Home > Sportproducten voor thuis > Gewichten > Powerbags > Aquabag / Waterbag

Toont alle 2 resultaten

Aquabag / waterbag kopen

Ben jij op zoek naar een aquabag of waterbag? Je kunt het dit soort powerbags op beide manieren noemen. Het is een trainings attribuut die je kan gebruiken om jouw manier van trainen op te leuken of uitdagender te maken.

We hebben op deze pagina een overzicht gemaakt van alle waterbags zodat je eenvoudig de gene kan kiezen die het beste bij jou past. 

Ook hebben we op de productpagina’s een prijsvergelijking gemaakt zodat je jouw aquabag voor de beste prijs koopt! 

Wat is een aquabag?

Een aquabag is een trainingsaccessoire in de vorm van een zak of een bal, die gevuld is met water. Aquabags worden vaak gebruikt voor krachttraining, conditietraining, core training en andere soorten fitnessoefeningen. 

Ze zijn gemakkelijk te vervoeren en bieden een unieke manier om het gewicht en het zwaartepunt van de training aan te passen door de hoeveelheid water in de bag te veranderen.

Ook zal je tijdens je training merken dat zodra je oefeningen doet, dat je het zwaartepunt in de waterbag zelf ook steeds verplaatst aangezien het water steeds door de waterbag heen beweegt en dus ook het zwaartepunt ervan. 

Dit maakt het dan ook een speciale manier van trainen met een waterbag. Het is erop gericht om je steeds een balans storing te geven die je dan in je training moet herstellen en toch blijven staan. 

Waar gebruik je een waterbag voor?

Er zijn verschillende manieren waarop een waterbag gebruikt kan worden. Hieronder staan enkele voorbeelden:

  1. Krachttraining: Aquabags kunnen worden gebruikt om spiergroepen te trainen door oefeningen te doen met de bag, zoals squats, lunges, schouderdrukken en meer.
  2. Conditietraining: Aquabags zijn een uitstekende keuze voor conditietraining omdat ze je hartslag kunnen verhogen en calorieën kunnen verbranden. Probeer bijvoorbeeld oefeningen als mountain climbers, burpees of high knees met de bag.
  3. Core training: Aquabags kunnen worden gebruikt om de core spieren te trainen, zoals de buikspieren, de rugspieren en de heupspieren. Probeer oefeningen als Russian twists, planken of side bends met de bag.
  4. Revalidatie: ook wordt die veel in revalidatie gebruikt om weer aan de balans te werken en deze te verbeteren. 

Waar moet je op letten als je een aquabag of waterbag koopt?

Nu zijn er een aantal punten waar je op moet letten als je een aquabag of waterbag gaat kopen. We zullen de belangrijkste punten hieronder voor je op een rijtje zetten zodat je een miskoop voorkomt. 

Hoeveel water kan erin

Het is belangrijk om te weten hoeveel water de aquabag kan bevatten, zodat je weet wat het maximale gewicht is dat je kunt gebruiken tijdens je training.

Hoe zwaar kun je hem maken

Het is handig om te weten hoeveel water je in de aquabag kunt doen, zodat je kunt bepalen hoe zwaar de aquabag kan worden en hoe intens de training kan zijn.

Hoe zwaar is de aquabag zonder water

Het is ook handig om te weten hoe zwaar de aquabag is zonder water, zodat je weet hoeveel gewicht je kunt toevoegen tijdens je training.

Doorzichtig of niet

Verder moet je even bedenken of je een doorzichtige of dichte waterbag wilt. De doorzichtige moet je namelijk wel goed onderhouden en schoonmaken. 

Materiaal

Controleer of het materiaal van de aquabag stevig en duurzaam is, zodat je zeker weet dat de bag lang mee zal gaan en tegen een stootje kan.

Handgrepen

Controleer of de aquabag voldoende handgrepen en lussen heeft om de bag op verschillende manieren te kunnen vastpakken en zo op verschillende manieren mee te trainen.