Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Spelen op een trampoline roept de opwindende sensatie op van het vliegen door de lucht. Het heeft het ongelooflijke voordeel dat je zowel je onder- als bovenlichaam kan trainen terwijl je plezier hebt. En stel je eens voor dat je er een in je tuin hebt staan, waar je op kan springen wanneer je maar wilt! De uitdaging is om te beslissen welk type en welke maat trampoline je mee naar huis neemt. Ontdek hier waarom je een vierkant trampoline moet kiezen:

Waarom een vierkante trampoline?

Een vierkante trampoline heeft vele voordelen. Omdat de trampoline vierkantig is, wordt er veel minder lege ruimte verspild in vergelijking met een ronde of rechthoekige trampoline. Dit is vooral ideaal voor lange, smalle tuinen. Deze trampolines passen ook beter in een rechthoekige tuin. Een vierkante trampoline is dus perfect voor modernere tuinen en/of als je weinig ruimte hebt op je terrein. 

Deze soorten, die vierkante zijden hebben met gelijke randen, worden meestal gebruikt door professionele springers en specialisten. Bovendien kunnen kinderen met een vierkante trampoline optimaal gebruik maken van het springoppervlak. Het is niet voor niets dat professionele atleten een vierkante trampoline gebruiken. Zo kunnen zij al hun technische sprongen en trucs uitvoeren. Kinderen kunnen dus zeker gebruik maken van het optimaal springoppervlak, maar over het algemeen zijn vierkante trampolines bedoeld voor gevorderd gebruik, omdat ze de gebruiker meer sprongkracht geven.

Etan Vierkant Trampoline

Bij Etan staat kwaliteit en veiligheid voorop. Daarom zijn alle vierkante trampolines van Etan bijzonder goed beveiligd. Je kan bij Etan echter alleen kiezen voor een trampoline vierkant inground, hiermee wordt het uitzicht in de tuin niet bedorven. Het is ook een veilige oplossing omdat de opstap zeer laag is.

Etan heeft drie maten vierkante trampolines: 366 x 366 cm, 198 x 198 cm en 294 x 294 cm. De twee trampolines zijn verkrijgbaar in een ondergronds model met veiligheidsnet of zonder veiligheidsnet en in een bovengronds model. Het kleinste model, de 198 x 198 cm is perfect voor de kleinste springertjes dankzij de gegalvaniseerde veren en uitstekende kwaliteit. De andere twee vierkante trampolines, zijn meer gericht op gevorderde springers. Voordat je er een koopt, moet je er dus zeker van zijn dat je voldoende ervaring hebt om sprongen van een zekere hoogte onder de knie te krijgen.

Comfort & designs

Als je tuin minder ruimte biedt voor een grote trampoline, kan je het beste kiezen voor een vierkante trampoline. Een vierkante trampoline neemt minder ruimte in dan een ronde trampoline. Als je wordt aangetrokken door het opberg gemak en de afmetingen, is een vierkante trampoline in huis zeker de juiste keuze!  

De veren van een vierkante trampoline wijzen niet in één richting, zoals de veren van een ronde trampoline. Deze veren staan weliswaar naar elkaar toe gericht, maar onder een andere hoek dan de veren aan de zijkanten. Daardoor moeten de veren in een vierhoekige trampoline harder werken dan die in een rond trampoline model. De veren in de hoek waar je springt moeten langer zijn en met meer kracht terugkomen. Daardoor ontstaat een lancering effect. Dit effect werkt goed voor snelle sprongen, maar niet zo goed voor soepele sprongen. Dat is echter niet het enige voordeel, het heeft ook een langere springmat die de kracht van de sprongen verbeterd, de keuze tussen verschillende spring zones en de mogelijkheid om de trajecten te variëren.

Veiligheid

De trampoline is helemaal bij de tijd wat veiligheid betreft. Er zijn nu diverse aanvullende accessoires verkrijgbaar, zoals een veiligheidsnet en beschermingsnet, om de veiligheid en de levensduur van je trampoline te verbeteren. De vierkante trampoline beschikt over een krachtiger springdoek en dus over een betere spronghoogte. Het is daarom raadzaam een veiligheidsnet te installeren om de veiligheid van je kinderen of jezelf te garanderen, zelfs als je vierkante trampoline gelijk met de grond staat. 

Daarnaast zijn er een aantal bijpassende accessoires (veiligheidsnet voor het frame, ladder, afdekhoes en inbouwkit) verkrijgbaar om de veiligheid en duurzaamheid van je trampoline te vergroten.

Mini trampoline vierkant 

Hoewel het misschien speelgoed lijkt, is het een uitstekend toestel voor lichaamsbeweging. Mini trampolines, ook wel rebound trampolines (rebounders) genoemd, zijn de beste oplossing als je wat lichaamsbeweging wil, maar geen tijd hebt om naar de sportschool te gaan of een rondje te joggen. Als het slecht weer is of als de kinderen hun energie kwijt moeten, zal een minitrampoline zich meer dan nuttig bewijzen. Een beetje springen en je hebt een perfect gevoel van voldoening, samen met een lichtgewicht en beweeglijk lichaam. Springen op een mini trampoline wordt “cellulaire training” genoemd, omdat het elke cel in beweging brengt, waardoor jouw energie en het vermogen van je lichaam om die te gebruiken, verbeteren.

Vierkante Trampoline – Publiek 

Als je de kenmerken van een vierkante trampoline beter leert kennen, weet je dat hij niet voor hetzelfde publiek bedoeld is als de ronde familie trampoline. Deze trampoline is bedoeld voor volwassenen en jongeren die de techniek van het springen al onder de knie hebben.

Een groter terugslagvermogen en een groter oppervlak zijn z’n grote kenmerken. Hij heeft namelijk langere en meer veren, vooral in de hoeken. In tegenstelling tot de ronde trampoline, richt de trampoline zich niet opnieuw op de springer. Het zijn dus van nature turners, maar ook ervaren en durvende jongeren of ouders zijn die naar dit type trampoline overstappen.

Voor- en nadelen Vierkante Trampoline 

Voordelen:

  • Meer sensaties op het programma! Door de lengte en de spanning van de veren kan je hoger springen: je hoeft niet te zweten om op te stijgen, de mat stuwt je voort.
  • Door de lengte en breedte van de mat kunnen allerlei trucs in alle veiligheid worden uitgeprobeerd.
  • Wanneer een vierkante trampoline in een hoek van de tuin wordt geplaatst, past hij gemakkelijker dan een ronde.

 

Nadelen:

  • De veren hebben niet allemaal dezelfde spanning, waardoor ze niet op de mat gecentreerd zijn. Het risico op een slechte landing is dus groter, zelfs als de trampoline met een veiligheidsnet is uitgerust.
  • Er is minder keuze tussen vierkante trampolines, bij ronde en rechthoekige trampolines is er echt een eindeloze variëteit aan maten, kleuren en designs.

Etan Vierkante Trampoline van hoge kwaliteit

De Etan Vierkante Trampoline is geschikt voor gemiddelde springers. De springkwaliteit is veel beter. Een vierkante trampoline kan je hoger laten springen dan een ronde trampoline. Als je stunts wil doen, zoals backflips, kan je die gemakkelijker uitvoeren. Bovendien heb je met dit ontwerp meer vrijheid om te springen waar je wil. Je wordt niet naar het midden van de trampoline terug gesleurd, zoals bij een ronde trampoline. De reden hiervoor is dat, hoewel de veren gelijkmatig verdeeld zijn over elke kant, de hoeken de krachtverdeling over het geheel beperken. Met de mogelijkheid om overal op de trampoline te springen en te landen, zal je betere stunts kunnen uitvoeren. Je kan ook maximaal gebruik maken van de ruimte waar je de trampoline gaat neerzetten. De meeste plaatsen, zoals achtertuinen en garages, zijn meer vierkant dan rond.