Toont alle 9 resultaten

Muscle Power gewichtsvest van 30 kg

 148.95
Het gewichtsvest van Muscle Power in het gewicht 30 kg. Voor zowel mannen als voor vrouwen. Voor de gevorderde sporter.  

Muscle Power gewichtsvest van 20 kg

 124.95
Het gewichtsvest van Muscle Power in het gewicht 20 kg. Voor zowel mannen als voor vrouwen. Voor de meer ervaren sporter  

Verstelbaar Gewichtsvest 1-20 kg Gymstick

 99.00 119.00
Een verstelbaar gewichtsvest van het merk Gymstick tussen de 1 en 10 kg en de 1 en 20 kg. ✓  Gratis verzending

Muscle power gewichtsvest 10 kg

 86.41
Het gewichtsvest van Muscle Power in het gewicht 10 kg. Voor zowel mannen als voor vrouwen. Voor de beginner.  

Gewichtsvest

Ben jij op zoek naar een gewichtsvest om thuis jouw lichaamsgewicht oefeningen zwaarder te maken? Je wilt meer uitdaging in je training, zodat je gemotiveerd blijft om telkens het beste uit jezelf te halen. Dan is een gewichtsvest het trainingsmateriaal dat jij in huis moet halen. Hiermee kun jij jouw trainingen zwaarder, uitdagender en motiverend houden!

Wat is een gewichtsvest?

Het woord zegt het eigenlijk zelf al, het is een vest met gewichten erin. Daarentegen heeft een normaal vest vaak lange mouwen, maar is dit niet zo met een gewichtsvest. Je moet het eigenlijk zien als een soort reddingsvest, maar dan zonder lucht en in de plaats van lucht zitten er gewichtjes in het vest. Een gewichtsvest draag je door het om je bovenlijf te bevestigen. Wanneer je hem aan hebt, moet het voelen als een soort tweede huid met wat extra gewicht eraan.

Waar gebruik je een gewichtsvest voor?

Een gewichtsvest kun je gebruiken om je trainingen zwaarder en uitdagender te maken. Wanneer je bijvoorbeeld veel lichaamsgewicht oefeningen doet en het gevoel hebt dat dit niet uitdagend genoeg meer is voor je, kun je het op spicen met een gewichtsvest. Let maar op opeens zullen deze oefeningen een stuk zwaarder zijn. Naast lichaamsgewicht oefeningen kun je ook jouw cardio- of krachttraining intensiever maken met een gewichtsvest. Zoals je ziet handig voor elke soort training.

Welke soorten gewichtsvesten zijn er allemaal?

Gewichtsvesten zijn meest unisex, dus mannen en vrouwen kunnen dezelfde gewichtsvesten gebruiken om mee te trainen. Dit komt doordat aan de zijkant van een gewichtsvest een band zit, waarmee je de grote van het vest kunt verstellen. Niet alle gewichtsvesten hebben dit, dus let daar wel goed op voor je een aankoop doet. Daarnaast zijn er verschillende soorten gewichten in gewichtsvesten. Zo heb je gewichtsvesten van 10 kg t/m 30 kg. Je hebt gewichtsvesten die in totaal 10 kg of 30 kg zijn. Ook zijn er gewichtsvesten die bijvoorbeeld 10 kg zijn, maar waarbij er 10×1 kg losse gewichten in zitten. Je kunt het gewichtsvest dan ook nog lichter dan de 10 kg maken, wanneer 10 kg toch nog te zwaar is. Dit heb je dan ook voor zwaardere gewichtsvesten. Erg handig wanneer je nog aan het opbouwen bent in je kracht. 

Waar moet jij opletten wanneer je een gaat gewichtsvest kopen?

Als jij een gewichtsvest gaat kopen moet op een aantal dingen letten. Zo moet je letten op het gewicht van het gewichtsvest dat je wilt gaan kopen. Wil je meer spier en kracht opbouwen, dan je best kijken naar een wat zwaarder gewichtsvest. Wil je jouw gewichtsvest gebruiken om je lichaamsgewichten oefeningen zwaarder te maken of jouw rondje hardlopen zwaarder te maken, dan kun je beter voor een wat lichter gewichtsvest kiezen. Daarnaast kun je er ook kiezen voor een gewichtsvest met losse gewichtjes erin of een gewichtsvest dat geheel uit het aantal kilo’s bestaat. een gewichtsvest met losse gewichtjes is voor wanneer je nog aan het opbouwen bent naar een bepaald gewicht. En bij de andere weet je al dat je dat gewicht aankan.
Een ander ding waar je op moet letten is hoe je het gewichtsvest aan jezelf kunt bevestigen. Ga je bijvoorbeeld hardlopen of springen met het gewichtsvest, dan wil je wel dat het vest goed aan je eigen lichaam bevestigd zit. Let er dan op dat er een band aan zit die je strakker of losser kunt maken, zodat deze goed om jouw lichaam past. Mocht je hulp nodig hebben bij jouw keuze voor een gewichtsvest, kun je ons altijd mailen hierover.