Home > Sportproducten voor thuis > Fitnessapparatuur voor thuis > Cardio apparaten > Roeitrainers > Roeitrainer met waterweerstand - Water roeiers

Toont alle 7 resultaten

DKN Technology H20Ar roeitrainer

 1295.00
De DKN Technology H20Ar roeitrainer is zeer geschikte waterrower voor veelvuldig thuisgebruik met zijn stevige design met dubbele rail en mooi design! ✓  Gratis verzending ✓  2 jaar garantie

DKN Techonology Riviera roeitrainer

De DKN Technology Riviera roeitrainer heeft echte waterweerstand en 80% van al je spieren worden gebruikt! ✓ Gratis verzending ✓ 2 jaar garantie  

Roeitrainers met waterweerstand die gebruik maken van water en peddels om weerstand te produceren, zijn een van de meer recente ontwikkelingen in roeimachine technologie. Deze worden dan ook wel water roeiers genoemd. Terwijl veel elite roeiers voorkeur geven aan roeitrainers met luchtweerstand, geven vele anderen de voorkeur aan watermachines, omdat ze stiller en soepeler zijn. Een roeitrainer met waterweerstand is de meest realistische weerstand door het gebruik van water, alsof je echt op het water roeit. Naarmate je harder roeit, neemt de weerstand van het water toe. Jouw weerstand wordt ook bepaald door de hoeveelheid water in de tank. Met dit soort roeitrainers moet je dit weerstandssysteem in stand houden. Het water zal hierdoor zuiver blijven.

Werking van de weerstand

Als een vorm van weerstand, gebruiken waterroeiers een tank die echt gevuld is met water. De roeiweerstand neemt op natuurlijke wijze toe naarmate je jouw roeisnelheid verhoogt. Dit betekent dat je jouw eigen tempo en weerstand in een enkele beweging kan controleren. Een watervliegwiel (peddels) in een watertank dat is bevestigd aan een ketting en handvatten, wordt gebruikt door waterroeiers. De peddels draaien in het water wanneer je de handgreep naar achteren trekt. De bulk van het stromende water werkt als een weerstand op de peddels. Hoe sneller je roeit op een roeitrainer waterweerstand, hoe hoger de weerstand. Bij elke slag zorgt het water voor een soepele en gelijkmatige roei-ervaring. Het vliegwiel en de ventilatorbladen bieden onmiddellijke weerstand. Hoe sterker de weerstand en de dynamische reactie die door het harmonische contact met het water wordt opgewekt, hoe sneller de ventilatorbladen draaien, waardoor de gebruiker een unieke ervaring beleeft.

Monitoren

Vanaf nu kan je roeien op het meer vanuit het comfort van je eigen huis. Als een vorm van weerstand, gebruikt een roeimachine waterweerstand een tank die echt gevuld is met water. De roeiweerstand neemt op natuurlijke wijze toe naarmate u uw roeisnelheid verhoogt. Dit betekent dat u uw eigen tempo en weerstand in een enkele beweging kunt controleren. Hetzelfde kan gezegd worden over luchtroeiers. Luchtroeiers bieden weerstand met behulp van een ventilator of vliegwiel, en je hebt controle over de intensiteit van de training omdat de luchtweerstand varieert met uw tempo. De meeste water- en luchtroeiers hebben – of hebben als optie – monitoren die een verscheidenheid van functies bijhouden, zoals afstand, slagen, slagen per minuut, en verbrande calorieën.

Hydro-blades

Een water roeier is gebouwd met hydrobladen met een hoge dichtheid die weerstand bieden tijdens de roeitraining. De peddels draaien en duwen tegen het water terwijl ze bestand zijn tegen corrosie en beschadiging door het water. De hydrobladen zijn ontworpen om bestand te zijn tegen intense roeislagen en verschillende graden van waterweerstand.

De voor- en de nadelen

Nu je bekend bent met de kenmerken van roeitrainers met waterweerstand, laten we de voor- en nadelen van deze roeitrainer eens bekijken:

De voordelen van waterroeiers

  •         Soepele, constante weerstand tijdens de hele slag
  •         Veel mensen genieten van de ‘whoosh’ van het water in de tank.
  •         Er is echt weinig zorg nodig – het water moet af en toe worden ververst, maar dat is het wel zo’n beetje.

Nadelen van water roeiapparaten

  •         Roeimachines van dit type zijn vaak groter dan andere soorten.
  •         De prijzen beginnen bij een hogere prijsklasse.

Water roeier kopen

Een roeimachine waterweerstand is ideaal als je op zoek bent naar fitnessapparatuur die zich richt op een impact training om de armen en schouders en de belangrijkste spiergroepen te ontwikkelen. Door de weerstand combineren roeimachines met waterweerstand de voordelen van cardiovasculaire training met kracht, spierconditie en flexibiliteit. Wij hebben een ruime keuze aan alternatieven van verschillende gerenommeerde merken, met voor elk budget wat wils. Kortom, voor dit soort cardio apparaten ben je aan het goede adres.

Ook kun je kiezen voor de andere soorten roeitrainers

Roeitrainers met elastische weerstand

Roeitrainers met magneetweerstand

Inklapbare roeitrainers