Toont alle 9 resultaten

Gymstick Fitness Bag

 79.00 109.90
Thuis werken aan jouw kracht, uithoudingsvermogen en coördinatie? Dan is de Gymstick Fitness Bag zeker iets voor jou! ✓ Gratis verzending

Muscle Power Powerbag 5-25 kg

 44.00 75.00
Een Muscle Power Powerbag voor thuis. Kan een groot scala aan oefeningen mee worden gedaan. ✓ Gratis verzending ✓ In verschillende gewichten verkrijgbaar thuisatleet-muscle-power-dealer

Tunturi PowerBag – 5 kg

 71.49
De Tunturi PowerBag - 5 kg is zeer geschikt voor de echte Thuis Atleten.

Sandbag Fitness 20 kg SKLZ

 59.95
Sandbag Fitness 20 kg SKLZ is ideaal om jouw workouts naar een volgend niveau te trekken.

Powerbags voor thuis

Ben je op zoek naar een sterke powerbag om jouw training nog intensiever mee te maken? Je wilt graag een tas met veel hendels eraan om de power tas op alle verschillende manieren vast te kunnen houden. Zo kun je iedere oefening die je in gedachten hebt goed uitvoeren. Met een powerbag kun jij thuis een groot scala aan oefeningen doen zodat je nooit meer een smoes hoeft te hebben om niet te trainen. Met een powerbag kun je gehele trainingen in elkaar zetten. Ben jij er klaar voor?

Wat is een powerbag?

Een powerbag is een grote tas gevuld met zand. Deze zware zandzakken hebben aan de buitenkant hendels bevestigd in verschillende maten. Zo kunnen er hendels aan de bovenkant zitten die wat groter zijn dan de andere om deze met twee handen te kunnen vasthouden. Doordat er verschillende hendels aan de powerbag zitten, kan de bag op verschillende manieren gebruikt worden. Powerbags maken jouw training een stuk intensiever.

Soorten powerbags

Nu is een powerbag eigenlijk een soort krachtzak en deze wordt dan ook wel eens een gewichtszak genoemd. Echter zijn er nog verschillen te onderscheiden en zijn er een aantal soorten powerbags.

Sandbag

De eerste is waarschijnlijk de meest bekende powerbag die er is en dat zijn de sandbags. Zoals de naam het eigenlijk al een beetje verklapt zijn dit zakken met zand erin om hem zwaarder te maken. Hierbij heb je sanbags die hard zijn, maar zijn er ook uitvoeringen waarbij het een zachte zak is dit niet in een bepaalde vorm blijft.

Aquabag / waterbag

Een andere soort powerbag is de aquabag, wat ook wel een waterbag wordt genoemd. Zoals ook hier de naam het al verklapt, dit is een zak met water erin en dit zorgt ervoor dat je steeds net uit balans wordt gehaald en hierdoor je core meer mee traint.

Bulgarian bag

Dan heb je als laatste nog de bulgarian bags. Dit zijn powerbags die eigenlijk heel krom zijn en dit heeft als voordeel dat ze goed om je nek blijven hangen. Echter zijn ze voor andere oefeningen wel weer juist onhandig, maar daardoor ook juist wel weer uitdagend.

Waar gebruik je een powerbag voor?

Zoals eerder genoemd kunnen de powerbags door de hendels op verschillende manieren worden gebruikt. Maar ik hoor je al denken, waarvoor dan precies? De powerbags worden over het algemeen gebruikt om zwaaibewegingen mee te maken. Verder worden ze gebruikt om te tillen en gooien.

Let bij het kopen van een powerbag op het volgende

Wij snappen dat als je een powerbag gaat kopen dat je gelijk een goede aankoop wilt doen. Daarom is het belangrijk om te kijken naar het gewicht dat je nodig hebt. Dit is voor iedereen anders. Ben je een beginner dan adviseren wij om te beginnen met een powerbag van 5 of 10 kilo om jouw oefeningen eerst eens mee te gebruiken. Doe je al een krachttraining, dan kun je denken aan een powerbag die misschien nog wat zwaarder is. Verder is het verstandig om te kijken naar het materiaal dat is gebruikt. Zo is het belangrijk dat de powerbags wel tegen een stootje kunnen. Daarom is het handig als de powerbags zijn gemaakt van rubber of hoogwaardig textiel.