw gewichten te kopen.

6.Op het moment dat je ze in huis hebt is het tijd om te gaan trainen en jouw spieren sterker te maken!

Training met gewichten opbouwen

Het is belangrijk om te weten dat op het moment dat je met gewichten gaat trainen je jouw belasting opbouwt. Ga niet gelijk super zware gewichten tillen als jij net begonnen bent. Bouw het rustig op en wordt steeds sterker, anders zullen er allemaal nare blessures optreden. Naarmate je sterker wordt zal jouw lichaam aan de belasting wennen, en voorkom je dit probleem. Nu is jouw vraag natuurlijk, hoe bouw je de training op dan?

Voor je begint te trainen, bedenk dan of je het ooit eerder hebt gedaan. Is dit niet het geval, begin dan liever te laag dan te hoog. Om precies uit te rekenen wat voor een gewicht goed is om mee te beginnen, is lastig. Dit is namelijk per oefening en soort gewicht weer anders. Maar mocht je er niet uit komen of je twijfelt, aarzel dan niet en neem contact met ons op.

Gewichten voor thuis

Als je gewichten voor thuis wilt hebben dan zul jij jezelf moeten afvragen hoe groot de ruimte is en hoe je het netjes opgeruimd kunt houden. Hoewel het een voordeel is dat je in jouw eigen vertrouwde omgeving kunt trainen, moet je er wel ruimte voor hebben.

Ook als je nog andere informatie wilt hebben over de gewichten kun je altijd contact met ons opnemen.