Toont alle 3 resultaten

Fitness trampoline voor thuis kopen

Ben jij op zoek naar een mooie fitness trampoline waar je flink mee aan de slag kunt thuis? Waar je lekker jouw jumping training mee kunt doen en op een hele andere manier aan jouw gezondheid te werken.

Je bent helemaal op de juiste plek. We hebben op deze pagina een overzicht gemaakt van fitness trampolines die je in Nederland en België kunt bestellen.

Ook hebben we op de productpagina’s een prijsvergelijking gemaakt met de verschillende webshops waar je het product kunt bestellen. Zo bestel jij jouw fitness trampoline voor de beste prijs.

Wat is een fitness trampoline en waar gebruik je hem voor?

Een fitness trampoline is eigenlijk een mini trampoline met meestal een steun waar jij je aan kunt vasthouden tijdens jouw training. Door middel van deze steun kun jij je dus echt focussen op het springen zonder dat je van de trampoline afvalt.

Je gebruikt dit soort trampolines dus voor springtraining waarbij je snelle sprongoefeningen maakt. Het is een hele andere manier van trainen en je hebt er talloze video’s van.

Je kunt een fitnesstrampoline gebruiken voor veel verschillende soorten trainingen. Het is een geweldige manier om je armen, benen en kernspieren te trainen. En het verbetert ook je balans en coördinatie! U moet dus zeker overwegen er een aan te schaffen als u thuis wilt trainen.

Waarom trainen met een fitness trampoline

Maar waarom trainen met een fitness trampoline zal je wel denken. Eigenlijk om de doodgewone reden omdat het eens wat anders is dan een normale trampoline waar je vooral hoog springt.

En al helemaal anders dan het doen van cardio training met een apparaat.

Voor wie geschikt?

Een fitness trampoline is verder eigenlijk door iedereen te gebruiken, mits je geen blessures hebt natuurlijk. Hij is te gebruiken door fitte oudere / senioren, door volwassenen maar ook kinderen kunnen hem prima gebruiken.

Als jij als volwassenen de fitnesstrampoline gebruikt door een cardio training ermee te doen, dan kunnen de kinderen daarna in huis trampoline springen.

Let hierop bij het kopen van een fitness trampoline

Nu ben je waarschijnlijk op deze pagina om een keuze te gaan maken voor jouw eigen fitness trampoline en daarom willen we je nog even helpen met de keuze door een aantal punten voor je op een rijtje te zetten waar je op moet letten als je er eentje gaat kopen.

Waar je besteld

Allereerst is het goed om het bij een bekende webshop te bestellen zoals Fitwinkel, Bol of Decathlon. Zo weet je dat het een betrouwbare shop is en voorkom je een miskoop.

Met of zonder steun/stang

Als we naar de fitnesstrampoline zelf gaan kijken dan is het belangrijk om even te kijken naar het feit of het een fitness trampoline is met stang / steun. Dit is namelijk wel belangrijk als je echt specifieke fitness spring training gaat doen.

Vind je dit niet erg en wil je gewoon binnen kunnen trampoline springen op je eigen manier, dan is dit natuurlijk niet nodig.

Belastbaar gewicht

Ander belangrijk punt om even op te letten bij de aanschaf is het belastbaar gewicht. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je door de trampoline heen zakt, dus kijk daar daarom even goed naar. Liefste ook met een beetje marge zodat je zeker bent van je zaak.

Afmetingen

Laatste belangrijke punt is de afmetingen. Je gaat hem in huis plaatsen dus dan is het goed om even te bedenken waar je hem wilt plaatsen en hoeveel ruimte je daar hebt om de fitness trampoline te plaatsen.

Wel kun je hem natuurlijk als je klaar bent op zijn zij zetten, maar ook daar moet je natuurlijk ruimte voor hebben. Dus kijk goed naar de afmetingen en bepaal of die bij jou thuis goed past.