Toont alle 3 resultaten

DKN Technology Force2Go Smith Machine

 2595.00
De DKN Technology Force2Go Smith Machine is een echte professionele Smith Machine. Voor de serieuze homegyms. Is die geschikt voor jouw homegym? ✓  Gratis verzending ✓  2 jaar garantie

DKN Technology Linear Bearing Smith Machine

 1195.00
De DKN Technology Linear Bearing Smith Machine heeft een hoogwaardige professionele massieve geleidestang en heeft een handige opberg ruimte voor je materiaal. ✓  Gratis verzending ✓  2 jaar garantie

DKN Technology Smith Rack

 1195.00
De DKN Technology Smith Rack is met zijn extra soliede constructie klaar voor some heavy duty! ✓  Gratis verzending ✓  2 jaar garantie

Smith machine kopen

De Smith machine is een ideale keuze voor sportmensen die een sterke spieren willen ontwikkelen. Het kracht apparaat is speciaal ontworpen om de spieren van de borst en rug te trainen, zonder dat je gebruik hoeft te maken van een partner of het risico loopt om te zwaar te belasten. De Smith machine houdt je in evenwicht en stelt je in staat om lichamelijke kracht te vergroten.

Wat is een smith machine

Smith machines zijn fitness apparaten die echt goed zijn voor beginners en voor degenen die op zoek zijn naar een full body workout.

Smith machines bieden een gemakkelijke manier om squats, presses en andere bewegingen met weerstand uit te voeren. Dit type machine is vaak te vinden in sportscholen, fitnessclubs en commerciële faciliteiten, maar je kunt hem ook zeker thuis gebruiken als je er de ruimte voor hebt.

Omdat ze zo eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken zijn, zijn smith machines populair bij nieuwelingen die begeleiding nodig hebben bij het heffen van gewichten. Ervaren sporters gebruiken ze echter ook omdat ze handig zijn en goede resultaten opleveren met weinig inspanning van hun kant.

Welke oefeningen kan je allemaal doen met de smith machine

Smith machines zijn heel goed voor een heleboel oefeningen, en zijn vooral goed voor beginnende sporters omdat de stang vast zit en je maar een bepaalde range of motion hebt. Hierdoor wordt je geforceerd om in een goede vorm te trainen.

Een paar voorbeelden van de meest gebruikte smith machine oefeningen:

  • smith machine bankdrukken
  • smith machine squat
  • smith machine shoulder press
  • smith machine calf raise
  • smith machine hip thrust

Verschillende soorten smith machines

Je hebt maar 2 soorten smith machines.

Rechte smith machine

Dit type machine heeft één verticale stang die van vloer tot plafond loopt, waarmee je squats, lunges, hipthrust, etc. kunt uitvoeren. Je kan er ook een verstelbaar bankje onder zetten, waarop je kunt gaan zitten en borstdrukoefeningen of andere bewegingen voor het bovenlichaam kunt doen.

Schuine smith machine

Een schuine Smithmachine heeft twee afzonderlijke stangen die onder een hoek van vloer tot plafond lopen, met verschillende posities langs elke stang waar je je voeten of handen kunt plaatsen terwijl je oefeningen doet zoals bicep curls of triceps extensions.

 

Tips waarop je moet letten bij het kopen

Er zijn een paar dingen waarop je moet letten bij het kopen van een smith machine.

Schijven

De halterschijven moeten gemakkelijk op en van de stang glijden. Je moet ook opletten dat je de goeie schijven hebt voor je smith machine want niet alle schijven hebben de zelfde afmeting. Zorg er ook voor dat er geen losse onderdelen zoals bouten of moeren zijn die eraf kunnen vallen en je kunnen verwonden.

Soepel bewegen

De katrollen moeten glad zijn en moeten soepel bewegen en mogen geen ruwe randen of lasnaden hebben die u kunnen snijden of aan kleding kunnen blijven haken.

Veiligheidsstang

Zoek naar een model met verstelbare veiligheidsstangen aan beide uiteinden van het apparaat, zodat gebruikers deze veilig op verschillende hoogtes kunnen instellen, afhankelijk van hun fitnessniveau en het gewenste trainingsdoel.

Soort smith machine

Je hebt 2 soorten smith machines, een rechte en een schuine. Je moet natuurlijk wel opletten welke je koopt. als je meer aan compound movment wil doen zou ik de verticale smith machine aanschaffen.