Home > Sportproducten voor thuis > Plyo boxen > Houten plyo boxen

Toont alle 4 resultaten

Houten Plyo Box FunXie Sport

 149.00
Een stevige, solide houten plyo box van het merk FunXie Sport die in Nederland is ontworpen, ontwikkeld en hier ook wordt gemaakt. Van Nederlandse Makelij! ✓ Gratis verzending

Plyo box hout Muscle Power

 99.00 149.00
Plyo box van hout in het groot en klein. Het handige van deze plyo box is dat hij zo stevig gemaakt is dat je hem op iedere kant kan zetten en er toch zeker van zijn dat hij goed blijft staan. Zo heb je dus eigenlijk 3 plyo boxen in 1!  

Ben je op zoek naar een houten plyo box om jouw snelheid, startsnelheid en explosiviteit te verhogen? Dan ben je bij Thuis Atleet aan het juiste adres. Een houten plyo box brengt een aantal voordelen met zich mee die straks besproken zullen worden. Wel adviseren wij om een plyo box te kopen die bij jouw niveau past. Zo voorkom je vervelende schaafwonden en ben je aan het trainen op jouw niveau. Wij hebben houten plyo box met of zonder anti slip laag in ons assortiment. Welke kies jij?

Voordelen van een plyo box van hout

Nu brengt een plyo box die is gemaakt van hout een aantal voordelen met zich mee. Zo kun je deze net als de soft plyo boxen op verschillende kanten neerzetten, is het gemaakt van sterk materiaal en staan houten plyo boxen als een boom. Een ander voordeel is dat je tijdens de landing op een harde ondergrond land.

Verschillende hoogtes

Onze houten plyo boxen kun je op verschillende kanten neerzetten, waardoor de hoogtes van het plateau waarop je springt ook verschillen. Dit komt omdat de houten plyo boxen geen vierkanten zijn maar als een rechthoek is ontworpen. Het grote voordeel van de verschillende hoogtes waarop je de box kunt neerzetten is dat je jouw sprongkracht langzaam aan kunt opbouwen. Als het goed gaat en je steeds gemakkelijker op de box kunt springen dan kun je plyo box op een andere zijde zetten waardoor de hoogte weer hoger wordt. Zo kun je het steeds moeilijker voor jezelf maken en hoef je niet gelijk een nieuwe plyo box te kopen. Zo is het een beloning als jouw training zijn vruchten begint af te werpen in de plaats van een rekening voor de volgende (hogere) plyo box.

Materiaal

Zoals je misschien wel kon raden zijn de houten plyo boxen van hardhout gemaakt. Ook hebben deze plyo boxen een houten binnenframe om de constructie nog steviger te maken.

Stevig

Zoals zojuist benoemd zijn deze boxen uitgerust met een houten binnenframe om de constructie te verstevigen. Ook helpt het dat het niet een daadwerkelijke box is maar een rechthoekig ontwerp heeft. Kortom, over de stevigheid hoef je niet in te zitten.

Landing op harde ondergrond

Een ander groot voordeel van een houten plyo box is dat je een harde ondergrond hebt op het moment dat je op de box springt. Zo is de kans minder groot dat je bijvoorbeeld een verkeerde beweging met je enkel maakt.

Hulp voor jouw plyo box training