Resultaat 1–24 van de 46 resultaten wordt getoond

DKN Technology XC-210 crosstrainer

 1595.00
De DKN Technology XC-210 crosstrainer heeft een zwaar vliegwiel en is geschikt voor de heavy duty. ✓ Gratis verzending ✓ 2 jaar garantie

DKN Technology XC-160i crosstrainer

 1395.00
De DKN Technology XC-160i crosstrainer is zeer geschikt voor veelvuldig thuisgebruik met zijn compacte design en zware vliegwiel! ✓  Gratis verzending ✓  2 jaar garantie

DKN Technology XC-190 crosstrainer

 1095.00
De DKN Technology RoadRUN loopband is zeer geschikt voor veelvuldig thuisgebruik met zijn inklapsysteem en hellingshoekfunctie! ✓  Gratis verzending ✓  2 jaar garantie

Crosstrainers voor thuis

Je wilt beginnen met een gezondere leefstijl en daar is sporten natuurlijk ook een belangrijk onderdeel van. Je wilt jouw lichaam fitter en gezonder maken, zodat jij beter in je vel zit en jouw dagelijkse bezigheden een piece of cake worden. Als jij extra calorieën wilt verbranden en aan jouw conditie wil werken dan is de crosstrainer het fitnessapparaat dat een hele goede optie is.

Bij dit cardio apparaat gebruik je namelijk niet alleen je benen, maar werk je tegelijkertijd ook met jouw armen. Zo gebruik je een groot aantal spieren in jouw lichaam en gaat hierdoor het calorieverbruik omhoog. Maar jammer genoeg zijn crosstrainers eigenlijk alleen in de sportschool te vinden. Tenzij je er zelf één aanschaft voor thuis.

Zo kun je trainen wanneer jij wilt, je bent niet afhankelijk van andere mensen en kun je dit allemaal zelfs doen terwijl je jouw favoriete serie aan het kijken bent! Is dat even mooi.

Is een elliptical trainer een crosstrainer?

Mensen vragen zich wel eens af of een elliptical trainer weer een speciaal apparaat is. Wij kunnen je vertellen. Nee, dat is gewoon het engelse woord voor crosstrainer. Dus als je op zoek bent naar een elliptical trainer dan ben je op zoek naar een crosstrainer. En voor een crosstrainer ben je hier aan het goede adres.

Hoe werkt een crosstrainer

Bij de crosstrainer is het de bedoeling dat je jouw voeten in de voetpedalen neerzet en de handgrepen vastpakt. Nu zorg je dat je een soort fietsbeweging maakt met je benen en tegelijkertijd de handgrepen heen en weer beweegt. Hierdoor zal het vliegwiel in beweging komen en begint jouw training.

Wat doet het vliegwiel?

Het vliegwiel zorgt ervoor dat jij de weerstand voelt tijdens de beweging en alles uit jezelf kunt halen. Iedere crosstrainer heeft meerdere niveaus waar je jouw training op kunt doen. Op deze manier kun je het apparaat helemaal op jou afstemmen en trainen op jouw eigen niveau.

Naast de weerstand die je voelt is het vliegwiel van een crosstrainer ook het onderdeel dat ervoor zorgt dat de beweging van het apparaat soepel en vloeiend verloopt. Hierbij is de vuistregel: hoe zwaarder het vliegwiel, hoe beter het is, aangezien die dan soepeler en vloeiender loopt. Mocht je dus een crosstrainer willen kopen voor de lange termijn, investeer dan in een crosstrainer met een zwaar vliegwiel.

Soorten

Je zit waarschijnlijk een beetje te kijken naar welke crosstrainers er allemaal zijn en je zult je wel afvragen welke soorten crosstrainers er te onderscheiden zijn. Nu zijn er vier soorten crosstrainers te onderscheiden. De inklapbare crosstrainers, professionele crosstrainers, de crosstrainers met het vliegwiel voor en crosstrainers met het vliegwiel achter.

Inklapbare crosstrainers

De eerste soort die we onderscheiden is de inklapbare crosstrainers. Nu zijn er helaas maar weinig inklapbare crosstrainers aangezien het nogal een lastige techniek is. Je moet je voorstellen dat een crosstrainer een apparaat is met veel bewegende onderdelen en dat dit dat ook nog eens een extra beweging moet kunnen maken door in te klappen. Wel zijn inklapbare crosstrainers natuurlijk ideaal voor de thuissituatie aangezien het beter is op te bergen door het inklapmechanisme.

inklapbare-crosstrainers

Front driven crosstrainers met het vliegwiel voor

De volgende crosstrainers die te onderscheiden zijn, zijn de crosstrainer die front driven zijn. Dit zijn crosstrainers met het vliegwiel aan de voorkant van het apparaat. Doordat het vliegwiel aan de voorkant zit zul je voor je gevoel grotere passen maken. Nu is het een klein beetje persoonlijke voorkeur, maar met het vliegwiel aan de voorkant wordt het vaak wel als een fijne lange beweging ervaren. Wel zijn deze crosstrainers vaak wat langer en zal je daar dus rekening mee moeten houden binnen de ruimte die je ervoor bestemt hebt.

front-driven-crosstrainers-met-vliegwiel-voor

Rear driven crosstrainers met het vliegwiel achter

Dan hebben we ook nog rear driven crosstrainers. Je zult het misschien wel raden, maar dit zijn de crosstrainers met het vliegwiel aan de achterkant. Deze crosstrainers zijn vaak wat compacter dan die met het vliegwiel aan de voorkant. De beweging die je maakt bij de rear driven crosstrainers is wat meer steppend. Nu is het echt persoonlijke voorkeur van wat je fijn vindt bewegen. Maar dit is het grootste verschil tussen de crosstrainers met het vliegwiel aan de voor- en achterkant.

rear-driven-crosstrainers-met-vliegwiel-achter

Professionele crosstrainers

Ook zijn er nog de professionele crosstrainers. Je zult het wel verwachten, maar dit zijn de crosstrainers die echt van de beste kwaliteit zijn. Een zwaar vliegwiel hebben, veel functies en zeer duurzaam. Je zult het wel verwachten, maar dit zijn tegelijkertijd ook de crosstrainers waar een flinkprijskaartje aan hangt.

De spieren die je gebruikt

Zoals eerder genoemd gebruik je tijdens het trainen op een crosstrainer vrijwel jouw gehele lichaam. De benen zijn hard aan het werk om de pedalen in beweging te houden. De armen om het vliegwiel aan te drijven doormiddel van de handgrepen. Je hebt weer jouw buik en rugspieren nodig om jouw lichaam in balans te houden en te blijven staan op de crosstrainer.

Afvallen met een crosstrainer

Doordat je jouw gehele lichaam gebruikt tijdens het trainen op een crosstrainer verbrand je dus ook bakken met calorieën. Als je wilt afvallen is het een simpele rekensom. Verbruik meer calorieën dan je binnenkrijgt. Zo kun je ervoor kiezen om minder te gaan eten, of hetzelfde blijven eten maar meer te gaan bewegen.

Thuis een crosstrainer hebben bied jou dan ook de mogelijkheid om aan deze extra beweging te komen. Je kunt het namelijk helemaal doen wanneer jij wilt. Verder hoef je het huis niet uit en kun je het allemaal doen in jouw vertrouwde omgeving.

Je kunt dit zelfs doen terwijl je gewoon tv kijkt! Afvallen en televisie kijken, wat wil je nog meer? Mocht jouw primaire doel zijn om af te vallen met een crosstrainer, dan kun je ook eens onze uitgebreide artikel over het afvallen met een crosstrainer lezen.

Waarop letten bij het kopen van een crosstrainer?

Nu zijn er talloze crosstrainers op de markt waar je uit kunt kiezen. Maar welke past nou het beste bij jou en waar moet je op letten als je crosstrainer gaat kopen? Het zijn vragen die we maar al te vaak krijgen. Daarom willen we je hier een aantal tips geven waarop te letten bij het kopen. Zo kun jij goed voorbereid jouw keuze maken en bepalen welke crosstrainer nou het beste bij jou past. Ook hebben we dit nog uitgebreider gedaan in ons artikel over de beste crosstrainers.

Positie van het vliegwiel

Allereerst zal jij jezelf eens moeten gaan afvragen waar je het vliegwiel wilt hebben. Zoals eerder benoemd heb je bij een vliegwiel aan de voorkant voor je gevoel langere slagen en bij een vliegwiel aan de achterkant meer een steppende beweging. Je moet je dus even afvragen wat jou fijner lijkt bewegen. Een vliegwiel aan de achterkant is overigens wel compacter en dus meer geschikt voor kleinere ruimtes.

Gewicht van het vliegwiel

Dan is het heel belangrijk om naar de zwaarte van het vliegwiel te kijken. Deze bepaald namelijk ten eerste hoe zwaar je kunt trainen, maar ook hoe soepel de bewegen van de slagen gaat. Hoe zwaarder het vliegwiel hoe beter het is. Je kunt namelijk met een zwaar vliegwiel wel ook licht trainen. Maar zwaar trainen met een licht vliegwiel wordt lastig.

We adviseren dan ook om een vliegwiel boven de 10 kilo te nemen als je er regelmatig op witl trainen. het vliegwiel wordt ook wel eens de roterende massa genoemd. Verder zorgt een zwaar vliegwiel ook voor een geruisloze beweging. het verminderd dus ook het geluid van het apparaat.

Aantal weerstandniveaus

Als je dat hebt bekeken dan is het tijd om te kijken naar het aantal weerstandsniveaus dat erop zit. Het is namelijk zo dat hoe meer weerstandsniveaus je hebt, hoe gerichter je kunt trainen. Want hoe meer niveaus hoe kleiner de stapjes worden tussen de verschillende niveaus.

Aantal programma’s

Naast de weerstandniveaus kun je ook kijken naar het aantal programma’s die op de crosstrainer zitten. Hoe meer programma’s hoe meer jij je training kunt afwisselen.

Ook heb je nog verschillende soorten programma’s namelijk de “gewone” voorgeprogrammeerde programma’s, maar soms heb je ook nog wel een wattage programma, hartslagprogramma of de mogelijkheid om zelf een programma op te slaan. Dit wordt een gebruikersprogramma genoemd.

Gewicht

Ook het gewicht is belangrijk. En dan eigenlijk gewicht op meerdere vlakken. Namelijk het gewicht van de crosstrainer zelf, maar ook het belastbare gewicht dat het apparaat aan kan.

Natuurlijk is iedereen anders. De één is groot en de ander is weer kleiner. Kijk dus altijd goed naar het belastbare gewicht van het apparaat en bepaal op basis daarvan of dit een crosstrainer is die jouw gewicht aankan. Verder is het goed om hier minimaal 10 kilo speling in te hebben. Dan gaat jouw crosstrainer langer mee.

Zo benoemde we ook nog het gewicht van de crosstrainer zelf. Dit is ook goed om naar te kijken om verschillende redenen. Je kunt namelijk als vuistregel onthouden, hoe zwaarder het apparaat, hoe zwaarder materiaal er is gebruikt en is het vaak een kwalitatiever apparaat dan een lichte crosstrainer. Wel is het goed om te onthouden dat je het apparaat misschien wel wilt verplaatsen en dat hoe zwaarder het is, hoe lastiger dat gaat. Wel zitten op de meeste crosstrainers transportwieltjes die je daarbij helpen.

Hartslagmeting

Nu wil jij graag weten hoe jouw hart aan het werk is en hoe die reageert op de training die je doet. Dan is het goed om te kijken of het hartslagmeting op de crosstrainer zit. Nu zijn er crosstrainers met hartslagsensoren in de handvatten, maar ook waarbij je een hartslagband kunt gebruiken die jouw hartslag meet. Kijk dan ook gelijk even of je hem kunt verbinden via bluetooth met je mobiel. Dan heb je al jouw trainingsprestaties overzichtelijk op jouw mobiel staan.

Garantie

Het laatste punt dat we je mee willen geven om op te letten is de garantie. Hoe langer je garantie hebt, hoe langer je daarop terug kunt vallen mocht er iets mis zijn met jouw crosstrainer.

Tijd om een keuze te maken

Zo.. we hebben je de belangrijkste punten meegegeven om op te letten bij de aankoop van jouw eigen crosstrainer. Dan is het nu tijd om een keuze te maken. Welke crosstrainer past het beste bij jou? Welke functies en mogelijkheden moeten er allemaal op de crosstrainer zitten en welk model past het beste bij jouw budget?

Mocht je toch nog een brandende vraag hebben over een crosstrainer, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We helpen je graag met jouw keuze.