Toont alle 16 resultaten
Bowflex VeloCore Spinbike – Indoor Fiets met Leunmodus
DKN Technology X-motion II spinningfiets
Schwinn 800IC (voorheen IC8) Indoor Cycle – Spinningfiets – Spinbike – Zwift Compatible
Bowflex C7 Indoor Cycle – Spinningfiets
DKN Technology Speedbike Pro-1 Spinningfiets
ProForm Smart Power 10.0 Pro Spinningfiets
VirtuFit Indoor Cycle S2i Spinningfiets
Flow Fitness Racer DSB600i Speed Bike – Spinningfiets
Schwinn 700IC (voorheen IC7) Indoor Cycle – Spinningfiets
VirtuFit Etappe 2.0i Spinbike
Tunturi Competence S40 Sprinter Bike – Spinningfiets
Virtufit Indoor Cycle S1 Spinningfiets
VirtuFit Etappe 1 Spinbike
VirtuFit Tour Cycle Spinbike
VirtuFit Elite Indoor Cycle Pro Spinningfiets
Spinningfiets of spinbike voor thuis
Ben je op zoek naar een spinningfiets, ook wel spinbike genoemd voor thuis? Een apparaat waar jij jouw cardiotraining op kunt doen in jouw eigen vertrouwde omgeving? Naast de hometrainers zijn er ook spinningfietsen voor de meer ervaren fietsers. Wij hebben een mooi assortiment voor jou om uit te kiezen binnen iedere prijsklasse.
Wat zijn spinningfietsen?
Spinningfietsen worden ook wel spiningbikes genoemd en zijn eenvoudige fietsen waar je bijvoorbeeld thuis jezelf flink mee in het zweet kunt werken. Het grote verschil met een hometrainer is dat spinningfietsen doortrappen als je stopt met trappen. Dit betekend dus dat jij je hier wel van bewust moet zijn op het moment dat je wilt stoppen. Dit is dan ook de reden waarom dit cardio apparaat voor de meer ervaren fietser is over het algemeen. Maar ben je beginnend en dit zet je aan het twijfelen? Geen zorgen. Ga er eerst eens opzitten en trap rustig een klein beetje. Stop dan en voel aan hoe het mechanisme van de spinningfiets werkt.
Voordelen spinbikes
Nu kunnen wij ons voorstellen dat je benieuwd bent naar de voordelen van een spinningfiets. Daarom zullen we deze ook eens voor je op een rijtje zetten.
Geruisloos
Het eerste voordeel dat we je mee willen geven is dat spinningfietsen vaak vrij geruisloos zijn. Nu is dit wel voornamelijk bij de spinbikes met een V-Belt, maar daar worden de meeste spinfietsen ook mee gemaakt tegenwoordig.
SPD pedaal mogelijkheid
Je kunt kiezen voor een SPD pedaal om extra hard te fietsen. Deze SPD pedalen zijn namelijk zo gemaakt dat jij jouw racefietsschoenen erin kunt klikken en dan dus vast zit aan de fiets. Hierdoor kun je kracht zetten bij zowel de neerwaartse als opwaartse beweging en dus extra hard gaan. Zo ben je dus op de meest efficiënte manier aan het fietsen.
Uitdagend
Met een spinbike wordt je echt uitgedaagd om hard te fietsen. Het is namelijk zo dat de meeste spinningfietsen een doortrapsysteem hebben waardoor de trappers gewoon doordraaien als je stopt met fietsen. Hierdoor zul je dus gewoon door moeten fietsen om het vliegwiel draaiende te houden en daagt dit uit om niet te stoppen.
Gezond
Doordat je dus steeds echt doorfietst door het doortrapsysteem zul je dus ook niet stoppen en veel calorieën verbranden. Nu is het aantal calorieën dat je verbrand aan meerdere factoren verbonden zoals je lichaamsgewicht, vetpercentage, genen enzovoort. Maar ga uit van een gemiddelde van 500-600 calorieën per 40-45 min. Het is dus een mooie manier om wat extra calorieën te verbranden.
Verder zorgt het fietsen op een spinbike er ook voor dat je bloedsomloop flink op gang komt en alle afvalstoffen in het lichaam kan afvoeren. En het helpt ook nog eens tegen hart en vaatziekten.
Wanneer stap jij op de spinbike?
Verschil met een hometrainer
Zoals eerder genoemd is het grote verschil met een hometrainer dat een spinningfiets doortrapt op het moment dat je wilt afremmen. Je zult dus al fietsend moeten afremmen. Verder is de spinningfiets de sportievere fiets voor thuis. Je zit namelijk in een veel sportievere houding op een spinningfiets. Waar je bij een hometrainer rechtop zit, zit je bij een spinningfiets veel meer naar voren. Mocht je meer verschillen willen weten bekijk dan ook eens ons artikel over de verschillen van een spinbike en hometrainer.
Waarop je moet letten bij het kopen van een spinningfiets
Nu zijn er een aantal dingen om op te letten bij het kopen van jouw eigen spinningfiets. Deze zullen we dan ook stuk voor stuk kort met je bespreken.
Gewicht vliegwiel
Het is belangrijk om te kijken naar hoe zwaar het vliegwiel is. Het is namelijk zo hoe zwaarder het vliegwiel, hoe zwaarder je de fiets kunt instellen. Verder helpt een zwaarder vliegwiel ook voor een trapbeweging die vloeiender is.
Soort rem- en weerstandssysteem
Ook is het goed om te kijken naar wat voor een soort remsysteem de spinningfiets heeft. Je hebt spinningfietsen met een remblok en met een magnetisch remsysteem. Hoewel een magnetisch rem- en weerstandssysteem wel duurder is, is het wel een stuk stiller. Dit zijn dus afwegingen die je voor jezelf zal moeten maken.
Programma’s
Nu is het bij een spinbike niet normaal dat er allemaal voorgeprogrammeerde programma’s opzitten. Mocht je dus graag gewoon een vooringesteld programma willen volgen, dan is het wel goed om goed de specificaties te bekijken hiervoor.
Maximale gebruikerslengte
De ene persoon is langer dan de ander en daarom is het ook heel belangrijk dat je nagaat of jij met jouw lengte wel op de fiets past. Ga dus na in de specificaties wat de maximale gebruikerslengte is en voorkom een aankoop die je weer terug zou moeten sturen in verband met jouw lengte.
Aandrijving
Ook de aandrijving van de spinbike is vrij belangrijk. Hiermee wordt eigenlijk de band of ketting bedoeld die van de trappers naar het vliegwiel loopt. Er zijn verschillende soorten aandrijvingssystemen. De meeste spinningfietsen hebben een ketting (zoals je bent gewend op een normale fiets) of een V-Belt. Nu zijn de V-Belt aandrijvingssystemen vaak wel wat duurder, maar zorgt het er wel voor dat je geen geluid maakt op de fiets. Dat scheelt dus wel als je bijvoorbeeld vroeg wilt trainen en niemand wakker wilt maken. Goed om te kijken naar het aandrijvingssysteem in ieder geval en de V-Belt is de betere optie daarin.
Positie vliegwiel
Nu maakt het uiteindelijk voor de training niet uit en is het voornamelijk wat je zelf fijn en mooi vindt. Maar je kunt ook kijken naar de positie van het vliegwiel. Mocht je graag het vliegwiel zien draaien, dan kun je beter kiezen voor een vliegwiel aan de voorkant, maar maakt het je niet zo uit dan kan het ook mooi zijn om het vliegwiel juist aan de achterkant te hebben.
Doortrapsysteem
Wat goed is om te weten is dat een spinningfiets een doortrapsysteem heeft. Dit houdt in dat als jij stopt met fietsen de trappers gewoon doordraaien. Je kunt dus niet even flink aanzetten en dan de trappers even stoppen om uit te rusten. Hierdoor wordt het trainen op een spinningfiets ook vaak als zwaarder ervaren en zul jij je hier dus wel bewust van moeten zijn.
Pedaalsysteem
Nu zijn er bij spinningfietsen verschillende pedaalsystemen mogelijk. Namelijk de Toeclips en een SPD pedaal. Bij het Toeclip systeem kun je gewoon met je normale schoenen erin en flink trappen. Echter kun je bij de SPD pedalen met jouw wielrenschoenen erin en deze vastklikken.
Hierdoor kun jij zowel bij de neerwaartse als opwaartse beweging kracht uitoefenen en nog sneller fietsen. Mocht je dus geen wielrenschoenen hebben, dan is het goed om gewoon voor de Toeclips te gaan. Professionals kiezen daarom ook vaak voor de Spinningfietsen met een SPD pedaalsysteem.
Waarvoor gebruik je een spinningfiets?
Een spinningfiets wordt voornamelijk gebruikt om binnen toch aan je uithoudingsvermogen te kunnen werken. Verder verbruik je een stuk meer calorieën als je op een spinningfiets aan het trainen bent, wat weer voor de vetverbranding kan helpen. En als klap op de vuurpijl krijg je er ook nog eens gespierde benen en billen van. Is dat even mooi meegenomen. Zoals je ziet een prima soort fitnessapparaat om thuis mee aan de slag te gaan.