Toont alle 2 resultaten

Power band elastieken Muscle Power

 19.00 56.00
Hoge kwaliteit power band elastieken in verschillende sterktes. Iedere sterkte heeft een apart kleurtje.
✓ Gratis verzending thuisatleet-muscle-power-dealer

Mini bands elastieken set

 23.95
Jouw howeworkouts zwaarder maken? Dit doe je met de mini bands elastieken set van Muscle Power!

Je zou het misschien niet denken, maar fitness elastieken zijn de handigste en meest veelzijdige trainingsmateriaal om thuis te gebruiken. Je kunt er een complete home work-out mee doen, bovendien zijn ze heel eenvoudig op te bergen. Geen rondslingerende halters of gewichten meer in je slaapkamer. Een elastiek rol of vouw je eenvoudig op en leg je ergens in een kast of lade.

Wat kun je met de fitness elastieken doen?

Een betere naam is eigenlijk weerstandsbanden, want dat legt onmiddellijk het gebruik van de elastieken uit. Je kunt de training namelijk zwaarder maken door middel van een elastiek. Push-ups, roeibewegingen, squats, lunges, noem maar op. Een elastiek is alles wat je nodig hebt!

Maar je kunt het elastiek niet alleen gebruiken als weerstand. Je kunt de weerstandsbanden bijvoorbeeld ook gebruiken om je te helpen bij pull-ups. Tevens is een weerstandsband te gebruiken voor meer flexibiliteit, explosiviteit, behendigheid en voor revalidatie.

Wat voor soorten fitness elastieken zijn er?

Er bestaan meerdere soorten weerstandsbanden. De powerbanden van Muscle Power zijn van hoge kwaliteit. Ze worden door veel fitnesscentra, en personal trainers gebruikt. De power banden van Muscle Power zijn in verschillende sterktes verkrijgbaar, elke kleur staat voor een aparte sterkte Des te meer je de band oprekt, hoe hoger de weerstand wordt.

De rode band levert 2 kg – 15 kg weerstand.

De zwarte band levert 5 kg – 20 kg weerstand.

De paarse band levert 10 kg – 35 kg weerstand.

De groene band levert 20 kg – 55 kg weerstand.

De blauwe band levert 25 kg – 65 kg weerstand.

De oranje band levert 30 kg – 75 kg weerstand.

Zo zie je dat er een geschikt fitness elastiek bestaat voor iedereen, beginner en gevorderde. Weet je niet zeker welke weerstand je nodig hebt dan kun je het best de keus maken voor de gemiddelde weerstand, dus de paarse.

Je kunt ook een keus maken voor de Mini Bands van Muscle Power. Je hebt dan een set van vier verschillende weerstandsniveaus, allen met hun eigen kleur. Deze elastieken zijn ongeveer 22,5 cm lang en 5 cm breed. Een mini set met grote mogelijkheden.