Toont alle 3 resultaten

Inklapbare hometrainer kopen

Je wil graag thuis lekker sporten en actief aan de slag met je lichaam en het verbeteren van je conditie. Leuk! Hiervoor is cardio apparaat zoals een hometrainer natuurlijk enorm geschikt. Maar, wat als je klein woont of wanneer je niet wil dat je hometrainer veel plaats in beslag neemt? Dan is de inklapbare hometrainer iets voor jou!

Alle voordelen van een inklapbare hometrainer

Inklapbare hometrainers kennen tal van voordelen. Het fitnessapparaat is eenvoudig in gebruik, geschikt voor een leuke training thuis en biedt vele voordelen voor je gezondheid. Door de fietsende beweging train je met name je beenspieren, maar ook je buikspieren en rugspieren hebben er voordeel bij. Doordat je lekker actief bezig bent verbrand je calorieën en je conditie krijgt een boost. Bijkomend voordeel is dat je tijdens het sporten op de hometrainer gewoon lekker naar je favoriete tv-programma’s kunt kijken.

Ruimtebesparend

Na al deze voordelen hebben we het grootste pluspunt nog niet eens benoemd. Dat is natuurlijk de mogelijkheid om de fiets in te klappen! Hoe gek we ook zijn op de hometrainer, niemand wil een groot fitnessapparaat altijd in de slaapkamer of woonkamer hebben staan. Door de mogelijkheid om de hometrainer in te klappen berg je deze gemakkelijk op na het trainen.

Dit is dan ook een van de meest aantrekkelijke eigenschappen van deze opklapbare hometrainers. Hij kan worden opgevouwen en opgeborgen op verschillende plaatsen, zoals de wasplaats, de kast, berging of waar je maar wil. Hij is ideaal voor gebruik in compacte ruimtes en flats. 

Beschermt de gewrichten

Dit soort fietsen zijn een uitstekende manier om in vorm te blijven terwijl je herstelt van orthopedische problemen. Dat komt omdat deze vorm van lichaamsbeweging, mits correct uitgevoerd, een veel geringer effect heeft op de heup-, knie- en enkelgewrichten dan andere activiteiten zoals joggen, touwtje springen of voetballen, bijvoorbeeld.

Vergroot het uithoudingsvermogen en verstevigt de benen

Ga er niet van uit dat je met een hometrainer niet aan kracht wint omdat je niet op de weg tegen heuvels opfietst. Bijna alle hometrainers hebben een soort weerstandsregeling die klim- of sprintinspanningen kan nabootsen. En, in tegenstelling tot fietsen op de weg, kan je de effecten van de heuvel opwekken wanneer je maar wilt. Je kan met een hometrainer je uithoudingsvermogen versterken. Spieruithoudingsvermogen is het vermogen van een spier om te blijven functioneren wanneer deze gedurende lange tijd wordt gebruikt. Door de kracht en het uithoudingsvermogen van een spier te vergroten, kan ook de gezondheid van botten en gewrichtsbanden worden verbeterd.

Voorkomt hart- en vaatziekten

Oefening met de hometrainer is een belangrijke vorm van cardiovasculaire training, omdat het de bloeddruk verlaagt, de hartfunctie verbetert en de bloedsuikerspiegel onder controle houdt. Het verlaagt ook de slechte cholesterol terwijl het de goede cholesterol verhoogt.

Nadelen

Nadelen ontstaan wanneer het verkeerd gebruikt wordt. Sommige mensen die zonder begeleiding “ten koste van alles” willen afvallen, dwingen uiteindelijk hun lichaam met overmatige lichaamsbeweging. Een ander nadeel is de sociale interactie en het contact met de natuur en de buitenlucht dat wegvalt. 

Comfort

Een stationaire fiets is een fantastische methode om een goede oefening te krijgen terwijl je relatief comfortabel blijft. Natuurlijk wordt je warm en bezweet, zoals bij elke training, maar je hebt tenminste niet te maken met slecht weer! Je kan op elk moment van de dag of nacht fietsen en hiervan de vruchten plukken zonder dat je het koud of nat krijgt. Je kan je hometrainer gebruiken om TV te kijken, tijd met je gezin door te brengen, of zelfs om een boek te lezen terwijl je fietst.

Voor wie is een inklapbare hometrainer geschikt?

De inklapbare hometrainer is vrijwel voor iedereen geschikt. Met name mensen die het sporten thuis verkiezen boven bijvoorbeeld een sportschool. Want zeg nou zelf, in alle rust en met privacy trainen is toch veel prettiger dan in een overvolle sportschool? Daarnaast is de inklapbare hometrainer geschikt voor iedereen die wil profiteren van de financiële voordelen. Je schaft de hometrainer immers maar één keer aan, om er vervolgens jarenlang plezier van te hebben. Het trainen op de hometrainer kent overigens geen leeftijdsgrenzen. Van sportieve tieners tot ouderen die graag hun conditie willen behouden; de vele trainingsprogramma’s maken de inklapbare hometrainer tot een zeer veelzijdig sportapparaat waar iedereen mee overweg kan.

Waarom kiezen voor een inklapbare hometrainer?

Een betere vraag is eigenlijk: waarom niet? Inklapbare hometrainers voorzien in het belangrijkste wat een hometrainer moet doen: je kunt erop fietsen. Perfect voor sporters die graag gewoon lekker willen bewegen op een apparaat zonder al te veel poespas. Wél bevat de inklapbare hometrainer een houder voor je tablet en bidon. Ook kun je diverse gegevens aflezen middels de hartslagmeter en vooraf ingestelde trainingen. De fiets is lichtgewicht en kan gemakkelijk opgeborgen worden. Ook hoef je niet bang te zijn voor blessures als rugpijn of spierpijn door een verkeerd afgesteld apparaat. Je kunt de fiets namelijk naar wens instellen, waardoor deze perfect is afgestemd op jouw lichaam. Je leest het: er is geen enkele reden om niet aan de slag te gaan met de inklapbare hometrainer!

Belangrijke kenmerken bij de aankoop van een opklapbare hometrainer

Neem de volgende criteria in overweging bij de aankoop van een hometrainer: 

Weerstandssysteem

Hometrainers met magnetische weerstand zijn duurder, maar bieden een vlottere overgang tussen snelheden. Als je iets meer kan investeren, ga dan voor hometrainers met magnetische of zelfs elektromagnetische weerstand (met nog vlottere intensiteitsovergangen). Magnetische weerstand biedt een betere en stillere fietservaring.

Snelheidsintensiteitsniveaus

Overweeg het aantal beschikbare snelheidsniveaus. In het algemeen biedt een fiets vanaf 8 niveaus al ruimte voor een geleidelijke evolutie van de training. Bovendien heb je deze functie nodig als je met meer mensen leeft, met verschillende technische niveaus. Intensiteitsniveaus zorgen ervoor dat iedereen een training doet die past bij zijn capaciteit.

Bedieningspaneel

Voor beginners en gevorderden is het essentieel om alles te volgen via het bedieningspaneel. Van de basisfuncties is het belangrijk dat het bedieningspaneel de afgelegde afstand, de snelheid en de trainingstijd weergeeft. Denk echter ook aan meer geavanceerde functies, zoals het tellen van calorieën en het volgen van de hartslag. Als je het aantal verbruikte calorieën kent, is het gemakkelijker om de training te evalueren. Daarnaast is het met hartslagbewaking mogelijk om lichtere of intensievere trainingen te controleren en uit te voeren.

Conclusie – hometrainer inklapbaar

Het is van cruciaal belang om de aspecten die we hebben besproken in overweging te nemen bij het selecteren van de beste opvouwbare hometrainer voor je behoeften. Met deze overwegingen zou je in staat moeten zijn om de ideale fiets voor je noden te vinden. Afhankelijk van je trainingsbehoeften en de hoeveelheid geld die je bereid bent te investeren, kan je genieten van de beste workout. Deze fietsen bieden een reeks workouts die je op verschillende manieren ten goede komen. Ze zullen je helpen je immuniteit te verhogen, terwijl ze ook je spieren strakker maken, je kracht versterken en je een beter trainingsplan geven. Maak je beste keuze en geniet van de beste opties voor je workout thuis.