Toont alle 7 resultaten

Olympische Dames Halterstang High Performance 201 cm Muscle Power 15 kg

 169.00
Een dames halterstang voor mensen met minder grote handen. ✓  Gratis verzending thuisatleet-muscle-power-dealer

Halterstang 152 cm Olympisch Muscle Power

 115.00
Beginnend met krachttraining? Dan is deze kleinere halterstang echt iets voor jou! Hij neem niet zoveel ruimte in thuis.  

Rechte Halterstang kopen

Ben jij er klaar voor om jouw krachttraining naar een volgend niveau te trekken? Je bent al een tijd bezig met krachtoefeningen met jouw lichaamsgewicht. Je bent helemaal klaar om jouw krachttraining naar een volgend niveau te tillen.

Zowel letterlijk als figuurlijk door gewichten zoals halterstangen te gebruiken tijdens jouw training. Een rechte halterstang is één van die gewichten die je kunt gebruiken om jouw training zwaarder te maken. Hierdoor kun jij sneller progressie boeken, mits je dit slim gebruikt.

De halterstang kun je zien als de basis van de gewichten. Dit is namelijk een stalen stang waar je halterschijven op kunt schuiven. Op deze manier kun je het gewicht op jouw kracht en behoeftes aanpassen. De halterstang is een van de soorten barbells waar je uit kunt kiezen om mee te trainen.

Verschillende rechte halterstangen

Een rechte halterstang is een van de soorten barbells waar je uit kunt kiezen. Zoals de naam al zegt zijn halterstangen recht en kun je daar een hoop oefeningen mee doen.

Nu zijn er veel verschillende soorten te vinden. Je hebt ze in verschillende maten, aantal gewicht en met verschillende diktes van de sleeve. Er is dus genoeg keuze en iets uit te zoeken dat past bij jouw behoeftes.

Als we het hebben over een halterstang dan worden vaak de Olympische halterstangen bedoeld. Dit zijn stangen waarbij voor mannen de standaard afmeting 2.20m is en voor vrouwen de standaard lengte 201,5 cm is.

Bij de olympische mannen stang is deze standaard 20 kg zwaar en bij de vrouwen is deze 15 kg. Bij beide stangen is de olympische standaard dat de sleeve (ook wel schijfopname genoemd) een diamter heeft van 50 mm.

Hier zijn ook de meeste halterschijven op gemaakt en daarom is het altijd slim om voor de 50mm halterstangen te kiezen. Deze zijn het meest universeel.

Belangrijk om te weten over een halterstang

  • Allereerst is het natuurlijk belangrijk om te bedenken waar je de halterstang voor wilt gebruiken. Zoals eerder genoemd hebben de stangen verschillende doeleinden en gewichten. Dus zoek de stang uit die bij de doeleinden passen die jij voor ogen hebt.
  • Verder is het belangrijk dat het gat van halterschijven een bepaalde diameter hebben en dit nog wel eens wil verschillen. Dus op het moment dat jij al schijven in huis hebt gehaald of je had ze nog moet je heir even naar kijken. Bij Thuis Atleet weet je zeker dat je goed zit. De schijven passen namelijk op alle halterstangen.

Inspiratie voor de halterstang

Op het moment dat je oefeningen voor de halterstang nodig hebt dan kun je deze vinden in het artikel waar we 4 halterstang oefeningen bespreken.