Resultaat 1–24 van de 52 resultaten wordt getoond

DKN Technology ProRUN loopband

 3995.00
De DKN Technology ProRUN loopband kan wel tot een snelheid van 20 km/u en heeft een zeer goede schok absorbatie. ✓ Gratis verzending ✓ 2 jaar garantie

Tunturi Endurance T80 Loopband met REHA Rails

 2778.00
De Tunturi Endurance T80 Loopband met REHA Rails is zeer geschikt voor de echte Thuis Atleten.

DKN Technology EnduRUN loopband

 2495.00
De DKN Technology EnduRUN loopband is zeer geschikt voor veelvuldig thuisgebruik met zijn inklapsysteem en hoge topsnelheid van wel 22 km/u! ✓  Gratis verzending

Bowflex BXT226 Results Series Loopband – Zwift Compatible

 2399.00
De Bowflex BXT226 Results Series Loopband - Zwift Compatible is zeer geschikt voor de echte Thuis Atleten.

Nautilus T626 Loopband Black Series

 1799.00
Nautilus T626 Loopband Black Series Nautilus T626 Loopband Black Series is een innovatief fitnessapparaat en een uitstekende kwaliteit die je

DKN Technology RoadRUN loopband

 1795.00
De DKN Technology RoadRUN loopband is zeer geschikt voor veelvuldig thuisgebruik met zijn inklapsysteem en hellingshoekfunctie! ✓  Gratis verzending ✓  2 jaar garantie  

Loopband voor thuis

Je wilt langere afstanden kunnen hardlopen maar liever niet naar buiten omdat je dan zo afhankelijk bent van het weer. Een loopband biedt uitkomst! Loopbanden worden ook wel loopmachines genoemd.

Ook wil je liever niet naar de sportschool om tussen alle andere zwetende mensen te zwoegen. Je wilt gewoon kunnen hardlopen wanneer jij er zin in hebt zonder dat je afhankelijk bent van het weer of openingstijden. Het helemaal zelf bepalen, dat wil jij. Als jij je hier in herkent is het een overweging om zelf een loopband in huis te halen.

Je komt laat terug van werk en de sportschool is al dicht het is donker en het stormt buiten, maar je wilt toch nog jouw conditie verbeteren? Het enige wat je moet doen is jouw sportkleding aantrekken, de loopband aan doen en rennen maar op die loopband. Voel jij je al fit?

Wat kun je met een loopband

Loopbanden is fitnessapparatuur dat over het algemeen wel verschilt. De één heeft meer functies dan de ander of zijn de functies die erop zitten uitgebreider dan bij de ander. Echter komt het allemaal op hetzelfde neer, je kunt erop hardlopen. Bij functie verschillen kun je denken aan de snelheid dat je kunt hardlopen op de loopband. Of er hartslagmeting op zit, of er een hartslagmeter aangesloten kan worden en of je bijvoorbeeld de hellingshoek van de loopband kunt aanpassen. Als je de hellingshoek van dit cardio apparaat steiler maakt dan lijkt het net of je een heuvel oprent en maakt het jouw training dus weer net wat zwaarder. Je kunt er verder voor kiezen om als gevorderde hardloper flink op los te rennen in jouw eigen huis. Maar ook als je al wat ouder bent dan kun je toch in beweging blijven door op de loopband te lopen

Thuis hardlopen of lopen

Er zijn een aantal voordelen aan het hebben van een loopband thuis. Zo kun je voor de tv terwijl je jouw favoriete serie aan het kijken bent, aan jouw conditie en gezondheid werken. Daarnaast is het grote voordeel ook dat je het huis niet uit hoeft en niet afhankelijk bent van het weer, de sportschool of de mensen in de sportschool. Je bent helemaal zelf in controle wanneer je het doet, hoelang je de loopband gebruikt en met welke intensiteit jij dit doet. Wat wil je nog meer?

Verschillende soorten loopbanden

Nu zijn er verschillende soorten loopbanden waar je uit kunt kiezen om thuis flink mee aan de slag te gaan. We zullen de verschillende soorten loopbanden kort met je bespreken zodat je hier een beeld van hebt.

Elektrische loopbanden

De eerste soort loopbanden die we hebben zijn de elektrische loopbanden. Zoals je misschien zelf wel kunt invullen zijn dit de loopbanden die op elektra lopen en waar energie nodig is om hierop hard te lopen. Het voordeel hiervan is dat je heel goed alle data kunt zien zoals hoeveel calorieën je hebt verbrand en kun je gemakkelijk de snelheid heel specifiek aanpassen. Ook is het meten van je hartslag hier vaak vrij gemakkelijk mee te realiseren. Zowel in de handvaten als een combinatie met een hartslagband.

Inklapbare loopbanden

Ook kun je kiezen voor een inklapbare loopband. Dit zijn loopbanden die echt ideaal zijn voor thuisgebruik. Als je namelijk klaar bent met jouw workout dan vouw je jouw loopband op en kun je hem gemakkelijk wegzetten en bij sommige banden zelfs wegschuiven onder de kast of bed bijvoorbeeld. Zo staat het niet snel in de weg thuis. Ideaal dus.

Loopbanden zonder motor

Nu zijn er ook loopbanden die geen motor hebben. Dit zijn loopbanden voor de serieuze hardloper en zijn echt bedoeld om zo hard mogelijk te rennen als je kunt. Bij dit soort loopbanden is het namelijk zo dat hoe harder je gaat rennen hoe harder de band gaan lopen. Er zit dan ook geen maximale snelheid op deze loopbanden. Echt voor de elite thuis atleet dus.

Wandelbanden

Ook hebben we nog wandelbanden die er voornamelijk voor bedoeld zijn om echt te wandelen. Mocht je dus gewoon even lekker willen wandelen zonder dat je de deur uit hoeft. Dan is een wandelband ideaal. Ideaal als het buiten zeer koud of regenachtig is.

Denk bij het kopen aan:

Tijdens het uitzoeken van jouw loopband is het belangrijk om een aantal dingen mee te nemen in jouw beslissing. Zo moet je nadenken over wat jouw doel is met de loopband. Hoe hard moet de loopband kunnen, hoeveel ruimte je in huis beschikbaar hebt en of je bijvoorbeeld een hellingshoek nodig hebt. Verder kun je nog denken aan het feit of er een tablethouder op moet zitten en of hij wel of niet inklapbaar moet zijn. OOk kun je je kijken of de loopbanden te verbinden zijn met een fitness app. Bekijk bijvoorbeeld loopbanden met zwift! Zo kun je een loopband uitzoeken die helemaal naar jouw wensen is gestemd. Mocht je er nog niet helemaal uitkomen, dan kun je altijd gratis thuis-sport advies bij ons aanvragen.