Toont alle 3 resultaten

VirtuFit Verstelbare Fitnessbank Pro

 249.00
De Pro fitnessbank van VirtuFit ✓ Gratis verzending ✓ 2 jaar garantie ✓ Erkend VirtuFit dealer

VirtuFit Verstelbare Fitnessbank

 199.00
Wil jij een fitnessbank waarop je verschillende oefeningen op kunt doen? De Verstelbare Fitnessbank van VirtuFit kan dit jouw bieden! ✓ Gratis verzending ✓ 2 jaar garantie ✓ Erkend VirtuFit dealer   Dit product is op het moment uitverkocht en wordt in week 16 weer geleverd.  Je kunt de fitnessbank wel al bestellen maar deze wordt dan geleverd in week 16.

Vlakke Fitnessbank VirtuFit

 99.00
Een zwarte en vlakke fitnessbank om jouw benchoefeningen mee te doen. ✓  Gratis verzending ✓  2 jaar garantie ✓ Erkend VirtuFit dealer

Ben jij op zoek naar een fitnessbank voor thuis om thuis aan de slag te kunnen gaan met bijvoorbeeld bankdrukken. Je hebt al een set dumbbells in huis, maar wilt nu ook aan de slag met het trainen van je borst. Dan ben je bij Thuis Atleet op het goede adres om jouw fitnessbank te kopen. Met een fitnessbank kun jij jouw pakket met oefeningen weer uitbreiden en bepaalde spieren goed geïsoleerd pakken.

Wat is een fitnessbank?

Een fitnessbank, ook wel trainingsbank genoemd, is een bankje die je kunt gebruiken om bepaalde fitnessoefeningen op te kunnen uitvoeren. Het heeft een zit- ligvlak die vaak een kunstleren omhulsel heeft met aan de binnenkant een dikke laag foam. Zo kun je op een prettige manier, zonder een pijnlijke rug, jouw oefeningen uitvoeren.

Waar gebruik je een fitnessbank voor?

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen is een fitnessbank handig om te hebben om bepaalde oefeningen uit te kunnen voeren. Zo is de oefening bankdrukken, ook wel benchpress genoemd, een bekende oefening die je kunt doen met een fitnessbank. Doordat je op een fitnessbank ligt kun je de oefening helemaal uitvoeren. Zo pak je de gehele spier en kun je de spier zo goed mogelijk trainen. Naast dat je bepaalde oefening zittend of liggend uit kunt voeren, kun je de fitnessbank ook gebruiken als bijvoorbeeld een step up. Een fitnessbank is dus een veelzijdig stukje krachtapparatuur. 

Welke soorten fitnessbanken zijn er?

Er zijn twee soorten fitnessbanken. Je hebt de vlakke fitnessbanken en de verstelbare fitnessbanken. De vlakke fitnessbank is een platte fitnessbank, waarbij je de rugleuning niet kunt verstellen. Je kunt hem dus voornamelijk voor liggende oefeningen gebruiken. Natuurlijk kun je er ook op zitten alleen heb je er dan geen rugleuning die jouw rug ondersteun. De naam zegt het al bij de verstelbare fitnessbank, je kunt namelijk de rugleuning verstellen. Zo kun je het fitnessbank een soort fitness stoel maken, waarbij de rugleuning recht overeind staat. Daarnaast kun je de rugleuning ook schuin neerzetten. Zo kun je verschillende oefeningen op verschillende standen uitvoeren. Zo pak je net weer andere spieren en kun je alles even sterk maken.

Waar moet jij opletten wanneer je een fitnessbank gaat kopen?

Als jij een fitnessbank gaat kopen moet je er eerst opletten waarvoor je hem wilt gebruiken. Vaak zijn vlakke fitnessbanken goedkoper dan vestelbare fitnessbanken, omdat je hem dus niet kan verstellen. Wil je voornamelijke liggende oefeningen doen op je fitnessbank, of heb je geen rugleuning nodig voor jouw oefeningen. Dan heb jij dus genoeg aan een platte bank, dan is de vlakke fitnessbank zeker iets voor jou. Wil je juist wel een incline benchpress doen, dan is de verstelbare fitnessbank een betere aankoop voor jou.