Toont alle 6 resultaten

Krachtstation Homegym KH1 VirtuFit

 499.00
Het Krachtstation Homygym KH1 van VirtuFit is het perfecte fitnessapparaat voor thuis. Je kunt er verschillende oefeningen voor verschillende lichaamsdelen mee doen. Smal gebouwt dus super handig voor thuis! ✓  Gratis verzending ✓  2 jaar garantie

Ben je opzoek naar een krachtstation voor thuis, zodat je als het ware een thuisgym kan maken. Een full body krachttraining thuis kunnen doen. Of juist alleen je armen of benen willen trainen. Een niet al te grote kamer in je huis die je wilt gebruiken om thuis in te trainen. Dan is een krachtstation echt iets wat jij in huis wilt hebben. Met een krachtstation kun je thuis lekker aan de slag om verschillende delen van je lichaam te kunnen trainen.

Mocht je geen keuze kunnen maken, bekijk dan eens ons beste krachtstation / homegym koopgids.

Wat is een krachtstation?

Een krachtstation is een fitnessapparaat die je gebruikt om krachttraining mee te doen. Het is een multifunctioneel apparaat, omdat je er vaak veel verschillende oefeningen mee kunt doen. Daarom ook heel handig voor thuis, omdat je met dit ene apparaat verschillende lichaamsdelen kunt trainen. Daarnaast neemt het niet al te veel ruimte in. Ze zijn vaak makkelijk in gebruik, omdat de gewichten aan het apparaat vast zitten en je hier dus niet mee hoeft te sjouwen.

Waar gebruik je een krachtstation voor?

Met een krachtstation kun je thuis aan de slag gaan met krachttraining. Hoewel met losse gewichten trainen wel efficiënter is, omdat je vaak dan meerdere spieren tegelijkertijd traint, is een krachtstation voor thuis erg handig. Je kunt er oefeningen mee doen voor bovenlichaam, maar ook voor je onderlichaam. Een mini home gym voor thuis dus.

Waar moet jij op letten wanneer jij een krachtstation gaat kopen?

Je hebt veel verschillende soorten krachtstations. Zo heb je grote, kleine, met verschillende soorten gewichten, uitbreidbaar, etc. Het is dus belangrijk wanneer jij een krachtstation wilt kopen welke soort het beste bij jou past. Er zijn dus een aantal dingen waar jij op kan letten bij het kopen van een krachtstation.

Soorten gewichten

Met een krachtstation ga je natuurlijk krachttraining doen en daarvoor zijn gewichten nodig. Je hebt twee soorten gewichten die een krachtstation kan hebben; steekschijven en halterschijven. Een krachtstation met steekschijven is vaak makkelijker om te gebruiken omdat je alleen maar een pin in het gewicht dat je wilt gebruiken hoeft te steken. Echter zit je vaak bij steekschijven wel vast aan een maximaal gewicht. Bij een krachtstation met halterschijven kun je dus halterschijven gebruiken om je gewicht omhoog te gooien. Deze krachtstations kunnen vaak meer gewicht aan dan de stations met steekgewichten. Echter zitten de halterschijven vaak niet bij het krachtstation geleverd en moet je deze nog extra erbij bestellen.

Totale gewichtsblok van een krachtstation met steekschijven

Ben je van plan om echt zware krachttraining te doen met een krachtstation, dan is het wel belangrijk om te kijken hoe zwaar het totale gewichtsblok weegt. Het ligt er natuurlijk ook aan of je alleen bovenlichaam traint of ook onderlichaam traint, want vaak zijn je benen sterker dan je armen. Weet jij van jezelf een beetje wat je kan tillen aan gewichten, houdt hier dan rekening mee met je aankoop. Evenals bij een krachtstation met halterschijven. Let hierbij op hoeveel gewicht je op het krachtstation kan zetten, zodat jij weet of dit een geschikt krachtapparaat voor jou is.

Uitbreiden van je krachtstation

Bij sommige krachtstations is het mogelijk om deze uit te breiden. Dit kan zijn in gewicht, maar ook in extra apparatuur. Hierdoor wordt de aankoopprijs wat lager en kun je de uitbreidingsset er later nog bij kopen. Let dus goed op wat je wilt doen met het krachtstation en dat deze mogelijkheden er sowieso op zitten. Als je later dan toch nog wilt uitbreiden kan dit altijd nog.

Afmeting van het krachtstation

Het ene krachtstation is natuurlijk groter dan de andere let dus goed op de afmetingen van het station. Daarnaast is een krachtstation vaak niet makkelijk te verplaatsen omdat er geen transportwieltjes aan zitten natuurlijk. Er zijn verschillende grote krachtstations dus er zit er vast wel een tussen. Meet goed af of deze krachtapparatuur wel past in je huis!