Toont alle 11 resultaten

DKN Technology R-400 roeitrainer

 895.50
De DKN Technology R-400 roeitrainer is zeer geschikt voor veelvuldig thuisgebruik met zijn inklapsysteem en hoge belastbaarheid! ✓  Gratis verzending ✓  2 jaar garantie

VirtuFit Row 450 Roeitrainer

 349.00
Virtufit row 450 roeitrainer nodig om je conditie op pijl te krijgen of om gewoon veel calorieën te verbranden? Dit apparaat is er uitermate geschikt voor! Een echte conditie- / calorieverbrandmachine. ✓ Gratis verzending ✓ 3 jaar garantie

Net als luchtroeiers zorgt een magnetische roeitrainer voor een soepele en krachtige roeislag. Daarom zijn de magneetweerstand roeitrainers ook populaire cardio apparaten. Ze zijn ook beschikbaar in een grote verscheidenheid van prijzen, met verschillende mate van functies en kwaliteit. Magnetische weerstand biedt een aantal voordelen, zoals het feit dat ze volledig stil zijn en voorgeprogrammeerde programma’s hebben op hun prestaties monitoren.

Werking van de weerstand

Alle roeimachines met magnetische weerstand werken volgens hetzelfde principe, hoewel de manier waarop ze zijn opgesteld enigszins verschilt. Magnetische weerstand wordt verkregen door een magnetisch veld dichter of verder van een metalen vliegwiel weg te brengen. De “wervelstromen” van de magneet werken in op het vliegwiel en dwingen het af te remmen. De wervelstromen vertragen het vliegwiel naarmate de magneet dichterbij komt. Simpel gezegd, hoe hoger de weerstand, hoe dichter de magneet bij het vliegwiel is. Hoe groter de afstand tussen de magneet en de grond, hoe lager de weerstand. In tegenstelling tot lucht roeiers, blijft het weerstandsniveau op een magnetische roeier constant, ongeacht hoe snel of langzaam je roeit. Als je de weerstand instelt op niveau 5, zal de weerstand hetzelfde zijn of je nu langzaam of snel roeit. Je moet het weerstandsniveau verhogen om de weerstand te verhogen.

Monitoren

Bij een roeitrainer met magneetweerstand kan de monitor eenvoudig of geavanceerd zijn. Met een roeitrainer magneetweerstand kan je veel gegevens opslaan, spelletjes spelen, en voorgeprogrammeerde trainingen hebben. Veel mensen waarderen het feit dat bepaalde monitors voorgeprogrammeerde training routines hebben. Deze roeimachines zullen een stopcontact nodig hebben, maar de monitor zal verlicht zijn en zal de weerstand automatisch veranderen terwijl je roeit. Je kan bijvoorbeeld voor een “Mountain Workout” kiezen en beginnen. De monitor zal geleidelijk de weerstand verhogen en verlagen terwijl je roeit, waarmee je het beklimmen en afdalen van een berg simuleert. Het nadeel van magnetische roei monitors is dat ze niet zo nauwkeurig gegevens registreren als luchtroeiers. De gegevens zijn nog steeds vrij nauwkeurig en goed genoeg voor persoonlijk gebruik, maar je zal niet in staat zijn om scores of timings te vergelijken met die van andere mensen.

Andere functies

Omdat magnetisch remmen geen “deel-op-deel”-contact heeft, is de weerstand “vrijwel geruisloos”. Dit maakt ze ideaal voor gebruik in kleine woningen of bij het TV kijken. Daarnaast, omdat roeiers zwaardere vliegwielen hebben, kunnen ze nogal fors zijn. Vervolgens hebben sommige magnetische roeiers het gebruik van een stopcontact nodig.

De voor- en de nadelen

Nu je bekend met de functies van roeitrainers met magneetweerstand, gaan we hier de voor- en nadelen van deze roeitrainer bekijken:

De voordelen van roeitrainers met magneetweerstand

  •         In werking zijn ze vrij stil (sommige zijn bijna stil)
  •         Een grote verscheidenheid aan weerstandswaarden
  •         Typisch, ze zijn kleiner dan lucht of waterroeiers
  •         Er is zeer weinig onderhoud nodig

 

Nadelen van magnetische roeiers

  •         Ze bootsen het roeien op het water niet na (geen probleem als je gewoon een workout wil)

Roeitrainers met magneetweerstand kopen

Een roeitrainer met magneetweerstand is een populair fitnessapparaat voor thuistraining. Dit is te danken aan het feit dat roeitrainers vrijwel je hele spiermassa bewerken. Bovendien bevorder je niet alleen je gezondheid, maar verbrand je ook vet en calorieën. Wij hebben een scala aan opties van vele toonaangevende merken – en we hebben er voor elk budget. Ook kun je eens kijken naar de inklapbare roeitrainers.