Toont alle 11 resultaten

Multi-Functioneel Squat Rack Muscle Power MP2391

 1395.00
Een praktische, maar zeker sterk en divers,  Multi functioneel squatrack. ideaal voor thuis als je krachttraining wilt doen.

Basic Squat rack Muscle Power MP2765

 1350.00
Een praktische, maar zeker sterk,  basic squatrack. ideaal voor thuis als je krachttraining wilt doen.

Squatrek inklapbaar Muscle power

 749.00
Een inklapbaar squatrek voor thuis. Ideaal als je de ruimte in je thuisgym optimaal wilt benutten! Dit squatrek van Muscle Power is helaas niet meer verkrijgbaar. De rekken die het meeste in de buurt komen zijn de volgende:   

DKN Technology power rack

 675.75
De DKN Technology Power Rack is met zijn zeer sterke constructie goed voorbereid om wat heavy lifting te doen! ✓ Gratis verzending ✓ 2 jaar garantie

DKN Technology Crossfit Half Rack

 590.75
De DKN Technology Crossfit Half Rack is met zijn zeer sterke constructie en zijn multifunctionele eigenschappen goed voorbereid om heavy lifting te doen! ✓ Gratis verzending ✓ 2 jaar garantie

Powerrek Muscle Power

 499.00
Zou je graag thuis veilig willen squaten, optrekken, bankdrunken en nog veel meer. Dan is het Powerrek van Muscle Power echt iets voor jouw. ✓ Gratis verzending thuisatleet-muscle-power-dealer

Squat stand Muscle Power MP2753

 399.00
Een praktische, sterke, betaalbare Squat Stand. ideaal voor thuis!

VirtuFit Power rack met Pull up stang

 299.00
Een VirtuFit squatrek met optrekstang en opbergmogelijkheid voor de halterschijven. ✓  Gratis verzending ✓  2 jaar garantie op thuisgebruik

Verstelbaar Squatrek VirtuFit

 148.95
Verstelbaar squatrek van Muscle Power om jouw krachtoefeningen thuis mee te doen. ✓ Gratis verzending ✓ 2 jaar garantie

Ben jij op zoek naar een squatrek voor thuis, maar weet je nog niet zo goed waar je naar moet kijken? Je vindt hier verschillende squatrekken om thuis te gebruiken en zo jouw kracht te laten toenemen. Zie jij het al voor je? Een eigen squatrek thuis?

Wat is een squatrek?

Een squatrek is fitnessapparatuur dat gefocust is op krachttraining. Dit stukje krachtapparatuur ziet er over het algemeen dan ook als volgt uit. Er zijn verschillende  constructies waarmee een rek voor het squaten kan opgebouwd zijn, maar uiteindelijk hebben ze allemaal twee pilaren met daaraan twee uitstulpingen waar jij je halterstang op kunt neerleggen. Bij sommige squatrekken kun je deze uitstulpingen ook nog op verschillende hoogtes verstellen. Ligt eraan welke je koopt. 

Wat kun je allemaal met een squatrek?

Natuurlijk kun je met een squatrek één van de belangrijkste krachtoefeningen die er is, de squat, doen. Toch is een squatrek vaak de basis van krachttraining. Er zijn talloze oefeningen mee te bedenken. Mocht je ook nog een fitnessbank hebben dan breidt het assortiment aan oefeningen dat je met dit rek kunt doen alleen maar meer uit. Wil je dus beginnen met krachttraining, dan is het verstandig om te beginnen bij de basis, een squatrek. 

Voor wie is een squatrek?

Het mooie van een squatrek is eigenlijk dat het voor iedereen toegankelijk is. Met een paar goede blogs (van Thuis Atleet) of filmpjes op youtube kan jij jezelf al een hoop aanleren wat betreft de oefeningen. Het gaat er alleen om dat je het gewicht waarmee je de oefeningen doet in het begin wel laag houdt. Op die manier kan je eerste de techniek leren en op het moment dat je deze onder de knie hebt, dan kunt je er langzaamaan gewicht bij doen. Dus ben je beginnend, doe je al aan krachttraining of ben je zelfs professioneel, dan is een squatrek een belangrijk onderdeel van jouw krachtapparatuur. 

Squatrek kopen

Als je een squatrek gaat kopen dan is het belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden. Zo is het goed om naar de afmetingen van het apparaat te kijken om zo te bepalen of het rek ook bij jou in huis past. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat je met een squatrek alleen er nog niet bent. Je hebt namelijk minimaal een halterstang nodig om daadwerkelijk krachttraining te doen. Verder is het goed om te kijken of er een optrekstang op het rek is verwerkt. Mocht je dit willen natuurlijk. Natuurlijk maakt dit het aantal oefeningen wat je met een squatrek kan, alleen maar groter. 

Welke attributen zijn handig bij een squatrek?

Zoals al eerder genoemd, ben je met een squatrek alleen nog niet klaar. Het minimale dat je nodig hebt is een halterstang, maar mocht je uiteindelijk sterker worden dan is wat extra halterschijven ook handig. Uiteindelijk kun je denken aan een elastiek en catchers die de halterstang opvangen als jij het niet meer houdt. Zo wordt het een stuk veiliger tijdens jouw training.