Toont alle 8 resultaten

VirtuFit Ultimate pro 2i ergometer roeitrainer Bluetooth/ANT+

 1399.00
Het meest kwalitatieve roeitrainer model van VirtuFit. ✓  Gratis verzending ✓  3 jaar garantie ✓ Erkend VirtuFit dealer

VirtuFit Ultimate pro 2 ergometer roeitrainer

 1299.00
Het meest kwalitatieve roeitrainer model van VirtuFit. ✓  Gratis verzending ✓  3 jaar garantie ✓ Erkend VirtuFit dealer

VirtuFit Water Weerstand Row 1000 Roeitrainer

 999.00
De VirtuFit waterweerstand Row 1000 is een professionele water weerstand roeitrainer met alle functies erop! ✓ Gratis verzending ✓ 3 jaar garantie ✓ Erkend VirtuFit dealer

VirtuFit Foldable Water Resistance Row 900 Roeitrainer

 799.00
Je conditie verbeteren of extra calorieën verbranden, doe dit met de VirtuFit Foldable Water Resistance Row 900 Roeitrainer. ✓ Gratis verzending ✓ 3 jaar garantie ✓ Erkend VirtuFit dealer

VirtuFit Ergometer Roeitrainer Semi-Pro

 799.00
De VirtuFit Semi-pro roeitrainer voor thuis is ideaal. Handig inklap systeem en leuke extra dimensie. ✓ Gratis verzending ✓ 3 jaar garantie ✓ Erkend VirtuFit dealer

VirtuFit Row 600i Opvouwbare Roeitrainer

 699.00
Thuis aan de slag kunnen met jouw conditie en krach te trainen? Dit kan allemaal met de VirtuFit Row 600i Opvouwbare Roeitrainer! ✓  Gratis verzending ✓  3 jaar garantie ✓ Erkend VirtuFit dealer

VirtuFit Waterweerstand Row 800 roeitrainer

 649.00
De VirtuFit row 800 is een compacte waterweerstandsroeitrainer. ✓ Gratis verzending! ✓ 3 jaar garantie! ✓ Erkend VirtuFit dealer!

VirtuFit Row 450 Roeitrainer

 399.00
Virtufit row 450 roeitrainer nodig om je conditie op pijl te krijgen of om gewoon veel calorieën te verbranden? Dit apparaat is er uitermate geschikt voor! Een echte conditie- / calorieverbrandmachine. ✓ Gratis verzending ✓ 3 jaar garantie ✓ Erkend VirtuFit dealer

Een roeimachine is ideaal als je op zoek bent naar fitnessapparatuur die zich richt op een lage-impact training om de armen en schouders en de belangrijkste spiergroepen te ontwikkelen. Door de weerstand combineren roeimachines de voordelen van cardiovasculaire training met kracht, spierconditie en flexibiliteit.

Als ruimte een probleem is, hebben we verschillende roeimodellen die opvouwbaar zijn voor opslag, waardoor kostbare vloerruimte vrijkomt wanneer de apparatuur niet in gebruik is.  Vanwege hun grootte zijn veel roeiers voorzien van een snelle vouw optie die hun lengte in de helft vermindert; ze werken meestal door het loslaten van een verende pin naar het midden, waardoor de rail naar binnen kan worden gevouwen.

Voordelen van inklapbare roeitrainers

Volledige lichaamstraining

Een roeiapparaat inklapbaar is ideaal voor het modelleren van een gebeeldhouwde rug in het comfort van je eigen huis. Dit cardio apparaat is het enige indoor trainingstoestel dat het hele lichaam belast. Roeien vergt, in tegenstelling tot veel andere activiteiten, een gelijke inspanning van uw boven- en onderlichaam om een volledige slag te maken. Roeien doet een beroep op een breed scala aan spieren, waardoor je het meeste uit een enkele machine kunt halen.

Gewichtsverlies

Roeien is een fantastische activiteit om je te helpen een gezond gewicht te bereiken, omdat het je hele lichaam vraagt om hard te werken. Dit trainingstoestel verbrandt calorieën terwijl het ook de spieren versterkt en vormgeeft. Het is eenvoudig op te bergen en te vervoeren, ook is het voor de gewrichten. Feiten over gewichtsverlies: Roeien verbrandt 600-1.000 calorieën per uur, waardoor het een zeer efficiënte activiteit is om gewicht te verliezen.

Rust en stilte

Roeien is een geweldige manier om een goede oefening te krijgen zonder de oceaan te hoeven trotseren. Indoor roeien biedt net zoveel gezondheidsvoordelen als outdoor roeien, het is zelfs zover gekomen dat het een eigen sport is geworden. Het hele jaar door biedt een roeimachine voor thuis een praktische en betrouwbare trainings keuze.

Gemakkelijk te installeren

Als je op zoek bent naar trainingsapparatuur voor thuis, maar niet veel ruimte hebt, kan een roeitrainer inklapbaar het antwoord zijn. Inklapbare roeimachines zijn over het algemeen licht en nemen minder plaats in op de vloer dan andere soorten trainingsapparatuur.

 

 

Soorten weerstanden inklapbare roeitrainers

Er zijn vier hoofdtypes roeimachines, elk met zijn eigen voor- en nadelen:

Waterweerstand inklapbare roeitrainer

Grote met water gevulde tanks en interne peddels worden gebruikt om weerstand te bieden en zo de sensatie van echt roeien na te bootsen. De waterweerstand roeitrainers zijn relatief stil, je hoort vaak alleen het water., waardoor ze er aantrekkelijk uitzien. Het grootste minpunt is de prijs – ze zijn vrij prijzig en bieden minder mogelijkheden dan de topmachines.

Luchtweerstand inklapbare roeitrainer

Luchtweerstand wordt opgewekt door een vliegwiel dat ronddraait in een gesloten kooi. Je kan meer lucht in de kooi laten om zo meer weerstand te creëren, of je kan de kooi sluiten om de weerstand te verminderen. Maar omdat je vermogen wordt bepaald door zowel de snelheid van het vliegwiel als de instelling van de demper, is het niet nodig een hogere instelling te gebruiken om een geweldige oefening te krijgen. Integendeel, tenzij je jouw spieren wil vermoeien, kies je beter een lagere stand. Luchtweerstandsmachines zijn het meest gangbaar op de markt, maar ze maken veel lawaai en zijn misschien niet geschikt voor veel gezinnen.

Elastische weerstand inklapbare roeitrainer

Het meest goedkope alternatief wordt vaak aangeduid als elastische roeimachines. Deze toestellen creëren weerstand met een paar hydraulische zuigers en zijn het kleinst en het eenvoudigst op te bergen, omdat ze in de meeste situaties kunnen worden opgevouwen. Ze hebben echter vaak weinig of geen gelijkenis met de roeibeweging.

Magnetische weerstand inklapbare roeitrainer

Magnetische weerstand is de laatste vorm van weerstand die roeimachines gebruiken. Ze zijn ongelooflijk stil in vergelijking met andere types en kunnen manueel worden ingesteld met behulp van een computergestuurd paneel of een schuifhendel, afhankelijk van het model. De magnetische weerstand mist de reactieve en sterke weerstand van lucht- of watermachines, wat een nadeel is. De eenvoudige, vlakke hoeveelheid weerstand op magnetische roeiers kan het bereiken van de algehele spierontwikkeling van een meer geavanceerde roeimachine bemoeilijken.

Belangrijkste roeimachine kenmerken en essentiële specificaties

Manueel vs. elektrisch

De meeste roeimachines zijn manueel, met schermen die op batterijen werken, maar controleer het goed. Je hebt ruimte nodig om te trainen in de buurt van een stopcontact als de machine moet worden aangesloten op het stopcontact.

Beeldscherm

Bijna elke roeimachine heeft een beeldscherm met basisstatistieken zoals tijd, afstand, slagen, calorieën en rpm. Als je meer geld uitgeeft, krijg je meer geïndividualiseerde opties zoals gemiddelde intensiteit en tussentijden.

Apps

Bepaalde slimme roeimachines maken verbinding met een app op je telefoon, zodat je jouw fitnessvoortgang kan meten en bijhouden. Een fitness app is compatibel met verschillende roeitrainers. Een fitness app zit boordevol leuke uitdagingen en activiteiten. Zo zijn er applicaties waarmee je online tegen elkaar kan racen, echte routes die je kan afleggen, zelfroutes die je overal ter wereld kan ontwerpen, trainingsprogramma’s (met behulp van de app) om een bepaald doel te bereiken, en nog veel meer zware oefeningen.

Programma’s

Een roeitrainer met programma’s kan gunstig en bemoedigend zijn als je minder gedisciplineerd bent of geen motivatie hebt voor activiteiten. De console zal verschillende roeistijlen simuleren om variatie te bieden en bepaalde regio’s aan te pakken. Om de beste beslissing te nemen, moet je rekening houden met je behoeften en sportdoelstellingen.

Gids voor het kopen van een opvouwbaar roeiapparaat voor thuis

Ondanks de sterk uiteenlopende kwaliteit en prijsklassen van roeimachines hoeft de aanschaf van je eerste indoor roeimachine geen moeilijke opgave te zijn. Bij het kiezen van een opvouwbaar roeiapparaat moet je rekening houden met hoeveel geld je bereid bent uit te geven, hoeveel ruimte je thuis hebt en welke functies voor je van essentieel belang zijn.

Stel eerst een budget vast. Goedkopere machines kunnen een goed alternatief zijn, maar zij zijn vaak luidruchtig en missen het echte op water gebaseerde weerstandsmechanisme dat in duurdere versies wel aanwezig is. Als je meer geld uitgeeft, krijg je meestal een machine die langer meegaat, meer weerstandsniveaus heeft en soepelere slagen maakt. Bekijk wat aan jouw wensen aansluit.

Bij de keuze van een roeimachine moet je rekening houden met de beschikbare ruimte. Het zijn grote machines, dus zorg ervoor dat er genoeg ruimte beschikbaar is voor je ellebogen en dat de ventilator niet recht tegen een muur blaast.