Toont alle 5 resultaten

Olympische Curlstang high performance Muscle Power

 109.00
De Olympische curlstang high performance van Muscle Power is een echte krachtpatser onder de curlstangen.

Olympische Super Curl Bar Muscle Power

 75.00
Een stang met een gekke kronkel erin. Wordt veel gebruikt om de biceps (spierballen) mee te trainen. ✓ Gratis verzending! thuisatleet-muscle-power-dealer

EZ Curl bar kopen

Als je serieus aan gewichtheffen doet, kan het grote, logge vrije gewichten nogal oncomfortabel zijn om te gebruiken. Daarom is het beter om zoiets als de EZ curl bar te gebruiken. Hiermee kun je net zo effectief opwarmen als met een grote set gewichten, maar je werkt vooral aan je kleinere spiergroepen waar de grote stang zich niet effectief op kan richten.

Wat is een EZ curl bar?

Curlstangen zijn meestal korter dan rechte stangen, waardoor ze gemakkelijker te gebruiken zijn in drukke sportscholen of kleine ruimtes thuis. Ze zijn ook lichter dan rechte staven, dus makkelijker te vervoeren als je ze mee wilt nemen op reis of als je thuis traint.

Waar gebruik je een EZ Curl bar voor?

Het belangrijkste doel van deze barbell is het versterken van je biceps, triceps en onderarmen. Dit kun je doen door oefeningen uit te voeren zoals: Bicep curls, reversed bicep curls, tricep extaintion, skull crushers enz.

Voordelen ten opzichten van een rechte stang

Er zijn verschillende voordelen aan het gebruik van een curlstang ten opzichte van een rechte stang bij het sporten. Bijvoorbeeld:

De handgrepen staan onder een hoek van ongeveer 30 graden ten opzichte van verticaal, wat betekent dat je je onderarmen kunt gebruiken ter ondersteuning tijdens curls en triceps extensions. Dit maakt de oefening gemakkelijker voor uw polsen en vermindert de belasting op de pezen in uw polsen, ellebogen en schouders.

De handgrepen zijn zo ontworpen dat je ze van boven of van onderen kunt vastpakken – afhankelijk van wat voor soort curl je wilt doen. Dit betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over het vinden van een hoek die comfortabel aanvoelt tijdens het trainen; er is een optie beschikbaar voor iedereen!

Beter voor de pols

De handgrepen zijn ontworpen met een laag zwaartepunt dat het gemakkelijker maakt om te trainen zonder uw polsen te belasten.

Pakt specifieker de bicep

De handgrepen zijn zo ontworpen dat u specifieke spieren binnen uw biceps kunt isoleren. Hierdoor kun je elke arm afzonderlijk trainen, waardoor je je specifieker op een bepaald deel van de spier kunt richten.

Tips waarop je moet letten bij het kopen

Zorg ervoor dat u de juiste maat krijgt. U kunt uw armen opmeten voordat u tot aanschaf overgaat, zodat u zeker weet dat de handgrepen goed passen.

Diameter schijfopname/sleeve

Je hebt verschillende soorten schijven en stangen, je moet goed opletten dat je de goeie stang bij de goeie schijven koopt anders passen de schijven misschien niet op de stang, en dat zou zonde zijn.

Belastbaar gewicht

Het belastbare gewicht is belangrijk als je zwaar wilt tillen. Als het gewicht te licht is, zal het niet erg effectief zijn bij het opbouwen van spieren. Je moet er ook voor zorgen dat de stang voldoende gewicht heeft, zodat hij je lichaam kan ondersteunen wanneer je oefeningen doet.

Hoe krom die is / verschillende curls

De stang moet recht en evenwichtig zijn, zodat u hem gemakkelijk kunt vasthouden. De vorm van de greep bepaalt hoe goed je hem kunt vasthouden tijdens verschillende oefeningen, en welke spieren je wilt trainen. U wilt een stang met comfortabele handgrepen, zodat u deze niet steeds opnieuw hoeft aan te passen.