Home > Sportproducten voor thuis > Fitnessapparatuur voor thuis

Resultaat 1–24 van de 268 resultaten wordt getoond

DKN Technology ProRUN loopband

 3995.00
De DKN Technology ProRUN loopband kan wel tot een snelheid van 20 km/u en heeft een zeer goede schok absorbatie. ✓ Gratis verzending ✓ 2 jaar garantie

Fitnessapparatuur voor thuis kopen

Ben jij op zoek naar fitnessapparatuur waar je thuis mee aan de slag kunt, zonder aan een sportschool abonnement vast te zitten? Jouw fitnessapparatuur voor thuis vind je bij Thuis Atleet. Mocht je nou niet helemaal weten wat voor een soort fitnessapparaten jij nodig hebt, of hier gewoon nog wat advies over willen. Dan kun je ons altijd vrijblijvend mailen voor advies op maat. Wij helpen jou graag aan de beste apparatuur te komen die helemaal bij jou past. 

Soorten fitnessapparatuur?

Hoewel het misschien voor zich spreekt, zijn de apparaten waar je fitness oefeningen mee kunt doen de fitnessapparatuur. De apparatuur en toestellen die wij ons assortiment hebben vallen onder te verdelen in twee hoofdcategorieën. De krachtapparaten en de cardio apparaten. Deze fitnesstoestellen zijn erop gericht dat jij thuis flink aan de slag kunt en niet meer afhankelijk bent van een andere partij. Sporten wanneer jij het wilt, met wie jij wilt dus.

Krachtapparatuur

Onder krachtapparatuur vallen de multi-krachtstations en apparaten zoals squatrekken, optrekstangen en fitnessbanken. Dit zijn allemaal apparaten die erop gefocust zijn om jou te helpen met sterker worden. Hoewel je zelf het werk moet verzetten in jouw trainingen om sterker te worden, helpt goede apparatuur je wel om dit op een zo’n goed mogelijke manier te doen. Wij hebben ons assortiment zo proberen samen te stellen dat jij alles in huis kunt halen om flink aan de slag te gaan om die spierballen te laten groeien. Hieronder zullen we kort uitleggen wat ieder soort apparaat en/of toestel is.

Multi-krachtstations

De eerste machines die we bespreken zijn de multi-krachtstations. Dit zijn apparaten of machines die erop gericht zijn meerdere oefeningen mee te doen. Niet alleen de borst maar bijvoorbeeld ook de buikspieren of rug. Kortom, apparaten waarmee je gelijk in 1 keer veel soorten spiergroepen mee kunt trainen.

Optrekstangen

Optrekstangen zijn zoals de naam al verklapt, stangen waar jij je aan kunt optrekken. Deze komen in verschillende maten en vormen en functies. Zo zijn er ook stangen in combinatie met een squatrek. Wat ons op het volgende apparaat brengt.

Squatrekken

Squatrekkken zijn rekken of kooien waar je zoals de naam al verklapt mee kunt squaten. Je kunt de halterstang op leggen, onder gaan staan en de squat mee uitvoeren. Vaak bieden deze rekken ook de mogelijkheid om de stang op te vangen als je niet meer omhoog komt als je bent verzuurd.

Fitnessbanken

Fitnessbanken worden ook wel trainingsbanken genoemd. Het is een fitnesstoestel die niet kan missen in de basis. Het is kort gezegd een bank waar je op kunt liggen of bijvoorbeeld je voet op kunt leggen voor verschillende oefeningen.

Cardio apparatuur

Naast de krachtapparatuur heb je ook nog zoiets als cardio apparaten. Dit zijn apparaten waar je jouw uithoudingsvermogen mee kunt trainen. Met cardio apparatuur worden de hometrainers & spinningfietsen, roeitrainers, crosstrainers en loopbanden. Allemaal apparaten die erop gefocust zijn om de oefening zo lang mogelijk vol te houden. Dit zijn dan ook apparaten die vaak worden gebruikt om nog extra calorieën te verbranden. 

Hometrainers

Hometrainers zijn fietsen die op de plek blijven staan. Zo hoef jij niet naar buiten en kun je wel aan beweging doen in eigen huis. Dit kunt je zelfs doen onder het genot van een serie op je mobiel. Wij hebben ook inklapbare hometrainers in ons assortiment.

Crosstrainers

Crosstrainers zijn apparaten waar je zowel je armen als benen mee traint. Dit zorgt voor een hoge calorieverbranding. Verder is dit een een soepele beweging die zeer weinig de gewrichten belast.

Loopbanden

Een loopband is een band waarop je kunt lopen. Dat had je misschien wel verwacht, maar de band beweegt op een tempo dat jij instelt zodat jij op jouw tempo kun wandelen of hardlopen.

Roeiapparaat

Een roeiapparaat die je thuis kun gebruiken zonder water. Het is een apparaat waar je jouw gehele lichaam mee traint. Je gebruikt je armen, benen maar ook jouw buikspieren en rug.

Spinningfietsen

Een spinningfiets is een apparaat dat net wat anders is dan een hometrainer. De trappers van een spinningfiets draaien namelijk gewoon door op het moment dat je stopt met trappen. Het voel dan ook echt anders dan een hometrainer.

Fitnessapparatuur kopen

Nu je uiteindelijk een keuze moet gaan maken in welke fitnessapparaten jij wilt hebben is het handig om jezelf de volgende vragen te stellen. 

  1. Wat zijn je trainingsdoelen? (Wil je sterker worden? Wil je meer uithoudingsvermogen krijgen of wil je gewoon iets aan sport doen?)
  2. Welke apparaten helpen het beste bij jouw trainingsdoelen?
  3. Wat is jouw budget?
  4. Waar moet het apparaat minimaal aan voldoen?
  5. Welke apparaten voldoen aan deze eisen? (denk hierbij aan afmetingen bijvoorbeeld)
  6. Wat valt er binnen mijn budget?

Als je de antwoorden op deze vragen voor jezelf duidelijk hebt dan zal het al een heel stuk helpen met jouw keuze. Mocht je er toch niet helemaal uitkomen dan kun je ook altijd onze advies blogs bekijken of contact met ons opnemen. Wij helpen je graag naar het voor jou ideale fitnessapparaat. 

Fitnessapparatuur bij jou thuis

Fitnessapparatuur hoeft helemaal niet iets te zijn wat je alleen maar vind in de sportschool. Het kan tegenwoordig ook zeker thuis in jouw eigen veilige omgeving! Geen zweet van andere op het apparaat, geen wachttijden bij apparaten, geen drukte en niemand die je ongemakkelijk bekijkt. Gewoon helemaal thuis in jouw eigen omgeving met de mensen waar jij graag mee wilt sporten en dat wanneer je maar wilt! 

Voor de beginner en professioneel

Hoewel ons assortiment erop gericht is te voldoen voor een thuissporter, zijn wij er ons ook van bewust dat het ook kan zijn dat jij professionele fitnesstoestellen en apparaten wilt hebben. Daarom is ons assortiment over het algemeen opgedeeld in drie prijsklasse.

  • Goedkoop/budget
  • Gemiddelde/betaalbaar
  • Professioneel

Hoewel het misschien logisch klinkt, zijn de apparaten en toestellen die meer richting het professionele vlak gaan wel ook duurder dan de andere twee categorieën.

Verder hebben wij voor de thuissporter ook veel apparaten die ingeklapt kunnen worden voor een zeer betaalbare prijs. Zo hoeven de apparaten nooit in de weg te staan en kun jij het huis netjes en opgeruimd houden. Misschien nog wel belangrijker, je hebt op die manier veel minder door dat je de apparaten of toestellen ook nog in huis hebt.