Deluxe Power Tower met Fitnessbank VirtuFit

 249.00
Wil je beter worden in je pull ups, push ups, buikspieren, dips en bankdrukken? Dit kan allemaal met de Deluxe Power Tower met Fitnessbank van VirtuFit. Let op: geen halterstang of schijven meegeleverd! ✓ Gratis verzending ✓ 2 jaar garantie

Power Tower Gymstick met halterbank

De Power Tower met halterbank van Gymstick is een perfect fitness apparaat voor thuis! Je kunt er namelijk diverse oefeningen mee doen voor verschillende delen van het lichaam en daarnaast kun je het apparaat ook inklappen als je meer ruimte nodig hebt voor andere oefeningen. Super handig dus! ✓  Gratis verzending

Halterbank online kopen

Wil jij graag bench pressen en wil je hier het juiste apparaat voor die daar helemaal op is gericht? Dan heb jij een halterbank nodig! Een halterbank wordt ook wel drukbank genoemd en hoewel het ook de naam van een oefening is, willen ze ook nog wel eens halterbank bedoelen als er wordt gezegd dat ze een bench press willen kopen. 

Op deze pagina hebben we dan ook een overzicht gemaakt van alle halterbanken en willen we je vertellen over welke soorten halterbanken er allemaal zijn. Ook zullen we je helpen met tips waarop je moet letten als je dit stukje krachtapparatuur wilt gaan kopen zodat je tot een goede aankoop komt. 

Waar wordt een halterbank voor gebruikt?

Maar voor we verder ingaan op de diverse soorten halterbanken is het goed om eens te bespreken waar een halterbank eigenlijk voor wordt gebruikt. 

Een halterbank wordt voornamelijk gebruikt om mee te bankdrukken. Hoewel er wel soorten zijn waar je ook andere oefeningen mee kunt doen, is de hoofdfunctie van een halterbank om er goed mee te kunnen bankdrukken. 

Soorten halterbanken

Goed, dan is het tijd om naar de verschillende soorten halterbanken te gaan kijken zodat jij de soort kan kiezen die het beste bij jou past. In het kort heb je halterbanken met gewichten, verstelbare halterbanken, inklapbare en multi functionele halterbanken. Voor ieder wat wils dus. 

Halterbanken met gewichten

De eerste soort zijn de halterbanken met gewichten. Hiermee wordt eigenlijk een halterbank set genoemd en houdt in dat het een halterbank is waar ook een halterstang en halterschijven bij zitten. Zo ben je dus in één keer klaar en heb je alles wat je nodig hebt om te bankdrukken. 

Verstelbare halterbanken

Dan heb je nog verstelbare halterbanken. Hoewel er ook halterbanken zijn die bijvoorbeeld enkel en alleen schuin staan of waar je plat op ligt zijn de verstelbare halterbanken zoals je wel verwacht, verstelbaar! Ja ja inderdaad. 

Inklapbare halterbanken

Mocht je nou op zoek zijn naar een halterbank die niet teveel ruimte in neemt dan kun je kiezen voor een inklapbare halterbank. Bij deze banken kun je de bank inklappen op het moment dat je klaar bent en zal die dus minder ruimte in beslag nemen. 

Multi functionele halterbanken

Als laatste hebben we nog de multi functionele halterbanken. Dit zijn halterbanken waar nog extra opties op zitten en je bijvoorbeeld een extra bankje hebt waar je jouw armen op kan leggen voor een bicep curl of waar je je benen in kunt doen om de buikspieren bijvoorbeeld goed in te kunnen trainen. 

Tips waarop je moet letten bij het kopen van een halterbank

Nu je weet welke soorten er allemaal zijn is het tijd om te kijken naar de tips waarop je moet letten als je een halterbank gaat kopen. Er zijn namelijk wel een aantal dingen waarbij het goed is om even over na te denken of rekening mee te houden. 

Belastbare gewicht

Allereerst is het belangrijk om goed te kijken naar het belastbare gewicht van jouw halterbank. Hoe meer erop kan hoe beter het materiaal natuurlijk is en hoe langer die mee zal gaan. Ben jij nou een krachtpatser en moet er flink wat gewicht op voor jou, dan is het zeker belangrijk om hier naar te kijken!

Inclusief of exclusief gewicht

Dan is het goed om te kijken of er wel of niet gewicht bij de halterbank zit. Als je dan kijkt naar de prijs en vergelijkt dit met de prijs van als je alles los zou kopen dan kun je een beslissing maken voor wat het beste is. Als je wat zwaarder wilt drukken wel belangrijk om een set te kiezen met een olympische halterstang met een diameter van 50 mm. Dit is namelijk de meest universele optie. 

Verstelbaar of niet

Wil je graag dat je kunt bankdrukken in verschillende posities dan is het goed om te kijken naar de mogelijkheid om dit fitnessapparaat de verstellen. Als die verstelbaar is, kijk dan ook even goed naar wat je kunt verstellen. Er zijn namelijk halterbanken waar je zowel het ruggedeelte van de bank als de zitting kunt verstellen. En wil je echt alles kunnen verstellen dan kun je ook nog kijken naar de mogelijkheid om de hoogte van de stang te kunnen verstellen. 

Kun je Halterschijven ophangen

Als je ruimte wilt besparen dan is het handig om de halterschijven op te kunnen hangen aan de halterbank. Zo ben je gelijk in een keer klaar en hoef je niet nog een los rek hiervoor aan te schaffen. Overigens zie je dit vaak wel weer terug in de prijs, dus zal je voor jezelf even moeten kijken wat voor jou handig is. 

Materiaal

Dan is het goed om te kijken naar het materiaal van de drukbank. Wil je namelijk zwaar gaan drukken, dan is het verstandig om voor een halterbank te kiezen die is gemaakt van metaal. Mocht je niet zoveel willen wegdrukken dan zou je nog kunnen kijken naar een kunststof variant, maar eigenlijk adviseren we altijd voor een metalen variant te gaan aangezien deze velen malen langer meegaan. 

Gewicht van de halterbank zelf

Volgende punt om even naar te kijken is het gewicht van de halterbank zelf. Hoe hoger het gewicht, hoe zwaarder het materiaal en vaak ook hoe langer deze mee gaat. Wel zal die dan moeilijker te verplaatsen zijn. Maar als je een vaste plek hebt voor jouw halterbank dan is dat niet zo’n probleem. 

Kussens

Volgende om naar te kijken is de dikte van de kussen die op het bankje zitten. Als deze heel dun is, zal het minder comfortabel liggen, zeker als het gewicht van de halterstang + schijven je ook verder de bank indrukt. 

Been / arm steunen

Dan heb je nog varianten halterbanken waar je ook been- en armsteunen bij hebt. Zo kun je meer oefeningen met de bank doen en is die multifunctioneel. Wel zijn deze vaak een stuk kostbaarder en zal je investering iets hoger uitvallen. Bedenk dus even goed waar jij jouw halterbank voor wilt gebruiken. 

Prijs

Als laatste is het altijd goed om even kritisch naar de prijs te kijken. Wil je meer investeren in kwaliteit, of ben je op zoek naar een goedkope halterbank die je tijdelijk kunt gebruiken om een bepaalde periode te overbruggen. 

Bedenk voor jezelf wat jouw budget is en kijk welke halterbank het beste bij jouw budget en wensen past.