Resultaat 1–24 van de 200 resultaten wordt getoond

DKN Technology ProRUN loopband

 3995.00
De DKN Technology ProRUN loopband kan wel tot een snelheid van 20 km/u en heeft een zeer goede schok absorbatie. ✓ Gratis verzending ✓ 2 jaar garantie

Cardio apparaten voor thuis

Cardio apparaten zijn zoals de naam al zegt, Fitnessapparaten waar jij jouw cardiotraining mee kan doen. Met cardiotraining ben je jouw uithoudingsvermogen aan het verbeteren. Het grootste doel van deze manier van trainen, is dan ook om een bepaalde belasting zo lang mogelijk uit te houden. Hoelang hou jij het uit?

Waarvoor te gebruiken

Toch kan cardio training ook gebruikt worden als warming up. Zo ben je goed opgewarmd en kun je beginnen aankomende inspanning. Deze manier van trainen wordt verder gebruikt om wat extra calorieën te verbranden of om eens wat anders te doen dan aan de gewichten te trekken. Niet te vergeten, je kunt het ook gebruiken om actief herstel mee te doen. En dat helemaal thuis met jouw eigen cardio apparaat zonder dat je de deur uit moet! Makkelijker kan niet. Welke ga jij bestellen?

Verschillende soorten apparaten

Bij Thuis Atleet bieden we verschillende soorten cardio apparaten aan. We zullen deze hieronder kort met je bespreken zodat je weet waaruit je kunt kiezen. We hebben iedere soort cardio apparaat in verschillende prijsklasse verkrijgbaar zodat er altijd iets bij zit voor iedere portemonnee.

Hardloopbanden

De eerste soort cardio apparaat dat wij in ons assortiment hebben zijn de hardloopbanden. Zoals de naam het al verklapt zijn dit de cardio apparaten waarop je kunt hardlopen. Zo ben je dus niet afhankelijk van het weer en kun je wanneer jij wilt gaan hardlopen zonder dat je de deur ook maar uit hoeft.

Roeiapparaten

Een ander soort cardio apparaat is de roeitrainer. Dit zijn de apparaten waar je thuis op kunt roeien. Deze zijn verkrijgbaar met verschillende soorten weerstandssystemen en ideaal om jouw complete lichaam mee te trainen. Je gebruikt namelijk de meeste spiergroepen in je lichaam tijdens het trainen met een roeiapparaat.

Hometrainers

Ook hebben we nog hometrainers. Dit is dan ook het cardio apparaat dat nog wel het bekendst is. Ook zijn dit soort cardio apparaten ideaal voor het trainen zonder je gewrichten te belasten. De fietsbeweging die je maakt belast je gewrichten namelijk nauwelijks. De hometrainers bootsen de beweging van een “gewone” stadsfiets na.

Crosstrainers

Mocht je jezelf wat meer willen uitdagen dan bij een hometrainer, dan kun je nog kiezen voor een crosstrainer. Dit worden ook wel elliptical trainer genoemd. Bij dit cardio apparaat maak je eigenlijk een beetje een langlaufbeweging. Dit training op dit apparaat is dan ook wat zwaarder dan bijvoorbeeld de hometrainer aangezien je niet zit en ook je armen gebruikt.

Spinningfietsen

De laatste soort cardio apparaten die we bij Thuis Atleet verkopen zijn de spinningfietsen. Dit kun je zien als de racefietsen onder de cardio apparaten. Dit zijn namelijk fietsen met een vliegwiel en gewoon door blijft draaien als je stopt met trappen. Hierbij blijven de trappers ook doordraaien. Bij de meeste spinningfietsen zit er een knop aan de voorkant waar je de weerstand mee reguleert.

Voor- en nadelen van cardio apparaten

Je zult je wel afvragen waarom je zou kiezen voor een cardio apparaat en niet krachttraining te gaan doen. Nu hebben beide verschillende voor- en nadelen.

Voordelen

Nu zijn er een aantal voordelen die je hebt met een cardio apparaat. We zullen ze hieronder kort met je bespreken.

Gemakkelijk extra calorieën verbranden

Zo is het zo dat je met een cardio apparaat ideaal even wat extra calorieën kunt verbranden. Hier zit dan ook gelijk een nadeel aan, maar daar komen we straks op terug.

Serie kijken tijdens jouw training

Verder is een ander voordeel van een cardio apparaat dat er vaak mogelijkheid is om jouw serie te kijken tijdens jouw training. Zo heb je nauwelijks door dat je aan het sporten bent en is die tijd binnen no time voorbij.

Kan weinig mis gaan

Verder kan er met een cardio apparaat weinig mis gaan. De apparaten spreken vrij voor zich en je hebt en de bewegingen zijn vrij basic en simpel. Hierdoor is de kans kleiner dat je blessures oploopt.

Uithoudingsvermogen

Mocht je dit nog niet genoeg vinden, dan is dat niet erg want we hebben nog een voordeel voor je. Het is namelijk ook nog eens zo dat je een ijzeren uithoudingsvermogen krijgt als je veel op cardio apparaten traint. Hier zijn deze apparaten namelijk op gericht.

Nadelen

Natuurlijk is er ook een minder zonnige kant en daarom willen we je ook nog even naar de mindere kant van een cardio apparaat meenemen.

Wordt er niet sterker van

Hoewel cardio apparaten zeer veel bijdragen aan het verbeteren van jouw uithoudingsvermogen, is het niet zo dat je er sterker van wordt. Misschien enigszins, maar hier zijn deze apparaten niet op gericht. Als je dus sterker wilt worden, dan kun je beter eens gaan kijken bij de krachtapparatuur.

Conclusie

Zoals je ziet is er genoeg keuze uit verschillende cardio apparaten. Deze apparaten zijn dan ook voornamelijk gericht op het verbeteren van jouw uithoudingsvermogen en zijn ideaal om thuis dit een beetje op pijl te houden.

Dus scrol door de apparaten heen en bestel jouw ideale cardio apparaat voor thuis!

Mocht je nog andere wensen of vragen hebben, dan kun je altijd contact met ons opnemen, zodat we er samen naar kunnen kijken.