DKN Technology AiRUN-C V2 loopband

 715.50
De DKN Technology AiRUN-C V2 loopband is een mooie instap model loopband met een prachtige inklap functie. ✓ Gratis verzending ✓ 2 jaar garantie

VirtuFit TR-75 Loopband

 449.00
Inklapbare loopband, ideaal voor thuis! ✓ Gratis verzending ✓ 3 jaar garantie

VirtuFit Totally Foldable TR-50i Loopband

 399.00
Weinig ruimte maar toch thuis willen trainen? Dan is de VirtuFit Totally Foldable TR-50i Loopband zeker wat voor jou! ✓ Gratis verzending ✓ 3 jaar garantie  

Wandelband kopen

Veel mensen zitten meer dan dat gezond is voor hun lichaam als gevolg van technologische, economische en maatschappelijke ontwikkelingen. Mensen zitten tegenwoorden meer dan ooit tevoren in de geschiedenis, dankzij de uitvinding van televisie, computers, videospelletjes en de kantoorbaan. De hele dag achter een computer of bureau zitten is op verschillende manieren schadelijk voor je gezondheid. We horen steeds meer over hoe zitten onze gezondheid in gevaar brengt. Met een wandelband is het mogelijk om je computerbureau op een loopband te plaatsen en de dag door te werken! Ontdek hier wat de voordelen zijn van het gebruik van een wandelband en waar je op moet letten bij het kopen ervan.

Wat is een wandelband?

Laten we eerst de basisbeginselen van een loopbandbureau doornemen voordat we ingaan op waarom je het misschien leuk vindt. Een wandelband lijkt op het eerste gezicht misschien een “gewone” loopband. Simpel uitgelegd is een wandelband een computer bureau dat zo is ingesteld dat je het kan gebruiken terwijl je op een wandelband wandelt. Het belangrijkste verschil tussen een loopband en een wandelband is dat een wandelband een topsnelheid van maximaal 8 km/h heeft. De meeste versies van dit soort cardio apparaten halen snelheden tot 6 km/h. Daardoor is hij ook ongeschikt voor sprinten. Er zijn twee types, de mechanische loopband en de elektrische loopband, die momenteel het meest gewild zijn. Dit type toestel is ideaal, vooral in streken waar het klimaat vaak strenge winters of veel regenperiodes kent. Het is ook perfect voor mensen met een zittend beroep of drukke schema’s.

Wat is het doel van een wandelband?

Het is een wandel- of looptoestel dat tot doel heeft cardiovasculaire oefeningen te doen in een bepaalde ruimte. Ze kunnen werken door manuele (mechanische) of elektrische aandrijving en bevatten meestal verschillende trainingsprogramma’s. Soms wordt het specifiek aanbevolen door artsen om revalidatie-oefeningen te doen. Loopbanden kunnen elektrisch of mechanisch zijn, en deze keuze zal een groot verschil maken in je training:

Elektrische loopband: 

 • Motorvermogen genereert kracht om je workout te stimuleren. Je kan ook kiezen op welke snelheid je wil trainen en sommigen hebben functies zoals hartslagmeting.
 • Mechanische loopband: De mechanische loopband werkt op je eigen tempo. Hoewel de modellen betaalbaarder zijn, is het een moeilijkere loopband om te trainen, vooral voor degenen die er niet aan gewend zijn.

 

Voor een wandelband hoef je niet de hele dag te rennen en te zweten terwijl je probeert te werken. Met een rustig tempo kan je vrijwel elke activiteit zonder problemen voltooien. Wat betreft de totale wandeltijd per dag: loop een half uur per keer, tot 3 uur per dag.

Voor- en nadelen wandelbanden

Lichaamsbeweging is altijd positief voor zowel het fysieke als het emotionele welzijn. We hebben allemaal gehoord dat zitten niet goed voor ons is. Deskundigen pleiten ervoor om gedurende de dag elke 20 tot 30 minuten iets actiefs te doen, hoe bescheiden ook. En omdat velen het tegenwoordig zo druk hebben, wordt het steeds moeilijker om tijd voor fitness in te plannen. Een loopband heeft veel voordelen, maar ook enkele nadelen.

Voordelen wandelband

 • Verbetering van de circulatie: zachte lichaamsbeweging verhoogt de bloedsomloop, het lichaamsgewicht en de gezondheid van het hart.
 • Creativiteit stimuleren: je geest bezighouden op het werk stimuleert je hoofd en houdt je gefocust op taken – het maakt spreadsheets misschien zelfs interessanter!
 • Daling ziektes: bedrijven melden een aanzienlijke daling van het ziekteverzuim onder hun werknemers als gevolg van investeringen in de gezondheid en het welzijn van hun werknemers. 
 • Verhoog het moreel: wandelbanden zijn fantastisch om het hele bedrijf en het team samen te brengen, dus waarom geen zakelijke loopuitdaging starten en wat vriendschappelijke competitie bevorderen?
 • Stressverlichter: lichte lichaamsbeweging kan stressniveaus aanzienlijk verlagen. 
 • Actief blijven: wandelen is een van de meest effectieve vormen van lichaamsbeweging, dus wandelen wanneer je anders inactief zou zijn, kan alleen maar gunstig zijn!
 • Voor iedereen geschikt: wandelbanden zijn een uitstekende optie voor iedereen met fysieke beperkingen of gewrichtsproblemen. Er bestaan ook wandelbanden voor ouderen zodat ze actief kunnen blijven.

Nadelen wandelband

 • Ruimte: een wandelband is natuurlijk geen slimme oplossing als je weinig ruimte hebt, omdat het veel meer ruimte inneemt. Als er geen andere ruimte op kantoor is, past het misschien niet in je bureau.
 • Lawaaierig: de wandelband kan nogal lawaaierig zijn, afhankelijk van de instelling waarop je hem gebruikt, wat je (en erger nog, je kantoorgenoten) kan storen. Als je geen kantoor aan huis hebt, kunnen je collega’s last hebben van het geluid, ook al is het niet zo hard als iemand die op een loopband loopt.

Wandelband kopen

Bij de aanschaf van een loopbandbureau moet met veel zaken rekening worden gehouden.

Geluid 

Dit soort fitnessapparaten zijn vaak stiller dan gewone loopbanden omdat je jezelf verplaatst met een snelheid van 2 km per uur. Zoek naar een stillere motor en wandelband als je een werkplek of personen in huis hebt die je niet tot last wil zijn. 

Gewichtslimiet tafelblad 

Kijk naar wat je momenteel op je bureau hebt staan als je een wandelband overweegt met een tafelbladgewicht. Weeg je bezittingen als je denkt dat je in de buurt van het maximumgewicht zit. Als je weegschaal niet zo weinig kan meten, stap er dan op en noteer je gewicht, en ga er dan weer op staan met al je spullen in je handen.

Stabiliteit 

Je wil een wandelband die niet veel wiebelt terwijl je erop wandelt, omdat dit het moeilijk maakt om je scherm te bekijken en je muis te bedienen.

Praktisch

Let goed op of de wandelband opvouwbaar is of niet, voordat je hem koopt. Opvouwbare wandelbanden besparen ruimte en zijn handiger.

Werkplek

Is er een zitmogelijkheid naast de loopbandwerkplek als je niet wandelt? Zo niet, heb je dan op je werkplek voldoende ruimte voor een loopbandwerkplek en een aparte werkplek?

Maximale tafelhoogte

Zorg ervoor dat je wandelband in de optimale positie staat om het te gebruiken. Je belast je nek en rug als je voorover moet buigen om te typen terwijl je naar beneden naar je scherm kijkt. Naar je toetsenbord reiken terwijl je te hoog kijkt, veroorzaakt ook problemen. Als iemand anders het loopbureau gaat gebruiken, zorg er dan voor dat het goed werkt voor hen (vooral als ze erg groot zijn).

Speciale functies en instellingen 

Sommige bureaus zijn voorzien van een motor die het tafelblad omlaag en omhoog brengt tot de juiste zit- en loophoogte voor jou en anderen, terwijl anderen door mensen moeten worden ingesteld (en sommigen vereisen twee personen om de hoogte te veranderen, wat erg onhandig is). Je bureau verbinden met je sporthorloge of andere draagbare apparaten is een duurdere optie, hoewel veel bureaus hun eigen fitnesstrackers hebben (hoeveel calorieën je verbrandt, hoeveel afstand je aflegt, enz.) 

Conclusie – wandelbanden

Bureaus op wandelbanden zijn uiteindelijk een fantastische manier om tegelijkertijd te bewegen en te werken. Een wandelband kopen is een prachtige investering in je gezondheid op lange termijn, fitness, en de productiviteit op het werk.