Resultaat 1–24 van de 42 resultaten wordt getoond

Tunturi Endurance T80 Loopband met REHA Rails

 2778.00
De Tunturi Endurance T80 Loopband met REHA Rails is zeer geschikt voor de echte Thuis Atleten.

DKN Technology EnduRUN loopband

 2495.00
De DKN Technology EnduRUN loopband is zeer geschikt voor veelvuldig thuisgebruik met zijn inklapsysteem en hoge topsnelheid van wel 22 km/u! ✓  Gratis verzending

Bowflex BXT226 Results Series Loopband – Zwift Compatible

 2399.00
De Bowflex BXT226 Results Series Loopband - Zwift Compatible is zeer geschikt voor de echte Thuis Atleten.

Nautilus T626 Loopband Black Series

 1799.00
Nautilus T626 Loopband Black Series Nautilus T626 Loopband Black Series is een innovatief fitnessapparaat en een uitstekende kwaliteit die je

DKN Technology RoadRUN loopband

 1795.00
De DKN Technology RoadRUN loopband is zeer geschikt voor veelvuldig thuisgebruik met zijn inklapsysteem en hellingshoekfunctie! ✓  Gratis verzending ✓  2 jaar garantie  

VirtuFit Elite TR-900i loopband

 1599.00
De VirtuFit Elite TR-900i loopband kan zich aanpassen aan jouw lichaam, hoe gaaf! ✓ Gratis verzending ✓ 3 jaar garantie

VirtuFit Elite Comfort Loopband

 1499.00
De VirtuFit Elite Comfort loopband is één van de flagschip loopbanden van het merk VirtuFit. ✓ Gratis verzending ✓ 3 jaar garantie

VirtuFit Elite TR-500i Loopband

 1299.00
De VirtuFit TR-500i loopband is één van de krachtpatsers onder de loopbanden van VirtuFit.    

Inklapbare loopband kopen

Door de vele voordelen wordt een opklapbare loopband een populaire keuze onder hardlopers. Dat was niet altijd het geval, want de aankoop van een opvouwbare loopband betekende dat men moest afzien van de stabiliteit van de loopband die men thuis gebruikte.

Factoren bij het kopen van een opvouwbare loopband

Hou rekening met onderstaande factoren voordat je een opvouwbare loopband aanschaft:

Stabiliteit

Het belangrijkste element bij de keuze om al dan niet een opvouwbare loopband aan te schaffen, is de stabiliteit ervan. Je wil natuurlijk een loopband die stabiel is en waarmee je gedurende langere tijd kan hardlopen. Sommige mensen verkiezen nog steeds vaste loopbanden boven opklapbare loopbanden omwille van hun stabiliteit. Als je echter ruimtegebrek wil oplossen zonder aan stabiliteit in te boeten, moet je bereid zijn iets meer te investeren.

Ruimte

Controleer hoeveel ruimte de loopband nodig heeft, zowel wanneer hij opgevouwen is als wanneer hij in gebruik is. Zorg ervoor dat je weet hoeveel ruimte je nodig hebt voor de loopband wanneer hij is opgevouwen en wanneer hij in gebruik is. Hou ook rekening met de hoogte van het plafond, omdat je op de loopband enkele centimeters omhoog wordt gebracht. Dit kan een probleem zijn als je de loopband gebruikt in een kamer met een laag of schuin plafond.

Budget

Als je de inklapbare loopband geruime tijd wil houden en regelmatig wil gebruiken, zal je wat geld moeten uitgeven. Ondanks het feit dat er veel verschillende soorten loopbanden op de markt zijn met een brede prijsklasse, zijn ze toch aan de dure kant. Kies de beste loopband voor je behoeften en budget. Dit kan je doen door alle kenmerken en functies van de machine die het beste bij je behoeften passen door te nemen, en vervolgens te beslissen welke loopband het beste bij je past. De prijs kan ook variëren, afhankelijk van de kenmerken van het product. Als je een bepaald budget in gedachten hebt, zal het veel gemakkelijker zijn om de beste opvouwbare loopband te vinden.

Minimale specificaties

Andere dingen om op te letten zijn: 

  • Bedieningspaneel: Het moet gemakkelijk toegankelijk en eenvoudig te bedienen zijn.
  • Demping: De loopband moet de impact absorberen en de band mag niet verschuiven bij elke stap. 
  • Maximumgewicht: Dit is belangrijk om te overwegen als je een groter persoon bent, en het geeft ook de duurzaamheid van de loopband aan. 

De voordelen van een opklapbare loopband 

Je weet waarschijnlijk wel dat dagelijkse lichaamsbeweging een van de gezondste dingen is die je voor je lichaam kan doen. Actief blijven is om verschillende redenen belangrijk, en niet in de laatste plaats om een gezond gewicht te behouden. Vandaag bespreken we de voordelen van opklapbare loopbanden en waarom joggen op deze vaak beter is dan buiten hardlopen.

Helpt gewicht verliezen

Het vermogen van dit soort fitnessapparaten  om mensen te helpen snel en effectief af te vallen is misschien wel het bekendste gezondheidsvoordeel. Met loopbanden kan je sneller calorieën verbranden dan met andere vormen van aërobe lichaamsbeweging. Hoe sneller en langer iemand op de loopband loopt, hoe meer calorieën hij verbrandt en hoe meer gewicht hij verliest. Een van de meest effectieve strategieën om snel en veilig lichaamsvet te verliezen is het doen van HIIT-oefeningen op een loopband. Activiteiten op een loopband met een lagere intensiteit kunnen daarentegen helpen lichaamsvet te verminderen, hoewel de voordelen misschien niet zo merkbaar zijn. Wandelen of joggen op een helling, of afwisselend sprinten en joggen, terwijl je traint op een loopband, is ook een fantastische methode om gewicht te verliezen.

Neemt minder ruimte in beslag

Een van de meest voorkomende redenen waarom mensen afzien van de aanschaf van een loopband voor hun huis is ruimtegebrek. Dit komt omdat wanneer loopbanden worden genoemd, iedereen onmiddellijk denkt aan die enorme, zware, en omvangrijke stukken van apparatuur. De tijden zijn echter veranderd, en er zijn nu veel praktischere keuzes die in ieders ruimte passen. Als het gaat om de ruimte die deze toestellen innemen, biedt de opvouwbare loopband een duidelijke voorsprong op andere modellen. Voor mensen die zich zorgen maken over de ruimte, is een loopband inklapbaar ongetwijfeld de beste oplossing. Zelfs als je een hele kamer wil ombouwen tot fitnessruimte, kan deze loopband ideaal zijn, omdat hij meer ruimte vrijmaakt voor andere toestellen.

Gemakkelijk op te bergen

Opvouwbare loopbanden zijn ongelooflijk gemakkelijk op te bergen en nemen niet veel plaats in. Dat is ongetwijfeld een ander voordeel dat mensen waarderen. Wanneer je een bepaalde ruimte aanwijst om te trainen en dan ontdekt dat je meer ruimte nodig hebt voor iets anders, zoals het uitvoeren van verschillende soorten oefeningen, kan je deze machine gewoon inklappen en een heleboel ruimte vrijmaken. Hetzelfde geldt als je een paar dagen of weken vrij wil nemen van je lichaamsbeweging. Deze machine zal niet in de weg staan, omdat hij gemakkelijk kan worden opgevouwen en opgeborgen.

Gemakkelijk te verplaatsen

Een opvouwbare loopband is gemakkelijk te vervoeren van de ene locatie naar de andere. Als je verhuist naar een andere locatie of woning, kan je de loopband snel opvouwen en in je voertuig of vrachtwagen vervoeren.  Verhuizen is al stressvol genoeg, maar als je er ook nog een enorme loopband bij moet slepen, kan dat de zaken nog veel stressvoller en onaangenamer maken. Natuurlijk, als je de opvouwbare variant koopt, zal je in dit opzicht geen problemen hebben, aangezien het vervoer eenvoudig zal zijn.

Hartgezondheid

Bij regelmatig gebruik kan een loopband een aanzienlijke invloed hebben op je cardiovasculaire gezondheid. Het kan helpen om je hartspieren te versterken en de bloedsomloop van je lichaam te verbeteren. Daardoor krijgen je spieren meer zuurstof en kunnen ze langer werken, zodat je efficiënter en actiever kan zijn. Een sterker hart helpt ook om je bloeddruk in balans te houden. Dit is fantastisch nieuws voor mensen die een hoge bloeddruk hebben. Hartaandoeningen, zoals een hartaanval, kunnen eenvoudig en met succes worden vermeden.

Afwisseling in trainingen

Een ander belangrijk voordeel van een loopband is dat het je kan helpen bij je training door je gemakkelijk voor te bereiden op die grote wedstrijd of die lange marathon die je van plan bent te lopen. Door de helling van de loopbanden het tempo aan te passen of de juiste programmaparameters te selecteren, kan je gemakkelijk een echte race nabootsen. Als je eenmaal weet op welk terrein je gaat lopen, zijn deze instellingen eenvoudig toe te passen. Ook heb je loopbanden met fitnessapps waarmee je de vituele wereld kan betreden! Zo heb je loopbanden met zwift waarmee je allemaal leuke routes kan afleggen over de hele wereld!

Geen weerproblemen

Als het slecht weer is, heb je niet veel andere keus dan binnen te blijven. Het kan waaien, ijskoud zijn, of regenen, en in dergelijke situaties is het bezit van een loopband uitstekend, omdat je je trainingsroutine gewoon kan voortzetten zonder je zorgen te maken over het weer op een bepaalde dag, en ook om risico’s te voorkomen die kunnen ontstaan als gevolg van deze ongunstige weersomstandigheden.

Conclusie – inklapbare loopband

Opvouwbare loopbanden zijn cardio apparaten die een praktische ruimtebesparende methode zijn om de mentale en fysieke voordelen van lichaamsbeweging te benutten. Regelmatige lichaamsbeweging, zoals joggen, verbetert de cardiovasculaire conditie en verlaagt het risico op een aantal gezondheidsproblemen. Wanneer de loopband niet wordt gebruikt, kan hij worden opgevouwen en opgeborgen, wat zeer nuttig kan zijn voor mensen die in kleinere huizen wonen. De wielen aan de onderkant van sommige opvouwbare versies maken het gemakkelijker om ze te verplaatsen. Een inklapbare loopband is een fantastische accessoire voor de thuisgym, waarmee je kan trainen wanneer je maar wilt, of je nu een moeilijke helling wil nemen of een hoge-intensiteit intervaltraining wil doen.