Toont alle 10 resultaten

Gymstick medicijnbal met handvatten 4-10 kg

 59.00 89.00
Medicijnballen met handvatten. ✓ Gratis verzending

Slam Ball Gymstick 4-16 kg

 32.00 64.00
Een slam ball met ruwe buitenkant voor betere grip. ✓  Gratis verzending

Gewichtsbal kopen

Ben jij op zoek naar een zware gewichtsbal om mee te trainen? Een bal die in verschillende gewichten verkrijgbaar is en je flink mee aan de slag kan in jouw workout?

Je bent hier precies waar je wezen moet, want we hebben op deze pagina een overzicht gemaakt van alle gewichtsballen die er zijn zodat je ze eenvoudig met elkaar kunt vergelijken.

Ook hebben we op de productpagina’s een prijsvergelijking voor je gemaakt zodat jij jouw gewichtsbal voor de beste prijs kunt kopen.

Wat is een gewichtsbal?

Maar voor we verder gaan op wat je allemaal met een gewichtsbal kunt is het goed om te weten wat het eigenlijk is.

Een gewichtsbal is eigenlijk een gewicht dat stomweg gewoon een zware bal waar je fitnessoefeningen mee kunt doen. Nu zijn er verschillende soorten waar je uit kunt kiezen.

Soorten

Er zijn dus allemaal soorten waar je uit kunt kiezen, en deze zullen we dan ook even voor je op een rijtje zetten zodat je een idee krijgt.

Medicijn- / medicine ballen

Misschien wel de meest bekende gewichtsbal is de medicine bal. Deze zijn er in verschillende maten, en je kunt ze gebruiken voor een aantal oefeningen. Je kunt ze rondgooien of zelfs vangen als ze zacht genoeg zijn.

Medicijnballen zijn vaak hard en stuiteren maar een heel klein beetje. Al is dit niet goed voor deze gewichtsbal. De grote is vaak rond de grote van een voetbal of kleiner.

Slamball

Een ander soort gewichtsbal is de slamball. Dit is een zware bal die wat zachter is en je op de grond kunt gooien, ook wel slammen genoemd. Doordat de slam ball zacht is stuitert deze totaal niet en ploft als het ware gelijk op de grond. Slam balls zijn vaak wat kleiner.

Wall ball

Ook heb je nog de wall ball waar je voor kunt kiezen en zoals de naam het al een beetje verklapt, zijn dit gewichtsballen die worden gebruikt om tegen de muur aan te gooien.

Wall balls zijn gewichtsballen die vaak wat groter zijn dan de andere gewichtsballen en stuiteren ook niet. Verder kenmerkt de wall ball zich vaak door de veters die op de bal zitten. 

Conclusie

Zoals je misschien al is opgevallen zijn gewichtsballen niet de ballen die stuiteren, zijn ze zwaar en kun je ze gebruiken voor veel verschillende krachtoefeningen.

Het is een leuke manier van trainen en kan je trainingsroutine best mooi opleuken.