Toont alle 10 resultaten

DKN Technology X-motion II spinningfiets

 1395.00
De DKN Technology X-Motion II is een spinningfiets die zeer geschikt voor veelvuldig thuisgebruik met zijn noodstop en mooie uiterlijk! ✓ Gratis verzending

Schwinn 800IC (voorheen IC8) Indoor Cycle – Spinningfiets – Spinbike – Zwift Compatible

 1199.00
€1.099,00
Www.fitnessking.be
€999,00
Coolblue.nl
De Schwinn 800IC Indoor Cycle is de nieuwste spinbike van Schwinn en dat merk je direct! Alles wat je in een spinbike zoekt zit in deze spinningfiets verwerkt!

VirtuFit Indoor Cycle S2i Spinningfiets

 899.00
Thuis aan de conditie werken? Met de VirtuFit Indoor Cycle S2i Spinningfiets wordt dat een makkie! ✓  Gratis verzending ✓  3 jaar garantie

Virtufit Indoor Cycle S1 Spinningfiets

 499.00
Thuis aan je conditie werken? Met de Virtufit Indoor Cycle S1 Spinningfiets lukt dat zeker! ✓  Gratis verzending ✓  3 jaar garantie

Spinbike met magnetische weerstand kopen

Ben jij bezig met het zoeken naar een mooie spinningfiets om jouw fietstraining mee te doen? Je bent je aan het oriënteren en bent ondertussen bij de spinningfietsen met magnetische weerstand uitgekomen. Je wilt weten welke spinbikes allemaal magneet weerstand hebben en waarop je moet letten bij het kopen.

Op deze pagina hebben we een overzicht gemaakt van alle spinningfietsen met een magnetische weerstand, zodat je ze eenvoudig met elkaar kunt vergelijken.

Ook hebben we op de productpagina’s een prijsvergelijking gemaakt met de verschillende webshops die het model verkopen. Zodat jij de jouwe voor de beste prijs in huis haalt en dus niet teveel betaald.

Hoe werkt een magnetisch weerstandssysteem?

Een magnetisch weerstandsysteem heeft natuurlijk het vliegwiel dat je laat draaien door deze aan te trappen met je trappers. Nu zit er in de fiets een magneet die ervoor moet zorgen dat het vliegwiel wordt afgeremd en de weerstand verhoogt.

Het verhogen van de weerstand wordt gedaan door elektriciteit door het magneet te laten gaan en op deze manier de magnetische kracht van het magneet te versterken. Hoe meer elektriciteit er door het magneet heen gaat hoe groter de weerstand zal worden.

Voordelen van magnetische weerstand

Nu zijn er een aantal voordelen die een magnetische spinningfiets met zicht meebrengt. Deze is namelijk stil en je kunt hem gebruiken in combinatie met een app.

Stil

Eerste voordeel is gelijk ook het allergrootste voordeel wat je hebt bij een spinbike met magneetweerstand. Hij is namelijk erg stil. Je hoort nauwelijks het vliegwiel.

Normaal gesproken heb je een vilt rem die ervoor zorgt dat de weerstand groter wordt. Deze remt het vliegwiel af door fysiek contact. Echter heb je hier bij een magnetisch weerstandssysteem geen last van.

Mogelijkheid tot trainen met app

Ook is het trainen met een trainingsapp zeer geschikt met dit soort cardio apparaten. Je kunt de weerstand namelijk heel specifiek instellen waardoor de virtuele routes die je fietst extra realistisch worden.

Kijk hiervoor ook eens naar Zwift spinningfietsen.

Tips waarop je moet letten bij het kopen

Nu zijn er een aantal punten waar je op moet letten als je een Spinningfiets met magnetische weerstand gaat kopen. En daarom hebben we deze hieronder even voor je op een rijtje gezet.

Gebruikelijke dingen

Natuurlijk moet je de gebruikelijke dingen die je bij alle spinningfietsen in de gaten houden bij het kopen. Dingen zoals:

  • Belastbaar gewicht
  • Verstelbaar stuur en zadel
  • Gewicht vliegwiel
  • Stabiliteit
  • Pedaal soort
  • Transportwieltjes
  • Hartslagmeting
  • Enzovoort..

Manier van instellen weerstand

maar als je echt specifiek naar een magnetische spinbike op zoek bent dan is het belangrijk om op deze twee punten even heel goed te letten. Namelijk de manier waarop je de weerstand insteld. Is dit handmatig met een knop of op een computer.

Bij een magnetische weerstand is dit vaak met een knop en dit is overigens ook het fijnste aangezien dit de gemakkelijkste manier is om te doen.

App mogelijkheid

Het andere ding waar je met een magnetische weerstand spinbike op moet letten is welke apps je ermee kunt gebruiken. De meeste modellen in deze categorie hebben de mogelijkheid om een app mee te verbinden, maar dan moet het wel een app zijn die jij hebt of wilt hebben natuurlijk.

Kijk dus even goed naar welke app erop gebruikt kunnen worden en of deze ook op je telefoon geïnstalleerd kan worden.