Toont alle 5 resultaten

VirtuFit Elite Indoor Cycle Pro Spinningfiets

 999.00
VirtuFit Elite Indoor Cycle Pro Spinningfiets is ideaal voor de echte spinner. Ben jij klaar om in eigen huis los te gaan? ✓  Gratis verzending ✓  2 jaar garantie ✓ Erkend VirtuFit dealer In nabestelling. Stuur eventueel een mail om een aanvraag te doen.

VirtuFit Indoor Cycle S2i Spinningfiets

 999.00
Thuis aan de conditie werken? Met de VirtuFit Indoor Cycle S2i Spinningfiets wordt dat een makkie! ✓  Gratis verzending ✓  3 jaar garantie ✓ Erkend VirtuFit dealer

Virtufit Indoor Cycle S1 Spinningfiets

 799.00
Thuis aan je conditie werken? Met de Virtufit Indoor Cycle S1 Spinningfiets lukt dat zeker! ✓  Gratis verzending ✓  2 jaar garantie ✓ Erkend VirtuFit dealer In nabestelling. Stuur eventueel een mail om een aanvraag te doen.   In nabestelling. Stuur eventueel een mail om een aanvraag te doen.

VirtuFit Etappe 1 Spinbike

 499.00
VirtuFit Etappe 1 Spinbike voor de tv gebruiken? Dat kan! ✓ Gratis verzending ✓ 3 jaar garantie ✓ Erkend VirtuFit dealer

VirtuFit Tour Cycle Spinbike

 379.00
De VirtuFit tour cycle spinbike is ideaal om thuis mee te fietsen. ✓  Gratis verzending ✓  3 jaar garantie ✓ Erkend VirtuFit dealer

Ben je op zoek naar een spinningfiets voor thuis? Een apparaat waar jij jouw cardiotraining op kunt doen in jouw eigen vertrouwde omgeving? Naast de hometrainers zijn er ook spinningfietsen voor de meer ervaren fietsers. Wij hebben een mooi assortiment voor jou om uit te kiezen binnen iedere prijsklasse. 

Wat zijn spinningfietsen?

Spinningfietsen worden ook wel spiningbikes genoemd en zijn eenvoudige fietsen waar je bijvoorbeeld thuis jezelf flink mee in het zweet kunt werken. Het grote verschil met een hometrainer is dat spinningfietsen doortrappen als je stopt met trappen. Dit betekend dus dat jij je hier wel van bewust moet zijn op het moment dat je wilt stoppen. Dit is dan ook de reden waarom dit cardio apparaat voor de meer ervaren fietser is over het algemeen. Maar ben je beginnend en dit zet je aan het twijfelen? Geen zorgen. Ga er eerst eens opzitten en trap rustig een klein beetje. Stop dan en voel aan hoe het mechanisme van de spinningfiets werkt. 

Verschil met een hometrainer

Zoals eerder genoemd is het grote verschil met een hometrainer dat een spinningfiets doortrapt op het moment dat je wilt afremmen. Je zult dus al fietsend moeten afremmen. Verder is de spinningfiets de sportievere fiets voor thuis. Je zit namelijk in een veel sportievere houding op een spinningfiets. Waar je bij een hometrainer rechtop zit, zit je bij een spinningfiets veel meer naar voren. 

Waarop je moet letten bij het kopen van een spinningfiets

Het is belangrijk om te kijken naar hoe zwaar het vliegwiel is. Het is namelijk zo hoe zwaarder het vliegwiel, hoe zwaarder je de fiets kunt instellen. Verder helpt een zwaarder vliegwiel ook voor een trapbeweging die vloeiender is. 

Ook is het goed om te kijken naar wat voor een soort remsysteem de spinningfiets heeft. Je hebt spinningfietsen met een remblok en met een magnetisch remsysteem. Hoewel een magnetisch remsysteem wel duurder is, is het wel een stuk stiller. Dit zijn dus afwegingen die je voor jezelf zal moeten maken.

Waarvoor gebruik je een spinningfiets?

Een spinningfiets wordt voornamelijk gebruikt om binnen toch aan je uithoudingsvermogen te kunnen werken. Verder verbruik je een stuk meer calorieën als je op een spinningfiets aan het trainen bent, wat weer voor de vetverbranding kan helpen. En als klap op de vuurpijl krijg je er ook nog eens gespierde benen en billen van. Is dat even mooi meegenomen. Zoals je ziet een prima soort fitnessapparaat om thuis mee aan de slag te gaan.