Toont alle 5 resultaten

Gymstick Mini Bike 2.0 Fietstrainer

 178.95
De Gymstick Mini Bike 2.0 Fietstrainer  is een mooie stoelfiets om lekker in beweging te blijven! ✓ Gratis verzending

Stoelfietsen / zitfietsen kopen

Als u op zoek bent naar een manier om uw cardiovasculaire oefeningen op een leuke manier te doen, dan is een stoelfiets iets voor u. Het beste aan deze machines is dat ze niet veel concurrentie hebben op dit gebied van hometrainers aangezien het echt een ander cardio apparaat is.

Dit maakt ze perfect voor iedereen die de cardiovasculaire kracht en het uithoudingsvermogen wil opbouwen die nodig zijn om plezier te hebben op de fiets.

Je bent al een tijde op zoek naar een mooie zitfiets / stoelfiets en je wilt graag een beslissing maken. Op deze pagina vind je alle stoelfietsen bij elkaar met daarbij een mooie prijsvergelijking op de product pagina’s zodat je ze voor de beste prijs koopt.

Wat is een stoel- / zitfiets?

Nu wil je natuurlijk precies weten wat een stoel- / zitfiets is. Een stoelfiets is eigenlijk een klein fitnessapparaatje met enkel trappers en een weerstandssysteem.

Je hebt enkel een stoel nodig om op te zitten en je kunt aan de slag met dit apparaat. De reden dat je deze dus vanuit je stoel gebruikt is dan ook dat het een stoelfiets of zitfiets wordt genoemd.

Waar gebruik je hem voor

Een stoelfiets wordt voornamelijk gebruikt om mee in beweging te blijven. Je kunt hem gebruiken om op een eenvoudige manier te bewegen terwijl je bijvoorbeeld aan het werk bent.

U kunt hem gebruiken om te oefenen terwijl u TV kijkt of gewoon als een extra activiteit om de tijd door te brengen. U kunt een stoelfiets ook thuis of in uw tuin gebruiken.

Verder zou je hem nog kunnen gebruiken onder het bureau terwijl je aan het werk bent bijvoorbeeld. Zo ben je niet alleen productief, maar ook nog eens aan het bewegen. Het bloed zal gaan stromen en misschien wordt je er nog wel productiever van!

Waarom een stoelfiets

Nu kunnen wij ons voorstellen dat je wilt weten waarom het aanschaffen van een stoelfiets nou zo’n goed idee is en dat heeft eigenlijk twee hoofdredenen en dat is dat zo’n apparaat zeer betaalbaar is en het weinig ruimte in beslag neemt.

Betaalbaar

Het eerste voordeel is dus dat ze vrij goedkoop zijn in vergelijking met een “normale” hometrainer. Het heeft zich namelijk puur gefocust op de hoofdactiviteit en alle toeters en bellen eraf gehaald. ook is het apparaatje vrij klein waardoor er minder materiaal nodig is.

Neemt weinig ruimte in beslag

Zoals we al hebben benoemd is het apparaat dus vrij klein aangezien het puur en alleen de trappers zijn met het weerstandssysteem. Je kunt hem dus gemakkelijk achter de bank of in een klein opslagruimte neerzetten.

Voor wie is een stoelfiets ideaal?

Als we kijken naar een stoel- of zitfiets dan zijn deze ideaal voor ouderen en senioren. Wij kunnen ons namelijk voorstellen dat complete hometrainers met alle toeters en bellen moeilijk te begrijpen is.

Bij een stoelfiets heb je dit probleem niet. Het is namelijk redelijk recht toe rechtaan. Je gaat zitten, pakt je stoelfiets erbij, stelt de weerstand in en gaat fietsen.

De stoelfietsen zijn dus ideaal voor ouderen. Ook zijn de goed te gebruiken bij een revalidatie bijvoorbeeld omdat je dan op een laagdrempelige manier in beweging kunt komen.

Ook kun je de zitfiets zelf verschuiven zodat je been in de hoek staat waar je hem in wilt hebben.

Tips waarop je moet letten bij het kopen

Nu ben je waarschijnlijk op deze pagina uitgekomen om een keuze te gaan maken en een zitfiets te gaan aanschaffen. Daarom willen we je ook nog een aantal tips meegeven waarop je moet letten als je een stoelfiets gaat kopen.

Wat is je doel

Allereerst is het belangrijk dat je het doel van jezelf weet. Als je gewoon lekker in beweging wilt komen, dan is het top om een stoelfiets aan te schaffen, maar wil je echte intervaltraining doen bijvoorbeeld dan is een hometrainer of spinbike misschien een betere optie.

Met of zonder computer

Het belangrijkste om te overwegen is of de fiets die je kiest een computer heeft. Als je hem alleen voor je plezier en fitness gaat gebruiken, dan is een zitfiets zonder computer misschien geschikter. Wil je echter je prestaties en vorderingen bijhouden, dan is een stoelfietsen met computer de betere optie.

Houdt er wel rekening mee dat stoelfietsen met computer duurder zijn dan de gene zonder.

Gewicht

Een andere belangrijke overweging is hoe zwaar jouw nieuwe stoelfiets is. Als je van plan bent hem vaak van de ene naar de andere plaats te verplaatsen, koop dan een stoelfiets die relatief licht van gewicht is. Zo kunt je hem gemakkelijker verplaatsen en opbergen als je hem niet gebruikt.

Wel is het zo dat hoe zwaarder die is hoe beter je kracht kunt zetten zonder dat die verschuift.

Garantie

Alle zitfietsen hebben verschillende garanties op onderdelen en arbeid, variërend van 1 jaar tot 5 jaar, afhankelijk van het merk en model van de fiets! Het is belangrijk dat u dit controleert voordat je een fitnessapparaat koopt, want niets is erger dan dat iets kapot gaat na slechts één jaar.

Afmetingen

Een ander ding waar je naar moet kijken bij de aanschaf van een stoelfiets zijn de afmetingen. Hoeveel ruimte heb je thuis of op je werkplek? Heb je een grote ruimte beschikbaar, dan maakt het niet uit of de fiets groot of klein is.

Als de ruimte echter een probleem is, is het de moeite waard om te kijken naar kleinere zitfietsen.

Pedalen

Als laatste belangrijke punt om naar te kijken zijn de pedalen. Zo heb je pedalen die een ook een band hebben zodat je lekker kunt fietsen. Er zijn pedalen te vinden met een anti slip laag zodat je goed kunt afzetten. Kijk dus even of dit erop zit. Dit is namelijk mooi meegenomen.