Afvallen

Afvallen met een trilplaat kan dat?

afvallen-met-trilplaat

Een trilplaat is een fitnessapparaat dat uw hele lichaam doet trillen en schudden als u erop staat. Je hebt er vast al reclame voor gezien en je afgevraagd of het wel zo effectief is als men beweert. Er zijn veel verschillende modellen verkrijgbaar, maar hoe werken ze? Zijn ze veilig? En helpen ze echt bij het afvallen? Laten we dat eens uitzoeken!

Wat is een trilplaat

Een trilplaat is een revolutionair apparaat dat over de hele wereld steeds populairder wordt. Je ziet het steeds vaker binnen een sportschool staan, maar ook thuis wordt het steeds meer gebruikt. Ze zijn namelijk gemakkelijk te gebruiken. Een trilplaat wordt gebruikt voor lichaamsoefening en training terwijl je spieren ook bezig zijn met de trilling van het apparaat. Het bestaat in feite uit een vibrerend platform dat in verschillende richtingen beweegt, waardoor jij als gebruiker continu een trilling in je lichaam zal voelen.

Wat is het effect van een trilplaat

Nu zal jij je wel afvragen wat een trilplaat nou eigenlijk voor een effect heeft op je lichaam en waarom zoveel mensen ervoor kiezen. We zullen dat dan ook eens haarfijn uitleggen.

Het effect van een vibrerende plaat. Het stimuleert de bloedsomloop, versterkt de spieren en heeft een soort massage-effect. De trillingen zorgen ervoor dat de spieren ritmisch samentrekken en ontspannen. Je kunt de plaat gebruiken als onderdeel van een warming-up routine voor u gaat sporten en om uw mobiliteit te helpen verbeteren. Dit komt omdat het uw bloedsomloop stimuleert, waardoor uw spieren verder kunnen strekken tijdens uw training. Verder heeft het ook een masserend effect, dus het kan je helpen te ontspannen.

Kan je dan afvallen met een trilplaat?

Nu hebben we het nog niet per se over afvallen met een trilplaat gehad en dat heeft een reden. Namelijk dat het niet zal zijn dat je een gigantische boost zal krijgen in vetverbranding als je op een trilplaat staat. Er zijn namelijk echt fitnessapparaten die je veel beter helpen met afvallen dan een trilplaat. Denk hierbij aan een cardio apparaat of kracht apparaat.

Er zijn hier dan ook verschillende manieren voor om tot dit doel te komen en het trainen op een trilplaat zou een optie kunnen zijn om dit te bewerkstelligen. Nu is het alleen zo dat mensen graag op een trilplaat gaan staan en verwachten dat het automatisch zorgt voor vetverbranding. Dus zeg maar gedag tegen dat buikvet!

Helaas werkt het niet helemaal zo en is er geen makkelijke optie. Hoewel je misschien iets sneller calorieën verbrandt op een trilplaat dan als je normaal gewoon zou staan, is dat niet zo’n groot verschil dat je “vanzelf” afvalt. Je zult toch echt moeten trainen om serieus calorieën te verbranden. Wel kun je het apparaat natuurlijk gebruiken om oefeningen te doen zoals opdrukken en het trainen met de vaak meegeleverde elastieken.

Effectief afvallen met een trilplaat

Zoals we hierboven dus al benoemd hebben is er dus geen makkelijke weg om met een trilplaat af te vallen. Wel kun je het als middel gebruiken tijdens jouw training. Er zijn talloze manieren om af te vallen, alleen is het de truc om een manier te vinden die bij jou past en die jij leuk vindt om te doen. Mocht jij denken dat het trainen met een trilplaat leuk en uitdagend is, dan is het zeker een manier. Uiteindelijk gaat het erom dat je extra calorieën verbrandt.

Nu kun je denken aan verschillende oefeningen die je met een trilplaat kunt doen. Een oefening die veel wordt gedaan is het opdrukken op de trilplaat. Dit opdrukken kun je weer op twee verschillende manier doen. Namelijk met je voeten op de plaat, maar ook met je handen op de plaat. Hoewel de beweging hetzelfde is, zal het als twee compleet andere oefeningen voelen.

Ook kun je natuurlijk oefeningen voor de benen doen zoals squaten en lunges terwijl je 1 of 2 benen op de plaat hebt. Om de armen te trainen kun je de vaak meegeleverde elastieken of banden gebruiken. Je zult het niet verwachten, maar op het moment dat je aan de band trekt met je arm terwijl de plaat aanstaat, zal je echt een verzuring gaan voelen in je armen.

Andere apparatuur om af te vallen

Zoals eerder genoemd zijn er andere manieren om af te vallen en apparatuur die je daar voor kunt gebruiken. Denk hierbij aan tradionele krachttraining met gewichten zoals halterstangen, schijven en dumbbells. Verder zijn cardio apparaten ook een mooie optie om jouw training mee te doen en exrta calorieën te verbranden. Ook kun je een plan volgen! Deze kunnen enorm helpen om structuur en zekerheid te bieden tijdens het afvallen. Deze ook wel protocollen zijn ideaal als je niet waar en hoe je moet beginnen. Hieronder vindt je deze droogtrain protocollen

Voeding

Je zou het bijna vergeten. Maar het is ook enorm belangrijk om juist op je voeding te letten. Dat is misschien nog wel belangrijker dan het trainen zelf. Want als jij let op jouw calorie inname en zorgt dat deze lager blijft dan je verbruik. Dan zal jij gaan afvallen. Of dat nou met een trilplaat, een apparaat of gewichten zijn. door gezonde voeding en een lagere calorie inname dan verbruik. Dan zal jij hoe dan ook afvallen!

Hierbij werkt het heel goed om een plan te hebben en iedere week je voeding uit te denken. Je kunt hiervoor de zeer handige tool gebruiken hieronder die je daarbij helpt. Voor een kleine investering rekent deze jouw calorie behoefte uit, en maakt deze iedere week een weekschema op maat. Hierbij kun je ook nog per maaltijd zeggen of je deze wel of niet wil en deze eventueel rouleren tot een maaltijd die je wel wilt hebben.

afvallen-met-trilplaat-voeding

Veiligheidsmelding

Even een belangrijke melding wat betreft veiligheid. Een trilplaat is niet geschikt voor mensen met hartproblemen of een pacemaker! Ga dus niet zomaar op een trilplaat staan.

Conclusie

Dus, om het even allemaal samen te vatten en een antwoorde te geven op die grote vraag of je kunt afvallen met een trilplaat. Ja je kunt afvallen met een trilplaat. Is het een magische “makkelijke” manier om af te vallen? Nee! Je kunt het gebruiken als trainingstool en er calorieën mee verbranden. Maar het is geen magische pil die het werk voor je zal doen terwijl jij lekker met een darth vader stem op die trilplaat staat te chillen.

Ik hoop dat deze informatie je wat heeft geholpen en dat je een stukje wijzer bent over het afvallen met een trilplaat. Mocht je nog vragen hebben, laat dan een reactie achter hieronder.

Op zoek naar de beste trilplaat? Bekijk dan ook eens ons artikel over de beste trilplaten van het moment! Verder hebben we ook een interessant artikel over gezond afvallen dat je misschien ook leuk zou vinden om te lezen. 

Misschien ook interessant

Crosstrainer training om af te vallen

author-avatar

Over Matthijs Boon

Deelt graag zijn passie voor sport, fitness, voeding en gezondheid. Vanuit zijn knie revalidatie in aanraking gekomen met krachttraining en is ervan overtuigd dat krachttraining een basis is voor iedere sporter, maar ook voor in het dagelijks leven. Leuk weetje over Matthijs: Loopt het liefst op zijn badslippers. Sporten: Taekwondo / krachttraining Toegepast Psycholoog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *