Toont alle 2 resultaten

Slam Ball Gymstick 4-16 kg

 32.00 64.00
Een slam ball met ruwe buitenkant voor betere grip. ✓  Gratis verzending

Slamball kopen

Wil jij een gewichtsbal die niet kapot te krijgen is? Hoe hard je hem ook op de grond smijt, hij gaat maar niet kapot? Dan ben jij op zoek naar een slamball!

We hebben op deze pagina een overzicht gemaakt met alle slamballen zodat jij ze eenvoudig met elkaar kunt vergelijken. Ook hebben we op de productpagina’s een prijsvergelijking gemaakt zodat jij jouw slamball voor de beste prijs kunt kopen.

Wat is een slamball

Maar wat is een slamball eigenlijk? De naam verklapt het al, maar de slamball is een zware bal die zacht is en niet stuitert. Deze bal is zacht waardoor die niet stuitert en je dus niet gebruik kunt maken van het momentum dat een stuiterende bal wel heeft.

Zo wordt het dus extra zwaar om de bal iedere keer weer op te pakken en weer op de grond te smijten.

Waarvoor wordt die gebruikt?

De slamball wordt veel gebruikt in de crossfit, maar is af en toe ook in de fitness te vinden. De bal wordt voornamelijk gebruikt voor het op de grond slammen van de bal, maar er zijn ook een hoop andere oefeningen met de bal te verzinnen.

Denk bijvoorbeeld aan de bear crawl waarbij je de bal voort duwt en je op handen en voeten naar voren loopt. De slamball is nogal log, dus dit soort oefeningen zijn flinke zweetproducers.

Waarop letten bij het kopen van een slamball

Mocht je nou een slamball willen kopen voor bij jou thuis, dan is het goed om op een paar dingen te letten. We zullen ze hieronder kort met je behandelen.

Materiaal

Allereerst is het belangrijk dat je kijkt naar het materiaal. De meeste zijn gemaakt van rubber. We raden dan ook aan om voor een slamball te kiezen gemaakt van rubber.

De rubbere slamballen zijn namelijk bestand tegen de impact van het daadwerkelijke slammen. Dit kan bijvoorbeeld bij kunststof nog wel eens anders zijn.

Gewicht

Dan is het belangrijk om te kijken naar het gewicht van de bal dat je koopt. Neem een gewicht dat bij jouw lichaamsbouw past en zorg dat je het langzaam opbouwt.

Profiel / grip

Verder is het goed om te kijken naar of er profiel op de bal zit. De meeste slamballen zijn wel stroef van zichzelf, maar er zijn tegenwoordig slamballen op de markt waarbij je nog een profiel aan de buitenkant van de bal hebt voor extra grip.

Conclusie

Slamballen zijn dus gewichten die erg log zijn, ze voelen zwaar aan aangezien ze gewoon stomweg niet meewerken in de beweging. Het is een leuk trainingsattribuut die jouw training mooi kan verreiken.

We hopen dat je zo een keuze kunt maken en de slamball kiest die het beste bij jou past. Mocht je nou nog vragen hebben, aarzel dan niet om ons een berichtje te doen!