Koopgidsen

Beste voetmassage apparaat van 2023

beste-voetmassage-apparaat

Heb jij wel eens last van je voeten en kunnen ze weleens een massage gebruiken? Helaas heb je geen partner die het graag doet en dus ben je genoodzaakt om een voetmassage apparaat aan te schaffen.

Nu wil jij weten waar je op moet letten als je een voetmassage apparaat gaat kopen en welke nou de beste zijn voor verschillende doeleinden. We hebben een top 7 gemaakt en zullen je in dit artikel helpen met punten waarop je moet letten tijdens de aanschaf.

Zo voorkom je dat je straks een miskoop doet en dat je voeten nog steeds niet op de juiste manier worden gemasseerd.

Voetmassage apparaten top 7

Waarop letten bij het kopen van een voetmassage apparaat

Voor we in gaan op de daadwerkelijke modellen is het goed om eerst te kijken naar waar je op moet letten tijdens het kopen van een voetmassage apparaat. We zullen de belangrijkste punten hieronder voor je op een rijtje zetten.

Soort massage

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar wat voor een soort massage je wilt hebben aan de voeten. Wil je een voetreflexmassage of liever een shiatsumassage, compressie massage of infrarood massage.

Een shiatsu massage werkt met koppen die over de voet heen rollen en zo zorgen dat je spieren lekker ontspannen.

Ook heb je voetmassage apparaten die een compressiemassage kunnen doen. Hierbij wordt er een soort ballon om je voeten heen gedaan en wordt de luchtdruk opgevoerd. Uiteindelijk zal dit in een bepaald riteme weer zakken en weer

Een infrarood massage zorgt ervoor dat je voeten ook lekker warm blijven tijdens de massage en dat je lekker kunt genieten om een aangename temperatuur van de voeten.

Ook heb je nog watermassage waarbij je voeten in een bak met water worden gedaan en er gebruik wordt gemaakt van bubbels om de voeten lekker te laten ontspannen.

Kijk dus even goed naar wat voor een soort massage je wilt hebben en of het apparaat dat jij wilt kopen deze functie ook heeft.

Afstandsbediening

Het volgende waar je even over na moet denken is of je een apparaat met afstandsbediening wilt hebben of niet. Hoewel het wel een stukje luxe is en de massages er niet per se beter van worden, is het wel zo dat het je wel kan helpen echt te ontspannen en niet voorover hoeft te buigen om een instelling te veranderen.

Wel zit hier vaak een prijskaartje aan en zal je even moeten bepalen of dit het geld waard is voor jou.

Functionaliteiten

Ook is het belangrijk om goed naar alle functionaliteiten te kijken. Dus niet alleen wat voor een soort massage die kan doen en of er een afstandsbediening bij zit, maar bijvoorbeeld ook of die verwarmt is of niet, of die gebruik maakt van water en of het massage apparaat op batterij of netstroom werkt.

Als die op batterij werkt dan ben je niet gebonden aan een stopcontact en kun je hem overal gebruiken waar je wilt.

Aantal massagekoppen

Mocht je nou denken was dat alles? Nee dat was niet alles. Het is ook goed om te kijken naar het aantal massagekoppen dat in het apparaat verwerkt zijn. Hoe meer koppen, op hoe meer plekken je wordt gemasseert.

Automatisch uit

Een andere handige functie die op een voetmassage apparaaat kan zitten is dat die automatisch uitschakelt naar een X aantal minuten. Zo kun je dus gerust in slaap vallen zonder dat het apparaat maar door masseert.

Beste voetmassage apparaten

Nu jij weet waar je op moet letten tijdens het maken van een keuze voor een voetmassage apparaat is het tijd om naar de daadwerkelijke apparaten te gaan kijken.

We zullen de beste modellen voor bepaalde doeleneinden voor je op een rijtje zetten. Zo kun jij eenvoudig kiezen welk model het beste bij jou past.

Beste koop voetmassage apparaat – LifeGoods Voetmassage Apparaat

De LifeGoods voetmassage apparaat is een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een voetmassage apparaat dat gemakkelijk te gebruiken is, maar ook nog eens betaalbaar is!

Het LifeGood voetmassage apparaat biedt 3 verschillende modi van shiatsu-massage, namelijk kneden, rollen en tikken. De voetmassager wordt geleverd met een afneembare hoes, zodat je hem na gebruik gemakkelijk kunt schoonmaken.

De LifeGoods Foot Massager heeft een automatische uitschakeltimer die automatisch uitschakelt als de tijd voorbij is (15 minuten). Je kunt ook het intensiteitsniveau aanpassen aan uw voorkeur door één of twee keer meer op de intensiteit knop te drukken totdat u het gewenste intensiteitsniveau bereikt.

Mocht je het lekker vinden, dat heeft dit apparaat ook nog eens een warmte functie. Ook dit kun je weer zelf instellen en dus alleen gebruiken wanneer jij het graag wilt.

LifeGoods Voetmassage Apparaat

★★★★★
49,99
Bol.com
as of 11/12/2023 09:46

Conclusie

Het Lifegoods voetmassage apparaat is dus een prima voetmassage apparaat dat eenvoudig is in gebruik en ook nog eens goed geprijsd is voor de kwaliteit die je ervoor terug krijgt. Een apparaat dat doet wat die moet doen.

Voordelen

Shiatsu massage

6 driekoppige massagerollers

Automatisch uit na 15 min

Wasbare hoes

Verstelbare draairichting

Nadelen

Op netstroom

Beste shiatsu voetmassage apparaat – Panacea voetmassage apparaat

Als je op zoek bent naar een voetmassage apparaat dat zeer goed een shiatsu massage kan geven aan je voeten, dan is het voetmassage apparaat van Panacea een zeer goede keuze!

Hoewel dit massage apparaat een zeer goede shiatsumassage apparaat geeft, kan die ook nog eens een hele hoop andere soorten massages geven zoals de voetreflexmassage, en accupunctuurmassage.

De Panacea apparaat heeft een afwasbare hoes die kan worden verwijderd om schoon te maken. Dit maakt het gemakkelijk om uw apparaat altijd schoon te houden. U kunt ook de intensiteit van uw massage aanpassen met de intensiteitsregelknop bovenop het apparaat.

De Panacea Foot Massager schakelt automatisch uit na 15 minuten gebruik, zodat u kunt genieten van ononderbroken voetmassagesessies zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over overmatig gebruik van dit product.

Panacea voetmassage apparaat

★★★★★
69,00
Bol.com
as of 11/12/2023 09:46

Conclusie

Het Panecea voetmassage apparaat is dus een prima massage apparaat om shiatsu massage mee te doen. Echter beschikt die ook nog eens over andere massagesoorten en zal je dus niet snel uitgekeken raken op het apparaat.

Voordelen

Veel massage mogelijkheden (incl. voetreflexmassage)

Infrarood functie

Warmtestand

gaat automatisch uit na 15 min

Nadelen

Niet draadloos

Geen afstandsbediening

Beste voetmassage apparaat met water – NAIPO MaxKare Voetspa massage bad

Wil je graag de zool van je voeten laten masseren, maar dan terwijl je voeten in lekker warm water zitten? Dan is de NaiPo MaxKare voetspa massagebag een goede keuze.

Deze heeft namelijk niet alleen massagerollers op de bodem van het massage bad, maar ook nog eens bubbels die je zelf kunt instellen. Het is een kwestie van vullen met warm water en je voeten heen en weer bewegen.

Zet de bubbels aan en genieten maar. Dit terwijl je lekker tv aan het kijken bent of aan het werk bent op op je thuiskantoor. Wat het mooie van dit apparaat is dat je het water ook nog extra kunt verwarmen zodat het niet koud wordt. Ook kunnen de massagekoppen vibreren voor een extra massage effect.

NAIPO MaxKare Voetspa massage bad

69,80
Bol.com
as of 11/12/2023 09:46

Conclusie

Echt een lekker apparaat om met warme voeten een massage te krijgen. Handig ook dat de heating en vibreerfunctie erop zitten om extra van jouw voetmassage te kunnen genieten.

Voordelen

Inclusief waterheater

Kan bubbels maken

Vibreert ook voor extra massage effect

Gemakkelijk in gebruik

Nadelen

Kan een kliederboel worden als je niet voorzichtig bent

Beste voetmassage apparaat volgens de consumentenbond – Medisana FM 888

Mocht je je afvragen welke voetmassage apparaat het beste is volgens de consumentenbond, dan kunnen we je vertellen dat de consumentenbond de Medisana FM 888 heeft verkozen tot beste voetmassage apparaat.

Dit is niet voor niets want dit apparaat ziet er dan ook zeer profesioneel en comfortabel uit. De Medisana FM 888 kan zowel een shiatsumassage geven voor de voetzolen of als je de complete voet wilt laten masseren kan je er ook een compressie massage door laten doen.

Het is een onderhoudsvriendelijk apparaat dat lang mee gaat. Je kunt eenvoudig de binnen voering verwijderen om deze even te wassen, want deze is namelijk gewoon wasbaar. Wel handig als je het apparaat met meerdere mensen gebruikt.

Goed om te weten is dat het apparaat tot een schoenmaat van maat 46 is te gebruiken. Hoewel dit voor de meeste mensen meer dan genoeg is, is dat wel even goed om te weten.

Medisana FM 888

★★★★★
119,00
104,95
Bol.com
as of 11/12/2023 09:46

Conclusie

Echt een professioneel voetmassage apparaat die de complete voet kan masseren dus. Ook is die voor de functionaliteiten die erop zitten zeer betaalbaar en daarom een zeer goede keuze. Wij begrijpen wel waarom de consumentenbond dit tot het beste model heeft uitgekozen.

Voordelen

Zowel shiatsu als compressie massages

Mooi uiterlijk

Goed geprijsd

Gebruiksvriendelijk

Warmtefunctie

Nadelen

Niet draadloos

Maximaal tot schoenmaat 46

Beste EMS voetmassage apparaat – Nuvance voetmassage apparaat

Ben je toch op zoek naar een net andere soort massage, zoals een EMS voetmassage, dan zijn hier gelukkig de EMS voetmassage apparaten voor gekomen. Een goede keuze hiervoor is die van Nuvance.

Deze voetmassage mat masseert je voeten met EMS technologie. Het idee is als volgt. De mat stuurt kleine elektro signalen naar de voeten waardoor de spieren in de voet zich kort zullen aanspannen en daarna weer ontspannen. Hierdoor heeft het een massage effect en zullen je voeten lekker gaan ontspannen.

Wat wel goed is om te weten, dan je het niet moet gebruiken als je hartproblemen hebt, zwanger bent of een hoge bloeddruk hebt.

Echter is de mat wel zeer betaalbaar en is het het proberen wel waard, mits je geen last hebt van bovenstaande punten. Ook is het handig dat je hem kunt oprollen en dus gemakkelijk kunt opbergen.

Mocht je nou op zoek zijn naar dit soort apparaten, bekijk dan ook eens ons artikel over de beste EMS Tens apparaten

Nuvance EMS Voetmassage Apparaat

★★★★★
18,95
Bol.com
as of 11/12/2023 09:46

Conclusie

Een prima EMS voetmassage apparaat om eens te proberen. Het is even een andere manier van masseren maar zorgt wel voor een goede bloedsomloop wat ervoor kan zorgen dat alle afvalstoffen goed worden afgevoerd en je voeten lekker zullen ontspannen.

Voordelen

Draadloos

Oprolbaar

Gebruiksvriendelijk

Goed voor de bloedsomloop

6 massage standen en 9 intensiteiten

Nadelen

Niet te gebruiken met hartproblemen, zwangerschap of hoge bloeddruk

Beste houten voetmassage roller – Relaxdays houten voetmassage roller

Mocht je jouw voeten willen masseren met een houten voetmassage roller dan is die van relaxdays een aanrader. Deze is zeer betaalbaar, heeft aan de onderkant ronddraaiende knopjes voor extra massage impuls.

Het is eenvoudig te gebruiken aangezien het gewoon een kwestie van je voeten heen en weer bewegen is. Er komt dus ook geen elektra of iets aan te pas en je kunt hem altijd en overal gebruiken.

Het heeft onder de roller anti slip strips zodat die goed blijft staan als je er met je voeten overheen rolt. Het stimuleert de doorbloeding en doet precies wat die moet doen. Namelijk het laten ontspannen van je voeten.

relaxdays houten voetmassage roller

★★★★★
23,95
Bol.com
as of 11/12/2023 09:46

Conclusie

Een simpele en zeer goedkope oplossing dus als het gaat om voetmassages. Er komt ten eerste geen persoon aan te pas en daarnaast ook geen elektriciteit of batterijen. Het is gewoon een kwestie van je voeten heen en weer bewegen en je voeten worden gemasseerd door de knopjes.

Voordelen

Goedkoop

Eenvoudig in gebruik

Anti slip strips

Stimuleert doorbloeding

Nadelen

Je moet wel zelf je voeten heen en weer bewegen

Beste infrarood voetmassage apparaat – Blije voeten massageapparaat

Mocht je op zoek zijn naar een infrarood voetmassage apparaat, dan kunnen we het blije voeten massage apparaat aanraden. Dit apparaat heeft twee infraroodlampen die ervoor zorgen dat je voeten lekker warm blijven tijdens de massage. Dit is best veel want in de meeste zit er maar 1.

Je kunt de massage op 8 verschillende standen zetten en hij zal automatisch na 10, 20 of 30 minuten uitgaan. Dit kun je zelf instellen. Je stopt de stekker in het stopcontact en je kunt beginnen.

Ook goed om te weten is dat er een afstandsbediening bij zit en je daarmee zowel de infraroodlampen als de intensiteit van de massage kunt instellen. Zo hoef je niet voorover te buigen en kun je lekker in je stoel blijven zitten tijdens jouw voetmassage.

Blije Voeten Voetmassage

★★★★★
139,00
Bol.com
as of 11/12/2023 09:46

Conclusie

Het blijve voeten massage apparaat is echter wel wat duurder, maar de voorgaande gebruikers zijn er dan ook erg enthousiast over! Je krijgt er ook 2 jaar garantie op dus je kunt er wel van op aan dat het een goed apparaat is.

Voordelen

Heeft afstandsbediening

2 infrarood lampen

Eenvoudig gebruiken

Inclusief pot beencreme

Goed voor de bloedsomloop

Nadelen

Niet draadloos

Conclusie

Zoals je ziet zijn er een hoop modellen voetmassage waar je uit kunt kiezen. Je zult even moeten bedenken wat voor een soort massage je wilt en of je dit het liefste doet met een warmte functie of niet. Vergeet de mogelijkheid tot een afstandsbediening niet en kijk even welk model het beste bij jou past.

Zoals je ziet zijn er een hoop modellen waar je uit kunt kiezen, en zal er voor iedereen met ieder budget wat bij zitten om je voeten lekker te kunnen laten masseren door de deze apparaten.

We hopen dat het artikel je heeft geholpen en dat je een keuze kunt maken. Mocht je nou nog vragen hebben of jouw keuze met ons willen delen, aarzel dan niet om hieronder een reactie achter te laten. 

Misschien ook interessant

Beste trilplaten

Beste massage guns 

Beste been massage apparaat

author-avatar

Over Matthijs Boon

Deelt graag zijn passie voor sport, fitness, voeding en gezondheid. Vanuit zijn knie revalidatie in aanraking gekomen met krachttraining en is ervan overtuigd dat krachttraining een basis is voor iedere sporter, maar ook voor in het dagelijks leven. Leuk weetje over Matthijs: Loopt het liefst op zijn badslippers. Sporten: Taekwondo / krachttraining Toegepast Psycholoog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *