Toont alle 16 resultaten

Olympische Dames Halterstang High Performance 201 cm Muscle Power 15 kg

 169.00
Een dames halterstang voor mensen met minder grote handen. ✓  Gratis verzending thuisatleet-muscle-power-dealer

Dumbell bar set Muscle Power

 139.00
Dumbbell bar set is voor ieder niveau! Je krijgt: 2x dumbbell bar, 4x dumbbell klem.    

Halterstang 152 cm Olympisch Muscle Power

 115.00
Beginnend met krachttraining? Dan is deze kleinere halterstang echt iets voor jou! Hij neem niet zoveel ruimte in thuis.  

Olympische Curlstang high performance Muscle Power

 109.00
De Olympische curlstang high performance van Muscle Power is een echte krachtpatser onder de curlstangen.

Olympische Super Curl Bar Muscle Power

 75.00
Een stang met een gekke kronkel erin. Wordt veel gebruikt om de biceps (spierballen) mee te trainen. ✓ Gratis verzending! thuisatleet-muscle-power-dealer

Hammer curl bar Olympisch Muscle Power

 65.00
Een hammercurl bar van het merk Muscle Power waar je ook tricep oefeningen mee kunt doen. ✓  Gratis verzending thuisatleet-muscle-power-dealer

Olympische halter klemmen 50 mm

 17.97
Halterstang gekocht, dan kun deze Olympische halter klemmen van Muscle Power zeker niet missen!  

DKN Technology Barbell Lock-Jaw Collars

De DKN Technology Barbell Lock-Jaw Collars houden al jouw schijven op zijn plaats! ✓  Gratis verzending ✓  2 jaar garantie

Barbell kopen

Een barbell is een must have als je wilt gaan gewichtheffen. Het kan worden gebruikt voor veel verschillende soorten oefeningen en biedt een geweldige manier om spiermassa en kracht op te bouwen.

Wat is een barbell

Barbells zijn gewichten die er in verschillende gewichten en vormen om u te helpen de delen van uw lichaam aan te pakken die aandacht nodig hebben. Zij zijn gewoonlijk gemaakt van staal of ijzer, maar kunnen ook van andere materialen zijn vervaardigd. Zij hebben een lang recht gedeelte waar je hem moet vasthouden en twee uiteinden die eraan vastzitten die worden sleeves genoemd. Aan die sleeves worden de schijven geplaatst.

Waar gebruik je een barbell voor

Barbells worden voornamelijk gebruikt bij krachttraining en bodybuilding. Ze kunnen ook worden gebruikt voor andere soorten oefeningen zoals powerlifting en strongman wedstrijden. Je kunt een barbell gebruiken voor squats, deadlifts, bankdrukken en meer.

Welke soorten barbells zijn er

Er zijn veel verschillende soorten barbells. Je kunt kiezen uit een rechte stang, EZ curl stang, hex stang en hammer curl bar. De rechte stang wordt het meest gebruikt door zowel beginners als ervaren sporters. EZ curl stangen zijn ook erg populair bij vrouwen, omdat ze daarmee hun biceps kunnen trainen zonder hun polsen of handen te belasten.

(Rechte) halterstang

Halterstangen zijn de basic stangen van de barbells. Ze worden vaak gebruikt voor compound movments zoals: bankdrukken, squat en deadlifts.

EZ curl bar

De EZ curl bar is een barbell waarmee je je eigenlijk alleen maar op je armen mee focust. In de stang zit een kronkel waardoor je de stang schuin kan pakken. daardoor belast je minder je polsen e focus je meer op kleinere spiergroepen.

Hex bar

De hex bar is stang met zeshoekige vorm. hij is voornamelijk bedoeld voor deadlifts en farmewalks. Hij is zo handig voor de oefeningen omdat de stang om je heen zit, en je dan gemakkelijk kan deadliften of lopen met de stang zonde dat die in de weg zit.

Hammer curl bar

Bij de hammer curl bar focus je vooral op je biceps. De barbell heeft de vorm van een rechthoek met 2 verticale stangen in het midden waar je hem vast kan houden. Dit is zodat je je meer kunt richten op de biceps en minder op je polsen. Je voert dan de oefening hammer curls uit. Dat is een bicep oefening waarbij je je handen verticaal houd en je dan bicep curls doet. Deze oefening focust zich vooral op je biceps en je onder armen.

Veiligheid

Wij raden het aan om halter klemmen bij je barbell te kopen zodat de schijven op hun plaats blijven en u zich geen zorgen hoeft te maken dat u hem laat vallen. De veiligheid is belangrijk, want als je de stang laat vallen, kun je jezelf of iemand anders in je omgeving ernstig verwonden.

Tip voor bij het kopen

Als u een halterstang wilt kopen, zijn er verschillende dingen waar u rekening mee moet houden.

Welke oefening je wilt doen

Als je erg gefocust bent op deadlifts, dan is de hex bar wat voor jou. Maar als je aan je armen wilt werken, dan zou ik voor de EZ curl bar gaan. Je moet dus goed opletten wat je doelen zijn en welke stang bij jouw doelen past.

Diameter sleeve

Ook moet je opletten welke maat de sleeve van je barbell heeft. Want straks koop je een nieuwe stang en dan passen de gewichten die je thuis hebt er helemaal niet op. let dus goed op ed afmetingen voor dat je een barbell koopt.

Lengte

Je hebt veel verschillende soorten lengte stangen. Kijk dus goed naar een stang met de lengte die bij jouw past

Mannen of vrouwen stang

Er zijn veel verschillende bars die zowel door mannen als vrouwen gebruikt kunnen worden. Je moet gewoon kijken naar wat je wilt en wat voor bar bij je doel past.