Toont alle 2 resultaten

DKN Technology Force2Go Leg Press

 3495.00
De DKN Technology Force2Go Leg Press is een echte professionele leg press machine. Voor de serieuze homegyms. ✓  Gratis verzending ✓  2 jaar garantie  

DKN Technology Force2Go Hack Squat machine

 1995.00
De DKN Technology Force2Go Hack Squat machine is een echte professionele hack squat machine. Voor de serieuze homegyms. Past die thuis in jouw homegym? ✓  Gratis verzending ✓  2 jaar garantie

Leg press machine kopen

Ben jij op zoek naar een leg press machine voor thuis en ben je al een tijdje aan het kijken naar verschillende modellen? Je bent op de goede plek want op deze pagina hebben we de beste leg press machines voor je op een rijtje gezet.

We hebben per product een prijsvergelijking gemaakt zodat je jouw leg press altijd voor de beste prijs kunt kopen.

Wat is een leg press machine

Een leg press machine is een trainingsapparaat dat wordt gebruikt om leg presses uit te voeren. Een leg press is een oefening die de quadriceps, hamstrings, bilspieren en kuiten aanpakt. De leg press machine bestaat uit een zitting en een verstelbare gewichtstapel die omhoog of omlaag kan worden gebracht voor verschillende gebruikers lengtes en gewichten.

De gebruiker zit op de stoel met zijn voeten onder de beenbeschermers, die verstelbaar zijn voor verschillende beenlengtes. Vervolgens tilt de gebruiker het gewicht van de steunen door zijn benen te strekken tegen de weerstand van de gewichtstapel. Wanneer hij het gewenste aantal herhalingen heeft gedaan, laat hij het gewicht weer zakken op de steunen door zijn knieën te buigen tot ze zijn borst raken.

Waar gebruik je een leg press voor

leg press apparaten behoren tot de populairste fitnessapparaten voor spieropbouw, en dat is niet voor niets.

Deze krachtapparaten is een van de beste oefeningen om uit te voeren als je sterke, krachtige benen wilt opbouwen. Het is ook een geweldige oefening voor beginners die willen beginnen met trainen, omdat het geen speciale vaardigheden of training vereist.

Je kunt het thuis doen zonder apparatuur; je krijgt echter betere resultaten als je een leg press machine in de sportschool gebruikt of er een koopt voor je home gym.

De leg press werkt op meerdere spiergroepen in je onderlichaam, waaronder je quads, hamstrings en bilspieren, waardoor het zeer effectief is voor het vergroten van kracht en omvang. Het helpt ook het evenwicht en de stabiliteit te verbeteren, wat belangrijk is voor het voorkomen van blessures tijdens andere oefeningen zoals squats of deadliften.

Tips waarop je moet letten bij het kopen

Bij het kopen van een leg press machine zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden.

stevigheid

Zorg ervoor dat de machine stevig en stabiel is. Het mag niet wiebelen of schommelen als u het gebruikt.

verstellen van leg press

Ten tweede, kijk naar de grootte van de stoel en hoe hoog of laag het is ten opzichte van de voetpedalen. Als u lange benen hebt en graag uw voeten op de grond houdt terwijl u traint, zoek dan een machine voor beenpersen met een verstelbare zithoogte die hoger kan worden gezet dan normaal. Als uw benen korter zijn dan gemiddeld, kunt u beter op zoek gaan naar een toestel met een lagere zithoogte.

kwaliteit

Onderzoek het frame van de machine om te zien of het is gemaakt van zware stalen buizen of dunne aluminium buizen (die gemakkelijk kunnen buigen). Een goede kwaliteit leg press machine zal solide stalen buizen hebben die niet buigen onder druk van zware gewichten of schokken tijdens het gebruik.

Hoeveel schijven

U moet zoeken naar een machine met vier of vijf schijven. Als er minder dan vier zijn, biedt het apparaat misschien niet genoeg weerstand om u een effectieve training te bieden. Hoe meer schijven de machine heeft, hoe meer gewicht u kunt gebruiken en hoe harder uw spieren zullen werken bij elke herhaling.

Veiligheidspal

U moet een machine zoeken die een veiligheidspal heeft, of een ander soort apparaat dat voorkomt dat het gewicht op u valt als er iets misgaat. Als de machine dit niet heeft, is het te gevaarlijk om de machine te gebruiken.