Toont alle 11 resultaten

Gymstick Neopreen Kettlebell Pro

 27.00 129.00
Een zwarte kettlebell met een beschermende neopreenlaag. ✓  Gratis verzending

Kettlebell Rubber / Chrome 4-40 kg

 21.85 115.55
Een kettlebell van rubber. Handig voor thuis omdat hij de vloer niet snel zal beschadigen.  

Kettlebell van gietijzer 4 – 40 kg

 23.00 106.00
Kettlebell van gietijzer in de gewichten 4 kg / 8 kg / 12 kg / 16 kg / 20 kg / 24 kg / 28 kg / 32 kg / 36 kg / 40 kg.  

Gymstick Ergo Kettlebell

 27.00 84.00
Een ergonomische kettlebell die is gevormd naar jouw armen en polsen dat zorgt voor minder impact op de polsen tijdens het trainen.
✓  Gratis verzending

Ben jij opzoek naar een gewicht om jouw training naar een volgend niveau te brengen? Dan is een kettlebell een hele mooie optie. Een kettlebell is eigenlijk een grote kogel met een handvat eraan. Ook is de kettlebell maarliefst 300 jaar oud, wat hem echt een oudje maakt onder de gewichten. Verder is het idee van een kogel met handvat in Rusland ontstaan en wordt hier “Girya”genoemd. De kogel met handvat werd eerst gebruikt door Russische boeren en markt lieden en uiteindelijk ook ontdekt door het leger en de geheime dienst. Toen is het over gevloeid op de topsporters die hun spieren sterk wilden maken en langs deze weg is de kettlebell bekend geworden in heel de wereld. Ondertussen is hij niet meer weg te denken.

Wat een kettlebell kenmerkt

Zoals eerder genoemd kenmerkt de kettlebell zich door de ronde kogel met het handvat aan de bovenkant. Het effect van dit ontwerp is dat het zwaarte punt nu onder de hand ligt. Bij de meeste andere gewichten ligt het zwaartepunt in de hand op het moment dat je hem vast hebt. Maar doordat de kogel aan de onderkant zwaarder is dan het handvat is dat bij de kettlebell dus niet zo.

Waar de kettlebell voor wordt gebruikt

De kettlebell wordt veel gebruikt voor krachtoefeningen met een zwaaibeweging. De kettlebell swing is dan ook de meest bekende oefening die ermee wordt gedaan. Verder is het gewicht voor de meeste oefeningen gewoon te gebruiken. Houdt het gewicht eventueel gewoon met twee handen vast op borsthoogte en doe jouw squat oefeningen. Ook de deadlift kan ermee gedaan worden.

Kettlebells kopen

Op het moment dat je kettlebells wilt kopen is het handig om over de volgende zaken alvast na te denken. Ten eerste zul je een bepaald gewicht moeten kiezen die bij jou niveau en postuur past. Voor welke oefening je hem wilt gebruiken en waar je jouw kettlebell gaat kopen. Op dat laatste punt kan ik je alvast het antwoord geven, want je koopt hem natuurlijk bij Thuis Atleet ;). Als je het niet helemaal weet dan kun je altijd contact met ons opnemen. Maar bij twijfel liever een iets te laag gewicht dan een iets te zwaar gewicht.