Toont alle 3 resultaten

Hoewel ze er misschien intimiderend uitzien, zijn battle ropes een eenvoudige trainingstool die iedereen kan gebruiken. Je traint de spieren in je bovenrug, armen, buikspieren, rug, bilspieren en als je sprongen, lunges en squats toepast, kun je ook je benen trainen! Begin met het integreren van een reeks aan het einde van je training. Denk hierbij aan een standaard afwisselende set met intervallen van 30 seconden. Zodra je de afwisselende oefeningen onder de knie hebt, werk je beide armen achter elkaar (de dubbele golf) om de intensiteit te verhogen.

Wat is een battle rope?

Battle-touwen zijn waardevol voor mensen die spieren willen opbouwen (of gewoon hun routines willen veranderen) zonder zich te wenden tot ultrazware gewichten. Omdat touwen krachten en spanning creëren vanuit hoeken die moeilijker te bereiken zijn met elementaire krachttraining, verwarren en verrassen ze je spieren en maak je sneller progressie. Je herkent een battlerope aan de lange touwen met stevige uiteinden, verkrijgbaar in verschillende lengtes.

Wat kun je met een battlerope?

Je gaat nieuwe spieren trainen (of oude spieren op nieuwe manieren!): Je kunt met de battle ropes zwaaien, slaan of zwaaien om in vele richtingen te bewegen om de schoudermobiliteit en het bewegingsbereik te vergroten en verschillende spieren te trainen.

Voor wie is een battle rope?

De battle ropes zijn niet alleen een cardio-oefening met de armen. Je kunt veel verschillende spieren uitdagen voor een totale lichaamstraining op basis van hoe je de touwen beweegt, je grip en je afstand tot het ankerpunt.