Toont alle 7 resultaten

DKN Technology R-400 roeitrainer

 895.50
De DKN Technology R-400 roeitrainer is zeer geschikt voor veelvuldig thuisgebruik met zijn inklapsysteem en hoge belastbaarheid! ✓  Gratis verzending ✓  2 jaar garantie

DKN Technology R-320 roeitrainer

 535.50
De DKN Technology R-320 roeitrainer is zeer geschikt voor veelvuldig thuisgebruik met zijn verstelbare pedaalsteunen! ✓  Gratis verzending

Een van de meest gebruikte roeiapparaten is de luchtroeier. Sinds de jaren 1980 zijn luchtroeimachines aanwezig, en veel mensen geloven dat ze de beste vorm van roeien zijn. In werkelijkheid zijn luchtweerstandsmachines, vaak bekend als ergo’s (kort voor ergometers), de industriestandaard voor indoor roeien. Roeitrainers met luchtweerstand bieden een soepele, krachtige roeislag die ideaal is voor een verscheidenheid van oefeningen. Ze zijn ook beschikbaar in een breed scala van prijzen, waardoor ze ideaal zijn voor iedereen die op zoek is naar een thuis roeimachine. Een van de belangrijkste voordelen is dat een roeimachine luchtweerstand sterk lijkt op het echt roeien met weerstand op het water. Als gevolg hiervan, zijn dit hele populaire fitnessapparaten in de fitness wereld en zijn uitstekend geschikt voor training.

Werking van de luchtweerstand

Om te beginnen creëert een luchtweerstand roeitrainer, weerstand door “wind” of “lucht” te gebruiken. Dit wordt bereikt doordat de gebruiker aan een handvat moet trekken, waardoor een “ventilator vliegwiel” gaat draaien. Het vliegwiel moet de “lucht” aan de voor- en zijkant van het vliegwiel in beweging brengen terwijl het ronddraait. De luchtweerstand die door deze lucht of luchtdeeltjes rond het vliegwiel wordt veroorzaakt, vereist het gebruik van kracht om het vliegwiel in beweging te brengen. Het vliegwiel draait sneller naarmate de gebruiker sneller roeit, waardoor er meer “lucht” nodig is om te worden verplaatst. Hoe meer luchtdeeltjes er zijn, hoe meer weerstand er is, wat betekent dat er meer kracht nodig is om te bewegen! In het algemeen geldt: hoe sneller je roeit, hoe meer weerstand je ondervindt. Om je snelheid te verdubbelen bij het roeien, moet je 8 keer zoveel kracht gebruiken!

Instelling demper

Een instelling van de demper is ook beschikbaar op bepaalde modellen van dit soort cardio apparaten (terwijl andere dit niet hebben). De hoeveelheid lucht die in het vliegwiel mag komen wordt geregeld door de instelling van de demper. Deze regeling van de luchtstroom zal helpen bij het verminderen van de luchtweerstand op het vliegwiel. Een lage demper stand van niveau 1 laat slechts een kleine hoeveelheid lucht in de vliegwiel behuizing toe, terwijl een hoger niveau een grote hoeveelheid toelaat. Deze “lucht” functie laat de gebruiker toe te bepalen hoe “zwaar” of “licht” de roeislag aanvoelt. Hoe meer lucht je toelaat, hoe meer lucht het vliegwiel moet verplaatsen, wat resulteert in een zwaardere roeislag.

Monitoren

Luchtroeier monitoren kunnen eenvoudig of geavanceerd zijn. Dit zal uiteindelijk worden bepaald door de kosten van de roeimachine. De monitor op bepaalde luchtroeiers kan de weerstand berekenen die wordt uitgeoefend op het vliegwiel, evenals de snelheid van de vertraging van het vliegwiel wanneer je jouw “herstel” slag voltooit. Dit is een van de belangrijkste redenen waarom Olympische atleten, indoor roeiwedstrijden, en wereldrecordpogingen allemaal gebruik maken van luchtroeiers.

Andere functies

De mogelijkheid om snel de snelheid/weerstand te verhogen/verlagen maakt het ideaal voor HIIT (hoge intensiteit interval oefening). Doordat de weerstand wordt geregeld door een plastic ventilator, is hij vrij licht. Wanneer de ventilator wordt aangezet, maakt hij een nogal luid geluid. Voor wie graag naar TV kijkt, is dit geen goede roeier.

De voor- en de nadelen

Nu je bekend bent met de kenmerken van roeitrainers met luchtweerstand, laten we eens kijken naar hun voor- en nadelen:

De voordelen van roeitrainers met luchtweerstand

  •         Er is een breed scala aan weerstand beschikbaar, die het roeien op water simuleert.
  •         De ‘automatische’ weerstand verandert naargelang je slagfrequentie.
  •         De actie is vloeiend.
  •         Het mechanisme vertoont weinig slijtage.

De nadelen van roeitrainers met luchtweerstand

  •     Luchtroeimachines hebben een nadeel.
  •     Bij binnenshuis gebruik, kan het nogal lawaaierig zijn.

Roeitrainers met luchtweerstand kopen

Roeien is een uitstekende techniek om je cardiovasculaire systeem te ontwikkelen en tegelijkertijd je fitnessniveau te verhogen. Er is geen andere activiteit die effectief, gelijkmatig en op een gewrichts vriendelijke manier tegelijkertijd alle belangrijke spiergroepen ontwikkelt. Om de cardiovasculaire conditie te verbeteren en op peil te houden, zijn roeimachines met luchtweerstand een traditionele keuze, maar de voordelen houden daar niet op: je versterkt ook je rug, schouders en armen. Hierdoor is de roeimachine met luchtweerstand een uitstekend toestel om thuis te trainen. Wij hebben een ruime keuze aan alternatieven zoals de inklapbare roeitrainers van een aantal bekende bedrijven, met voor elk budget wat wils.

Andere soorten roeimachines waar je voor kunt kiezen:

Waterweerstand roeitrainers

Roeitrainers met elastische weerstand

Roeitrainers met magneetweerstand