Toont alle 10 resultaten

Plyobox Soft Laag Muscle Power

 274.54
Lage plyobox soft small van Muscle Power is voor de beginnende springer. Kan hoger uitgebreid worden voor de gevorderde springer.  

Soft plybox Muscle Power

 249.00
Een zachte plyobox soft van het merk Muscle Power. 3 in 1. Hoe hoog spring jij? ✓ Gratis verzending ✓ Dit is een hardloper, dus wees er snel bij.    

Houten Plyo Box FunXie Sport

 149.00
Een stevige, solide houten plyo box van het merk FunXie Sport die in Nederland is ontworpen, ontwikkeld en hier ook wordt gemaakt. Van Nederlandse Makelij! ✓ Gratis verzending

Plyo box hout Muscle Power

 99.00 149.00
Plyo box van hout in het groot en klein. Het handige van deze plyo box is dat hij zo stevig gemaakt is dat je hem op iedere kant kan zetten en er toch zeker van zijn dat hij goed blijft staan. Zo heb je dus eigenlijk 3 plyo boxen in 1!  

4-delige soft plyobox

 129.00
4-delig soft plyobox om jouw sprongkracht en explosiviteit te verbeteren. ✓ Gratis verzending  thuisatleet-muscle-power-dealer

Kinder Soft Plyoladder

 64.95
Gezellig samen met de kids sporten? Dit doe je met de Kinder Soft Plyobox van Muscle Power! ✓ Gratis verzending thuisatleet-muscle-power-dealer

Ben jij op zoek naar een plyo box die je thuis kunt gebruiken voor jouw plyometrische training? Je wilt sneller kunnen starten met rennen, schaatsen of met schoppen in vecht- en verdedigingssporten. Dan is een plyo box super om dit mee te trainen. Naast het trainen van jouw startsnelheid worden plyo boxen ook gebruikt voor verschillende kracht- en/of fysio oefeningen. 

Wat is een plyo box?

Een plyo box is eigenlijk een plateau waarop je kunt springen. Dit zijn vaak stevige constructies in de vorm van een box. Toch zijn er ook plyo boxen dat niet echt kisten zijn maar een plateau die is ondersteund. Het idee hiervan is dat je in een korte tijd zoveel mogelijk kracht gebruikt om jezelf af te zetten en omhoog te springen. Het is dan ook aan te raden om goed over de hoogte van de plyo box waar jij mee wilt gaan trainen na te denken. Het moet niet te gemakkelijk zijn om op de box te zijn omdat je anders geen trainingseffect hebt, maar toch moet het wel haalbaar zijn. 

Soorten plyo boxen

Zoals eerder genoemd zijn er boxen in de vorm van een daadwerkelijke box (kist), maar ook een plateau die is ondersteund door bijvoorbeeld ijzeren pilaren op iedere hoek. Als er over een plyo box gepraat wordt dan worden meestal de houten plyo boxen bedoeld. Echter zijn de soft plyo boxen de laatste jaren ook steeds meer in opkomst. Het idee van deze boxen is om blessures te voorkomen. Je bent namelijk aan het trainen met de boxen en als je hard bezig bent kan je op een gegeven moment moe worden. Door deze vermoeidheid kan het zijn dat je net wat lager gaat springen en net tegen de rand komt met je schenen. Om dit probleem op te lossen zijn er plyo boxen gemaakt die een zachte buitenlaag hebben. Zo doet het een stuk minder pijn op het moment dat je net te laag springt. Natuurlijk zijn er ook boxen in verschillende maten verkrijgbaar. 

Welke plyo box moet jij hebben?

Als je een plyo box gaat kopen is het goed om na te denken over een tweetal dingen. Ten eerste zoals eerder genoemd de hoogte van de box die je wilt kopen. Je kunt dit doen door samen met iemand anders jouw spring hoogte op te meten. Ga bij een muur staan en laat de ander op zijn of haar knieen zitten. Spring nu zo hoog mogelijk en laat degene op zijn of haar knieen goed kijken hoe hoog je springt. Zet hier een streepje en meet dit op.

Ten tweede is het belangrijk om te bedenken wat voor een soort plyo box je wilt. Je kunt kiezen voor een houten plyo box, een soft plyo box of een plateau met open zijkanten. Daarna is het kijken of het in jouw budget valt. Mocht je hier hulp bij nodig hebben, dan kun je ons altijd een email sturen.  

Voor meer informatie over plyometrische training en plyo box oefeningen kun je ons artikel lezen.

plyometrie