Enig resultaat

Hex bar kopen

Ben jij op zoek naar een hex bar en ben je aan het overwegen om er een te kopen. Dan ben je hier op de juiste plek. Je vindt hier alle hex bars bij elkaar en kunt ze in prijs en specs met elkaar vergelijken.

Daarnaast hebben we op de productpagina’s prijsvergelijkingen gemaakt zodat jij jouw hex bar voor de beste prijs kunt kopen. Zo betaal je nooit te veel voor de jouwe.

Wat is een hex bar

Allereerst is het goed om eens te vertellen wat een hex bar eigenlijk is. Een hex bar is een bar in hexagoon vorm. Vandaar ook de naam. De hex bar heeft aan de zijkanten een sleeve waar je jouw halterschijven op kunt plaatsen om het gewicht te vergroten en handvatten om de stang op te pakken.

Je staat dus eigenlijk in de bar bij deze soort barbell. Dat is dus net even wat anders dan de andere stangen waar je uit kunt kiezen.

Waar kan je een hex bar voor gebruiken

Dit brengt ons dan ook bij het volgende punt en dat is waar je een hex bar nou voor gebruikt.

De hexagon bar wordt voornamelijk gebruikt om mee te deadliften en de farmerwalk mee te doen. Nu denk je misschien waarom zou je hiermee gaan deadliften, maar dit wordt gedaan om een andere prikkel aan de spieren te geven. Daarnaast zorgt de hex bar er ook voor dat je in een vrij rechte lijn lift.

Tips voor bij het kopen van een hex bar

Nu is het belangrijk om op een paar dingen te letten als je een hex bar wilt gaan kopen. Hieronder hebben we de belangrijkste punten voor je op een rijtje gezet zodat jij een miskoop voorkomt en jarenlang van jouw bar kunt gebruik maken.

Belastbaar gewicht

Eerste om naar te kijken is het belastbaar gewicht. Dit is zoals je wel verwacht heel belangrijk als je gaat liften aangezien er zware gewichten aan komen te hangen. Zorg er dus voor dat je een hex bar kies die lekker zwaar belast kan worden. Hoe zwaarder ze belast kunnen worden hoe kwalitatiever de stang ook is over het algemeen.

Ruimte in het midden van de stang

Om een effectieve training te krijgen van een hex bar, moet je genoeg ruimte hebben in het midden. Is er niet genoeg ruimte, dan kun je alles uit jouw training halen en komt je niet klem te zitten in de stang haha.

Handvatten

Het handvat van een hex bar moet comfortabel zijn en gemakkelijk vast te houden, zodat je geen speciale uitrusting nodig hebt voordat je aan je training begint.

Diameter sleeve (schijfopname)

De diameter van de sleeve is ook zeer belangrijk. Je wilt namelijk wel dat jouw halterschijven erop passen. Kijk dus goed naar wat de diameter van het gat in je halterschijven is en match deze met jouw hex bar zodat je wel kunt trainen met jouw materiaal.

Gewicht van de bar zelf

Laatste waar je naar moet kijken is het gewicht van de hex bar. Dit is over het algemeen altijd 20 kg. Maar er zijn ook lichtere varianten te vinden. Nu is het wel zo dat je het beste voor deze van 20 kg kunt gaan aangezien je dan weet dat de constructie het beste is.