Koopgidsen

Beste beenmassage apparaat van 2023

beste-beenmassage-apparaat

Wil jij jouw benen op een goede manier verzorgen? En wil jij dat jouw benen op een goede manier helemaal kunnen herstellen? Bijvoorbeeld na een intensieve sportsessie? Dan is het een goed idee om over te gaan tot de aankoop van een beenmassage apparaat. Jouw benen krijgen namelijk gedurende de dag best wel een hoop te verduren. Ze dragen in principe jouw hele lichaamsgewicht en dat is natuurlijk niet niks. Daarom mag je best wat speciale aandacht besteden aan jouw benen. En een beenmassage apparaat is hiervoor een logische keuze! 

Een beenmassage apparaat voorziet jouw benen namelijk van een heerlijke massage. De manier waarop hij dit doet is per apparaat verschillend. Het voordeel als je ervoor kiest om een beenmassage apparaat aan te schaffen is dat je geen massage meer nodig hebt van een fysiotherapeut of masseur. Je kunt je spieren nu helemaal zelf los masseren, zonder dat het je energie kost. 

Beenmassage apparaten waren vroeger niet zo bekend en ook nog niet zo populair. De laatste jaren is de populariteit van deze apparaten toegenomen. Mensen zijn bewuster gaan leven en dus meer in beweging gekomen. Hierdoor worden de benen meer belast en een beenmassage apparaat is dan een hele handige aanschaf. Daarnaast komt de toename in populariteit ook doordat steeds meer mensen fysieke klachten en pijntjes hebben gekregen. Stress zou hier wel eens de oorzaak van kunnen zijn. Een beenmassage apparaat kan verlichting geven bij dergelijke pijntjes. 

Wat natuurlijk ook meespeelt is dat in de loop der jaren het aanbod van beenmassage apparaten niet alleen groter en diverser is geworden, ze zijn ook nog eens sterk verbeterd. 

Maar wat zijn nou eigenlijk de voordelen van een beenmassage apparaat? Wij zetten ze voor je op een rijtje:

 • Ten eerste geniet je natuurlijk van een heerlijke en ontspannende massage
 • Je verlaagt je bloeddruk
 • Je verbetert je bloedcirculatie
 • Je voorkomt of vermindert spierpijn

In dit artikel geven wij onze top 3 van de beste beenmassage apparaten. We hopen dat dit je op weg helpt bij het maken van een goede keuze. 

Beste beenmassage apparaat in 1 overzicht – Onze top 3

Beste koop beenmassage apparaat: Compex Ayre Compression Boots

Dit beenmassage apparaat van Compex Ayre helpt je om spierpijn te verlichten en pijnlijke en gevoelige benen en voeten te behandelen. Het werkt heel simpel: nadat je de laarzen hebt aangetrokken start je met 1 druk op de knop de compressiemassage. Je bloedsomloop wordt door het gebruik van dit apparaat verbetert en melkzuur wordt uit je spieren gehaald. Hierdoor bevorder je het herstel van je spieren. 

Bij het gebruik van de Compex Ayre Compression Boots heb je de keuze tussen 2 verschillende behandelmethodes en 12 verschillende standen voor intensiteit. Ook kun je de 4 massagezones los van elkaar uitschakelen. Hebben je bovenbenen vandaag wat extra aandacht nodig? Of wil je liever een voetmassage? Je kunt dus precies de massage kiezen die in het moment bij jouw behoeften ligt. 

Het voordeel van dit beenmassage apparaat is ook dat je niet in de buurt van een stopcontact hoeft te zitten, omdat het voorzien is van een batterij die maar liefst 3 uur meegaat. Je bedient de Compex Ayre Compression Boots heel simpel door middel van gebruik van het bedieningspaneel op het been.  Bij de aanschaf van dit beenmassage apparaat krijg je ook nog eens een opbergkoffer meegeleverd. 

Compex Ayre Compression Boots

649,99
Coolblue.nl
as of 24/09/2023 17:43

Beste koop beenmassage apparaat

Conclusie 

Door de 2 verschillende behandelmethodes, 12 verschillende standen voor intensiteit en het los kunnen uitschakelen van de 4 verschillende massagezones zorgt dit beenmassage apparaat ervoor dat je precies de juiste massage kunt kiezen. Perfect voor iedereen die last heeft van slechte doorbloeding in de benen of regelmatig spierpijn heeft. 

Voordelen

12 verschillende standen voor intensiteit
4 massagezones die los van elkaar zijn uit te schakelen.
Opbergkoffer meegeleverd
Voorzien van een batterij dus je hoeft niet bij een stopcontact te zitten
Bevordert herstel van de spieren en de bloedcirculatie

Nadelen

Het bevat slechts 2 vooringestelde programma’s

Beste beenmassage apparaat die ook je voeten masseert: Reboots Go Recovery Boots

Niet alleen aandacht voor je benen, maar ook voor je voeten? Kies dan zeker voor een beenmassage apparaat die ook je voeten masseert! De reboots Go Recovery Boots zijn dan een uitstekende keuze. Dit beenmassage apparaat dat ook je voeten masseert heeft 16 verschillende standen voor intensiteit en 4 vooraf ingestelde programma’s’. Zo kun je voldoende variëren in de massage, maar net wat jij nodig hebt in het moment! 

Doordat dit beenmassage apparaat dat ook je voeten masseert ook nog eens 6 verschillende massagezones heeft die je los van elkaar kunt uitschakelen hoef je ook niet bang te zijn dat je bepaalde spieren zult overbelasten. Heb je te veel last van een bepaalde spier om daar een massage te krijgen, dan schakel je gewoon de betreffende zone uit. Zo kun je altijd je massage gewoon nemen!

Ook bij dit beenmassage apparaat heb je geen stopcontact nodig. Hij is voorzien van een batterij die 3 uur meegaat. Lang genoeg om uitgebreid van je massage te genieten dus. En ook heeft hij maar 1,5 uur nodig om weer volledig op te laden. Ideaal dus. Het apparaat masseert door middel van compressie. 

Reboots Go Recovery Boots

★★★★★
899,00
Coolblue.nl
as of 24/09/2023 17:43

Beenmassage apparaat die ook de voeten masseert

Conclusie 

Dit beenmassage apparaat dat ook de voeten masseert is de perfecte keuze als je op zoek bent naar een apparaat met veel verschillende mogelijkheden. De 4 vooraf ingestelde massage programma’s maken het ontzettend makkelijk om een massage te vinden bij je past. De 16 verschillende standen voor intensiteit en de 6 verschillende massage zones die je los van elkaar kunt bedienen dragen daar nog eens extra aan bij.  

Voordelen

 • Geschikt voor benen, knieën en voeten
 • 16 verschillende standen voor intensiteit
 • 6 verschillende massage zones die los van elkaar zijn uit te schakelen
 • 4 vooraf ingestelde massage programma’s
 • Korte oplaadtijd
 • Batterijduur van 3 uur

Nadelen

Niet voorzien van een infrarood functie

Beste Beenmassage apparaat met individueel aanpasbare massagezones: Hyperice Normatec Pulse 2.0 Leg Recovery Standard

Het beenmassage apparaat met individueel aanpasbare massagezones van Hyperice Normatic is voorzien van moderne technologie. Via bluetooth verbind je het massage aparaat met de Normatec app en sla op die manier je behandeling op en pas via je smartphone de massage aan. 

Het gebruik van dit beenmassage apparaat is heel erg simpel. Je plaatst je benen erin en je gebruikt het bedieningspaneel om de massage te starten. Hij is voorzien van verschillende  individueel aanpasbare massagezones en 10 standen voor de intensiteit van de massage. 

Hou bij het instellen het volgende aan: wil je spierpijn verminderen en spierherstel bevorderen? Kies dan voor een hoge intensiteit. Een lagere intensiteit stel je juist in als je ter voorbereiding op een training je spieren wilt opwarmen. 

Dit massage apparaat met individueel aanpasbare massagezones maakt gebruik van compressie therapie. 

Hyperice Normatec Pulse 2.0 Leg Recovery Standard

819,99
Coolblue.nl
as of 24/09/2023 17:43

Beenmassage apparaat met individueel aanpasbare massagezones

Conclusie 

Een modern massageapparaat met individueel aanpasbare massagezones die ook nog eens in te stellen is op 10 verschillende standen voor de intensiteit van de massage. Simpel om te bedienen via het bedieningspaneel, maar ook nog eens te koppelen aan een app, waardoor je ook je smartphone kunt gebruiken voor de bediening. 

Voordelen

 • 10 verschillende standen voor intensiteit
 • Individueel aanpasbare massagezones
 • Te bedienen via je smartphone door het massageapparaat via bluetooth te koppelen aan een app. 
 • Snel spierherstel
 • Verminderen van spierpijn

Nadelen

Ten opzichte van de mogelijkheden niet het goedkoopste beenmassage apparaat.

Koopgids – tips tijdens het kopen van een beenmassage apparaat

Als je na het lezen van dit artikel en onze top 3 inmiddels van plan bent om een beenmassage apparaat aan te schaffen, dan willen wij je nog een beetje verder op weg helpen. Er zijn namelijk echt een aantal dingen belangrijk om op te letten als je een beenmassage apparaat gaat kopen. Daarom geven wij je in onderstaande koopgids heel graag nog een aantal punten mee om in overweging te nemen. Zo kom je sowieso tot het maken van de juiste keuze!

Waarom een beenmassage apparaat?

De meest voorkomende reden om over te gaan tot de aanschaf van een beenmassage apparaat is het voorkomen van spierpijn of het sneller herstellen van spierpijn. Vooral mensen die intensief sporten zullen dan ook overgaan tot de koop van een beenmassage apparaat. Als je gebruik maakt van een beenmassage apparaat weet je zeker dat je jouw spieren van de best mogelijke verzorging voorziet. 

Gebruik je een beenmassage apparaat dan draagt dit bij aan het loskomen van afvalstoffen in je spieren en is je spierpijn dus ook sneller over. En dan kan je dus eerder aan een volgende training beginnen. 

Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een beenmassage apparaat als je het heerlijk vind om gemasseerd te worden en liever een eenmalige investering doet dan steeds opnieuw een masseur te bezoeken. Je bespaart tijd en op den duur ook geld natuurlijk. Heerlijk ontspannen in je eigen omgeving. Ideaal! 

Doordat een beenmassage apparaat ook helpt om jouw doorbloeding te verbeteren heeft het ook enorme gezondheidsvoordelen. Wondjes herstellen sneller, je hebt minder snel last van opgezette of juist koude voeten en je hebt minder snel last van spataderen. 

Neem bij de aanschaf echt even onderstaande punten uit de koopgids in overweging!

Verschillende apparaten

Ben je op zoek naar een beenmassage apparaat dat werkt met vibratie of met compressie therapie? Met een compressie beenmassage apparaat is de massage een stuk steviger en worden jouw spieren echt goed behandeld. Het is maar net wat jouw wensen zijn en wat je fijn vind. Dit is voor iedereen heel persoonlijk, maar hou er dus rekening mee dat er wel verschil in zit. 

Instel mogelijkheden

Bij een beenmassage apparaat is het wel fijn om de massage aan te kunnen passen naar jouw wensen. Hiervoor moet je letten op of er verschillende standen in intensiteit zijn, verschillende vooraf ingestelde massage programma’s en of je individuele massagezones los van elkaar kunt instellen. Dit laatste is vooral belangrijk als je bijvoorbeeld bepaalde spieren in je benen geen massage wilt geven, maar toch het apparaat wilt gebruiken. Let dus goed op de in te stellen mogelijkheden van het apparaat voor je het aanschaft. Zo zorg je ervoor dat je precies het apparaat kiest dat past bij jouw wensen. 

Bediening van het beenmassage apparaat

Vind je het belangrijk dat je het beenmassage apparaat kunt bedienen met een app? Of is het voor jou voldoende als je gewoon een simpel bedieningspaneel hebt? Wil je het bedienen met een display? Met draaiknoppen? Of maakt het je eigenlijk niet uit? Wel goed om van te voren over na te denken!

Prijs

Er zit veel verschil in prijs van de verschillende beenmassage apparaten. De apparaten met wat modernere technologie zoals een koppeling met een app zijn vaak wat duurder. Dit wil niet zeggen dat het ook een beter apparaat is en/of het relatief veel in te stellen mogelijkheden heeft. Let hier dus goed op voor je een beenmassage apparaat aanschaft. Is de prijs in verhouding met de mogelijkheden van het apparaat? 

Verschillende merken 

Er zijn veel verschillende beenmassage apparaten op de markt van ook veel verschillende merken. Kijk eens naar de merken: Compex Ayre, Reboots Go, Normatec, Cincom, Cresta Care, Vitapress, Beurer of MWZ. 

Andere oplossingen

Mocht je nou denken, dit is me een veel te groot apparaat en je wilt wat handzamers, dan kun je nog denken aan een massage gun. Dit is een soort universeel massage apparaat die je ook voor de benen kunt gebruiken. Verder zou je nog kunnen denken aan een voetmassage apparaat als je je specifiek wilt richten op de voeten.

Het beste beenmassage apparaat kopen 

Een beenmassage apparaat voorziet jouw spieren van een heerlijke massage. Het voorkomt spierpijn of helpt je sneller herstellen van spierpijn en het verbetert je bloedcirculatie. Je hebt geen massage meer nodig van een professionele masseur en kunt gewoon in de prettige omgeving van je eigen huis in totale ontspanning komen. Heerlijk. 

Je hebt veel verschillende beenmassage apparaten op de markt en wat ons betreft is het vooral belangrijk dat je kijkt naar de in te stellen mogelijkheden van het apparaat. Zo zorg je dat je echt een apparaat kiest dat volledig past bij jouw wensen. 

Hopelijk heeft dit artikel bijgedragen aan het maken van de juiste keuze en we wensen je dan ook veel plezier met de zoektocht, de aanschaf en uiteindelijk natuurlijk die heerlijke beenmassages! 

author-avatar

Over Matthijs Boon

Deelt graag zijn passie voor sport, fitness, voeding en gezondheid. Vanuit zijn knie revalidatie in aanraking gekomen met krachttraining en is ervan overtuigd dat krachttraining een basis is voor iedere sporter, maar ook voor in het dagelijks leven. Leuk weetje over Matthijs: Loopt het liefst op zijn badslippers. Sporten: Taekwondo / krachttraining Toegepast Psycholoog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *