Toont alle 3 resultaten

DKN Technology F2G Cable Cross Over

 2895.00
De DKN Technology F2G Cable Cross Over is robuust en wordt met een heleboel leuke accessoires geleverd! ✓  Gratis verzending ✓  2 jaar garantie  

DKN Technology Functional Trainer F1

 2195.00
De DKN Technology F1 Functional Trainer is robuust en wordt met een heleboel leuke accessoires geleverd! ✓  Gratis verzending ✓  2 jaar garantie

Functional trainer kopen voor thuis

Ben jij op zoek naar een functional trainer om thuis te gebruiken en wil je graag weten welke het beste bij jou past? We hebben op deze pagina een overzicht gemaakt met alle functional trainers die je in Nederland en België kan bestellen.

Ook hebben we op de productpagina’s een prijsvergelijking gemaakt voor de producten met de verschillende webshops die het model verkopen. Zo koop jij jouw functional trainer voor de beste prijs.

Wat is een functional trainer en waar gebruik je hem voor

Maar voor we in gaan op de tips waarop je moet letten bij het kopen is het goed om eerst eens te kijken wat dit krachtapparaat eigenlijk is en wat je ermee kunt.

De functional trainer is een krachtapparaat waar je verschillende oefeningen mee kunt doen. Er zijn verschillende modellen natuurlijk maar over het algemeen kun je met een functional trainer zowel pull, als push oefeningen doen.

Bij een functional trainers heb je twee pilaren met daarin stapelgewichten en kabels om oefeningen mee te doen. Ook zijn er hele uitgebreide modellen waar je ook heel veel andere oefeningen mee kunt doen zoals pull ups en lat pulldowns.

Komt dus eigenlijk neer op een fitnessapparaat waar je veel verschillende soorten krachtoefeningen mee kunt doen.

Tips waarop je moet letten bij het kopen van een functional trainer

Nu jij weet wat een functional trainer is en wat je ermee kunt doen is het tijd om te kijken naar waar jij op moet letten als je er eentje gaat kopen.

Trainingsmogelijkheden

Allereerst is het zaak dat je gaat nadenken over wat je allemaal met jouw functional trainer wilt doen. Welke oefeningen ben jij van plan om met het apparaat te doen.

Als je dit weet kan je kijken of deze oefeningen mogelijk zijn met het apparaat waar jouw oog op valt en bepalen of die in jouw verlanglijstje past.

Goed kijken dus welke materialen er op de trainer moeten zitten. Denk hierbij aan een kabel, eventueel een optrekstang en misschien wil je ook andere een pull oefening doen met een bepaalde kabel accessoire. Kijk goed of die erbij zit en bestel deze anders bij.

Stevigheid

Daarnaast is het natuurlijk goed om te kijken naar de stevigheid van het apparaat. Nu kun je online natuurlijk niet echt voelen wat de stevigheid van het apparaat is, maar kun je dit wel enigszins inschatten.

Dit kun je doen door naar de voeting te kijken van de functional trainer. Als deze vrij breed is en bijvoorbeeld anti slip heeft is dat een eerste indicatie van dat het een stevig apparaat is.

Daarnaast kun je ook naar de constructie van het apparaat kijken. Kijk op er aan de achterkant een verbinding is tussen de twee torens. Het liefste op meerdere hoogtes. Daarnaast als er bovenaan nog een (optrek)stang zit dan zorgt dit ook voor een stevige constructie en kun je ervan uitgaan dat het een stevige functional trainer is.

Inclusief of exclusief met gewichten

Nu hebben de meeste functional trainers stapel gewichten, maar zijn ze ook te vinden met losse gewichten. Nu zitten de stapel gewichten er vaak wel bij maar is het goed om dit toch voor de zekerheid altijd te checken.

Als er losse gewichten op het plaatje staan, kijk dan ook goed in de beschrijving of deze ook worden meegeleverd als je jouw functional trainer besteld.

Afmetingen

Laatste wat belangrijk is om op te letten bij de aankoop zijn de afmetingen. Functional trainers kunnen best wat ruimte in beslag nemen en kijk daarom goed naar de afmetingen en tape dit even af op de plek waar je het apparaat wilt plaatsen.

Dan weet je precies hoeveel ruimte het apparaat in beslag gaat nemen in jouw trainingsruimte en kun je bepalen of je dan nog genoeg ruimte over hebt.

Wanneer kiezen voor een functional trainer?

Nu is een functional trainer wel vrij kostbaar vaak als je voor een beetje kwaliteit gaat en daarom is het belangrijk dat je wel een goed model kiest. Beter iets meer investeren in een goed model, dan betalen voor een apparaat dan niet lang mee gaat.

Bedenk van te voren goed wat je ermee wilt en als jij veel krachtoefeningen wilt doen in een kleine ruimte. Dan is een functional trainer een mooie optie om voor te gaan.

Kijk dus goed wat jij met het apparaat wilt doen en bepaal je budget. Kies een mooie uit en wordt sterker, fitter en gezonder!