Toont alle 3 resultaten

Rubbere speedladder roll out

 55.00
Een rubbere speedladder die je kunt uitrollen. ✓ Gratis verzending thuisatleet-muscle-power-dealer

Speedladder Muscle Power

 36.95
Een speedladder die ideaal thuis te gebruiken is. Zowel binnen als buiten.  

Speedladders voor thuis

Een speedladder is een soort trainingsmateriaal. Het bootst een ladder na die op de vloer of grond ligt. Hierdoor ontstaat er een langwerpig patroon met aparte vlakken. Trainingen met een speedladder zorgen voor meer snelheid, flexibiliteit, controle, balans en een betere coördinatie.

Wat kun je met een speedladder?

Goede coördinatie, snelheid, balans en goed voetenwerk is van groot belang bij heel veel verschillende sporten. Hardlopen, atletiek, voetbal, handbal, schaatsen, rugby, hockey, noem maar op, het overgrote deel van de sport wordt gedaan door de benen en voeten.

De snelheidsladder is ontworpen om de sporter snelle voor-, achter- en zijwaartse bewegingen te kunnen maken zonder daarbij uit evenwicht te geraken. Deze bewegingen, en combinaties daarvan zijn een geweldige training voor de coördinatie. Je kunt enorm veel verschillende oefeningen doen door van vakje naar vakje te springen en rennen.
Een snelheidsladder is tevens uitstekend trainingsmateriaal voor een warm-up.

De verschillende soorten

Speedladders bestaan in verschillende soorten. De meest gangbare zijn ladders die een combinatie zijn van hard plastic ‘traptreden’ die verbonden zijn door middel van nylon koord. Deze zijn zo’n 4,5 meter lang en hebben 11 traptreden. Hierdoor ontstaan er 10 vakken van ongeveer 40 cm breed. De ladders worden geleverd met een handige draagtas en grondpennen om de ladder op zachte ondergrond te kunnen bevestigen. Bij de ladder wordt tevens een gids met oefeningen meegeleverd!

Maar er zijn ook ladders die compleet gemaakt zijn van rubber, waardoor er een soort lange rubberen mat ontstaat met het patroon van een ladder. Deze kun je eenvoudig uitrollen waar je maar wilt en weer oprollen. Wat ook handig is van de rubberen mat is dat deze zwaarder is en voorzien is van een antislip-laag. Hierdoor verschuift de mat niet tijdens een training.