Toont alle 4 resultaten

Wall ball kopen

Ben je op zoek naar een gewichtsbal om tegen de muur aan te smijten? Dan is de wall ball de meest geschikte keuze. Deze is er namelijk helemaal op gemaakt om tegen de muur te gooien.

We hebben op deze pagina een overzicht gemaakt met alle wall balls zodat je ze eenvoudig met elkaar kunt vergelijken. Ook hebben we op de productpagina’s een prijsvergelijking gemaakt zodat je jouw wall balls altijd voor de beste prijs koopt en niet teveel betaald.

Wat is een wall ball

Voor we ingaan op waar je op moet letten tijdens het kopen is het goed om eerst even vast te stellen wat een wall ball nou precies is.

Een wall ball is een zware ball die zich kenmerkt door de veters die erop zitten. Het zijn vaak wat zachtere ballen om hoog tegen de muur aan te gooien.

Waar wordt een wall ball voor gebruikt

Deze wall balls zijn dus bedoeld om hoog tegen de muur of wall ball target aan te gooien en ze dan weer op te vangen. Vaak wordt dit gedaan in combinatie met een andere oefening zoals de squat om de serie compleet te maken.

Tips waarop je moet letten bij het kopen van een wall ball

Nu zijn er een paar dingen waar je op moet letten als je een wall ball gaat kopen en deze zullen we dan ook kort met je bespreken, zodat je een miskoop voorkomt.

Materiaal

Allereerst is het goed om naar het materiaal te kijken. Is het gemaakt van hoogwaardig materiaal zoals leer of rubber? Mocht je nou voor een kunststof variant willen gaan, dan zijn hier goede opties voor, maar als je niet helemaal weet wat dan goed is kun je beter het zekere voor het onzekere nemen en voor een rubber of leren variant gaan.

Hardheid

Dan is het goed om tek kijken naar de hardheid van de wall ball. De meeste wall balls zijn zacht, maar je hebt ook wall balls die wat harder zijn.

Als je wilt dat de bal iets van de muur af stuitert is het aan te raden om voor een wat hardere variant te gaan, en als je wilt dat die zo log mogelijk is, dan is de zachtere variant de beste keuze.

De meest voorkomende is wel de zachtere variant.

Gewicht

Laatste waar je naar moet kijken is het gewicht van de wall ball. Het zal moeten passen bij de oefeningen en jou als persoon. Kies een gewicht dat bij je past en bouw het op zodat je het lichaam niet overbelast.

Conclusie

Een wall ball is dus een soort gewicht dat echt puur gemaakt om hoog tegen de muur te gooien en dan weer op te vangen. Vaak wordt dit gedaan in combinatie met andere oefeningen om het zwaarder en uitdagender te maken.

We hopen dat dit je een beetje op weg heeft geholpen met jouw keuze en dat je keuze kunt maken. Mocht je nou nog vragen hebben, aarzel dan niet om ons even een berichtje te sturen.