Toont alle 13 resultaten

VirtuFit Elite TR-900i loopband

 1599.00
De VirtuFit Elite TR-900i loopband kan zich aanpassen aan jouw lichaam, hoe gaaf! ✓ Gratis verzending ✓ 3 jaar garantie ✓ Erkend VirtuFit dealer

VirtuFit elite tr-1000i loopband

 1499.00
Een loopband voor thuis voor de serieuze Thuis Atleten. ✓ Gratis verzending ✓ 3 jaar garantie ✓ Erkend VirtuFit dealer

VirtuFit Elite Comfort Loopband

 1399.00
De VirtuFit Elite Comfort loopband is één van de flagschip loopbanden van het merk VirtuFit. ✓ Gratis verzending ✓ Erkend VirtuFit dealer ✓ 3 jaar garantie

VirtuFit Elite TR-500i Loopband

 1399.00
De VirtuFit TR-500i loopband is één van de krachtpatsers onder de loopbanden van VirtuFit. ✓ Gratis verzending ✓ 3 jaar garantie ✓ Erkend VirtuFit Dealer In nabestelling. Mocht je deze willen, stuur ons dan even een email.

VirtuFit Elite Smart Touch loopband

 1299.00
De VirtuFit Elite Smart Touch loopband. De ideale semiprofessionele loopband voor thuis. ✓ Erkend VirtuFit Dealer ✓ Gratis verzending ✓ 3 jaar garantie

VirtuFit TR-200i Loopband

 899.00
De VirtuFit TR-200i is een professionele loopband voor thuis en zelfs inklapbaar. ✓ Gratis verzending! ✓ 3 jaar garantie! ✓ Erkend VirtuFit dealer!

Gymstick Walking Pad Pro

 849.00
De Gymstick walking Pad Pro loopband. De ideale wandel- en hardloopband voor thuis. Ook inklapbaar! ✓ Gratis verzending ✓ 1 jaar garantie

Gymstick Walking Treadmill loopband

 698.98
De Gymstick walking treadmill loopband. De ideale wandelband voor thuis. ✓ Gratis verzending ✓ 1 jaar garantie

VirtuFit TR-90i Loopband

 649.00
De VirtuFit TR-90i is een inklapbare loopband ideaal voor thuis. ✓ Gratis verzending! ✓ 3 jaar garantie! ✓ Erkend VirtuFit dealer!

VirtuFit TR-100 Loopband

 649.00
VirtuFit TR-100 Loopband is ideaal voor thuis gebruik door zijn inklap mechanisme en enorm gebruiksvriendelijk. ✓ Erkend VirtuFit dealer ✓ Gratis verzending! ✓  3 jaar garantie

VirtuFit Easy Fit loopband

 599.00
De VirtuFit Easy Fit loopband. Ideaal voor de thuis situatie. ✓ Erken VirtuFit dealer ✓ Gratis verzending ✓ 3 jaar garantie

VirtuFit TR-75 Loopband

 449.00
Inklapbare loopband, ideaal voor thuis! ✓ Gratis verzending ✓ 3 jaar garantie ✓ Erkend VirtuFit dealer

VirtuFit Totally Foldable TR-50i Loopband

 379.00
Weinig ruimte maar toch thuis willen trainen? Dan is de VirtuFit Totally Foldable TR-50i Loopband zeker wat voor jou! ✓ Gratis verzending ✓ 3 jaar garantie ✓ Erkend VirtuFit dealer  

Elektrische loopband kopen

Een elektrische loopband is een van de populairste vormen van fitnessapparatuur voor thuis, omdat het een eenvoudige en effectieve cardiovasculaire training oplevert. Loopbanden zijn voor veel mensen een fantastische plek om met een nieuwe workout te beginnen, omdat lopen door de meeste mensen goed wordt verdragen, ongeacht hun fitnessniveau of rug conditie. De loopband kan worden gebruikt voor jogging en/of intervaltraining naarmate de kracht en het uithoudingsvermogen toenemen.

Werking elektrische loopbanden

Een elektrische loopband staat ook bekend als de “standaard” loopband. Deze loopband wordt aangedreven door een motor, die ervoor zorgt dat de band met een regelmatige snelheid ronddraait. De band draait automatisch onder je voeten, zodat je je vrijer kan bewegen, of je nu wandelt, jogt of rent. Het vermogen van de loopband is een goede indicator van de kwaliteit van een motor. Wanneer een loopband meer vermogen heeft, presteert hij beter bij lagere snelheden en gaat hij langer mee. Deze loopbanden zijn gemaakt voor een verscheidenheid aan cardiotrainingen voor verschillende mensen. Ze worden geleverd met een keur aan opties, instellingen en modi om uit te kiezen. 

Soorten elektrische loopbanden

Opvouwbare loopbanden

Een elektrische loopband inklapbaar zal over het algemeen meer functionaliteit en trainingsroutines, waaronder hartslag gestuurde instellingen, bevatten dan een elektrische loopband goedkoop exemplaren.

Voordelen Nadelen
Ze zijn enorm flexibel en verplaatsbaar. De erfstructuur is niet stevig genoeg.
Gemakkelijk op te bergen.
Hogere maximumsnelheden, steilere maximumhellingen en geïntegreerde hartslagcontroleprogramma’s zijn allemaal gangbaar.

Niet-opvouwbare loopbanden

Deze loopbanden hebben een duurzamere loopplek en frame, alsook een langere loopband en een groter loopoppervlak.

Voordelen Nadelen
Gemaakt van dikkere, duurzamere stoffen, en daarom de ideale keuze voor frequente lopers.  Duurder dan opvouwbare elektrische loopbanden
Geïntegreerde hartslagbeheerprogramma’s, hogere maximumsnelheden en steilere maximumhellingen zijn allemaal gebruikelijk.
Deze machines zijn stabiel en stevig. 

Trainingsmogelijkheden

Hartslagmeter

In het zogenaamde stuur van de meeste loopbanden is een polssensor ingebouwd. Met een hartslagmeter kan je de intensiteit van je trainingen bijhouden. Als je jogt en je je armen onbeperkt moet kunnen bewegen, is het misschien niet realistisch om je tijdens je training ergens aan vast te houden. Daarom kan een borstbandmonitor een goed alternatief zijn. Het geeft nauwkeurigere en consistentere metingen en stelt je in staat je hartslag continu te controleren zonder naar de handgripsensoren te grijpen.

Veiligheidssleutel

Bij bijna alle loopbanden wordt een veiligheidssleutel geleverd. Het magnetische uiteinde wordt vastgemaakt aan de middenconsole van de loopband, terwijl het andere uiteinde aan je kleding wordt vastgemaakt. Deze zijn ontworpen om de loopband onmiddellijk tot stilstand te brengen als je jouw evenwicht verliest en over de achterkant van de loopband valt. Het magnetische uiteinde van de sleutel breekt los van de console als je te ver naar achteren gaat op de loopplek. Op deze manier zijn dit soort cardio apparaten een stuk veiliger te gebruiken dan zonder een veiligheidssleutel.

Opvouwbare loopbanden 

Een elektrische loopband inklapbaar kan tussen de oefeningen door worden opgeborgen. Dit is uitstekend als je weinig ruimte hebt of de loopband in je woonkamer gebruikt.

Voetsteunen en handgrepen 

De meeste loopbanden hebben leuningen aan de voor- en zijkanten. Vulling is een extra bonus. Hoewel leuningen nuttig kunnen zijn voor mensen die extra steun willen, moet je ervoor zorgen dat ze je natuurlijke armmobiliteit tijdens de training niet belemmeren. Langs de rolgordel moet je op zoek gaan naar brede, vlakke voetsteunen. Ruime voetsteunen maken het op- en afstappen van de loopband eenvoudiger.

De voordelen van een elektrische loopband 

Regelmatig wandelen, joggen of hardlopen als onderdeel van je trainingsschema zal jouw algemene gezondheid en fitness verbeteren. Lopen is ook een van de meest efficiënte vormen van lichaamsbeweging voor de verbranding van calorieën. Andere voordelen van het gebruik van een elektrische loopband zijn onder andere:

Hou je loopvorm in de gaten

Door in de spiegel te kijken, kan je snel je loopvorm controleren. Dit kan helpen bij de loopanalyse en het opsporen van technische fouten die tot schade kunnen leiden.

Entertainment

Je kan naast je loopvorm in de gaten te houden, ook veilig tv kijken of naar muziek luisteren terwijl je op een loopband traint. Dit is mogelijk doordat je niet wordt afgeleid door verkeer of andere weggebruikers. Door je bezig te houden, kan je jouw oefeningen leuker en korter laten lijken.

Er zijn geen belemmeringen

Wanneer je een loopband gebruikt, hoef je je geen zorgen te maken over obstakels en risico’s zoals kuilen, verhoogde stoeptegels, honden, voertuigen of slecht weer. Je kan in relatieve veiligheid wandelen, joggen of hardlopen.

Nauwkeurige feedback. 

Omdat het display van het toestel je precies vertelt hoe ver en hoe snel je traint, kan je heel precies en prescriptief zijn met je loopbandoefeningen.

Workouts die voorgeprogrammeerd zijn 

Veel loopbanden worden geleverd met voorgeprogrammeerde routines die je kan gebruiken om je workouts fris en onderhoudend te maken. Workouts met variaties in tempo, helling, of beide zijn hier voorbeelden van.

Waar moet je op letten voordat je een loopband koopt

Overweeg de volgende criteria bij de aankoop van een loopband: 

Fitnessdoelen

Denk eerst aan je fitnessdoelen. Of het nu voor betere sportprestaties, algemene gezondheid en fitness, of revalidatie is, begrijpen hoe je jouw loopband gaat gebruiken kan je helpen het juiste model te kiezen.

Budget

Overweeg vervolgens jouw budget. Hoeveel geld wil je uitgeven? Een duurdere machine heeft een sterkere structuur, een langere garantie op onderdelen, een groter loopoppervlak, hogere pieksnelheden en steilere hellingen. Als je echter niet het nieuwste en het beste wilt, zal je waarschijnlijk net zo tevreden zijn met een elektrisch loopband goedkoop. 

Afmetingen

Hoeveel ruimte heb je? Moet je een loopband kopen die kan worden opgevouwen?

De meeste loopbanden hebben een vergelijkbare voetafdruk, die gemiddeld 213 centimeter lang en 91 centimeter breed is. Opgevouwen is een loopband maar half zo lang als hij oorspronkelijk was. Voor toegankelijkheid en veiligheid moet je voldoende vrije ruimte rond de loopband hebben.

Lichaamsgewicht

Zorg ervoor dat de loopband gekalibreerd is op je lichaamsgewicht. Kies een loopband met een gewichtscapaciteit die gelijk is aan of meer is dan je lichaamsgewicht, bij voorkeur jouw lichaamsgewicht plus 20 kilogram. Dit is niet alleen belangrijk voor de veiligheid, maar ook voor de levensduur van je loopband, omdat dit vroegtijdige slijtage en schade veroorzaakt. De meeste loopbanden hebben tegenwoordig een aanzienlijk draagvermogen.

Ergonomie 

Als je een hardloper bent, wil je een loopband met een lengte die bij je past. Bedenk hoe comfortabel je je op de loopband voelt als je wandelt of loopt. Kies een model dat zowel ergonomisch als visueel aantrekkelijk voor je is.

Extra’s

Houd rekening met programmakeuzes, hartslagmeters en andere functies.