Koopgidsen

Beste massagestoel van 2023

beste-massagestoelen

Kan je af en toe wel eens een massage gebruiken en wil je dit eigenlijk vanuit de luie stoel hebben? Er is een oplossing, namelijk een massagestoel. De reden dat je op deze pagina bent gekomen is omdat jij je aan het oriënteren bent voor een massagestoel.

Je ben precies waar je wezen moet want in dit artikel zullen we met je doornemen waar je op moet letten als je een massagestoel gaat kopen, wat een elektrische massagestoel allemaal kan masseren en welke modellen het beste zijn voor verschillende doeleinden.

Aan het einde van dit artikel weet je dus waar je op moet letten bij het kopen en welke massagestoel het beste bij jouw wensen past.

Beste massagestoelen onze top 5!

€1.849,00
Fitwinkel.nl
€2.299,00
€2.599,00
Fitwinkel.nl

Soorten massagestoelen

Nu heb je verschillende soorten massagestoelen waar je uit kunt kiezen, maar zijn ze op te delen in twee verschillende hoofdcategorieën. De massagestoelen waar je in behandeld kan worden en de elektrische massagestoelen.

De inklapbare massagestoelen zijn stoelen waar je in gaat zitten en de behandelaar je dan gemakkelijk kan masseren.

De elektrische massagestoelen zijn de stoelen die je ook wel eens in grote welness centers ziet. De stoelen waar je in gaat zitten, op een knop drukt en geniet van de massage.

Wat kan een massagestoel allemaal masseren?

Nu vraag jij je natuurlijk af wat een massagestoel allemaal kan masseren als je erin zit en dit is redelijk divers en verschild per stoel die je uitkiest.

Maar als we kijken naar de massagestoelen dan kun je altijd wel je rug laten masseren, soms ook de billen en zelfs benen. Bij hele luxe modellen kun je zelfs de nek laten masseren door het apparaat.

Waar moet je op letten bij het kopen van een massagestoel?

Nu zijn er een aantal dingen waar je even op moet letten als je een massagestoel gaat kopen. We zullen de verschillende punten hieronder voor je op een rijtje zetten zodat je tot een goede aankoop overgaat en zo een miskoop voorkomt.

Elektrisch of niet?

Allereerst is het goed om even te bedenken of je een elektrische stoel wilt hebben die de massage voor je doet, of dat je een stoel nodig hebt om een massage in te laten doen.

Als je een massagestoel doet die met een druk op de knop de massage kan doen, dan kun je het beste kiezen voor een elektrische massagestoel. Mocht je nou op zoek zijn naar een stoel om massages in te laten doen, dan moet je een behandelstoel hebben.

Budget

Natuurlijk kun je het zo gek maken als je zelf wilt, maar je zal even na moeten gaan wat je budget is voor een massagestoel. Daarna is het goed om te kijken welke functionaliteiten je op de stoel wilt hebben en kijken wat je allemaal kunt krijgen voor jouw budget.

Verwarming

Ook heb je massagestoelen die ingebouwde verwarming hebben. Hoewel dit vaak wel extra kost is het goed om te kijken of er verwarmde massage functies op zitten.

Programma’s

Ook is het goed om te kijken naar wat voor een soort massage programma’s je kunt aanzetten op de stoel. Wat voor een soort massage je wilt hebben, wat voor een intensiteit, hoe land enzovoort. Je kunt het met de massage programma’s allemaal instellen en daarom is het belangrijk om even te kijken wat alle programma mogelijkheden hiervoor zijn.

Maximale gebruikerslengte

Wat een belangrijk punt is, is dat je goed kijkt naar de maximale gebruikerslengte. Natuurlijk vooral als je wat langer bent. Zou natuurlijk super vervelend zijn als jij een massagestoel koopt, je zet hem neer en je komt erachter dat die te klein is en je er niet in kan zitten.

Heel belangrijk dus!

Aantal massagekoppen / airbags

Verder is het goed om te kijken hoeveel massagekoppen er in de stoel zijn verwerkt en op welke plekken deze zitten. Dit zijn namelijk de plekken waarop je wordt gemasseerd.

Nu is het goed om minimaal rond de 5 massagekoppen / rollers te hebben in de stoel zodat je genoeg punten hebt om op gemasseerd te worden.

Ook heb je bij massage stoelen airbags die zorgen voor een massage effect. Hierbij is het echt de regel, hoe meer airbags je hebt, hoe meer punten je hebt waarop je wordt gemasseerd. Dus hoe meer hoe beter, maar probeer een stoel uit te zoeken die er minimaal 30 heeft.

Ligfunctie

Als laatste willen we je nog even bewust maken van het feit dat er ook massagestoelen zijn met een ligfunctie. De stoel zal zich helemaal uitrekken en hierdoor kun je liggend genieten van de massage, is natuurlijk wel weer extra ontspannen. Kan jij wakker blijven?

Beste massagestoelen

Dan zijn we nu toch echt aangekomen bij de daadwerkelijke massagestoelen en zullen we de beste massagestoelen met je bespreken. Elk hebben ze hun eigen doeleinden en zijn ze goed voor een bepaald doel.

We zullen ze kort met je bespreken zodat jij een keuze kan maken of dat de stoel is die bij jou past.

Beste koop massagestoel – Luxiqo Massagestoel

Ben jij nou op zoek naar een goede massagestoel waarbij je echt het meeste krijgt voor je geld? Eentje die de beste prijs-kwaliteit verhouding heeft, dan hoef je niet lang te zoeken, dan staat de Luxiqo massagestoel op 1.

Deze massagestoel is echt een topper als het gaat om massagepunten. Het kan echt het gehele lichaam masseren en geeft een heerlijke massage. De voete, benen, billen, rug, schouders, nek en zelfs het hoofd door de airbag die om het hoofd heen zit.

Het apparaat heeft aan de rechterkant een futuristisch beeldscherm waarop je alles kunt instellen en ziet er over het algemeen ook erg gelikt uit. De ledere bekleding zorgt voor een luxe uitstraling en daarnaast ook nog eens dat dit lekker zit.

En zitten is niet het enige wat je ermee kan, want je kunt zelfs instellen dat je wilt liggen en dan zal de stoel zich helemaal gaan uitrekken en lig je dus tijdens je ontspannende massage.

Luxiqo Massagestoel - Massagestoel Medisana

★★★★★
1.999,00
Bol.com
as of 23/07/2024 13:19

Conclusie

Het is dus echt een luxe massagestoel die het complete lichaam kan masseren. De heerlijke ligfunctie zorgt wel voor dat beetje extra en het console ziet er ook erg strak uit. Verder heeft die een hoop massagemogelijkheden en kun je dus zeker van dit apparaat op aan!

Voordelen

Goede prijs-kwaliteit verhouding

Ligfunctie

Masseert complete lichaam

Luxe console

Maximaal belastbaar t/m 200 kg

Nadelen

Vrij kolossaal apparaat

Beste elektrische massagestoel – T-Chair TC-296

Mocht je op zoek zijn naar een elektrische massagestoel die overigens ook niet de kolosaal is en prima in de woonkamer zou passen, dan is de T-Chair TC-296 een zeer goede optie.

Deze stoel is vrij compact voor een massagestoel, maar kan wel de benen rug en nek masseren. Het mooie bij deze stoel is ook dat je kan instellen dat de benen omhoog kunnen tijdens je massage. Extra relaxed zo.

Ook heeft deze massagestoel warmte zones die ervoor zorgen dat je lekker warm blijft. Dit zal in de rug en bij de benen zijn. Mocht je de stoel nou willen verplaatsen, dan kun je de transportwieltjes gebruiken die erop zitten.

Ook zit er een USB oplader op en je kunt hem met de afstandsbediening eenvoudig bedienen.

T-Chair TC-296

1.849,00
Fitwinkel.nl
as of 24/07/2024 01:39

Conclusie

Het is dus een vrij compacte massagestoel die wel een hoop massagepunten heeft. Ook zit er een warmtefunctie op wat kan helpen de spierpijn te verminderen.

Voordelen

Compact model

Benen kunnen omhoog

Met afstandsbediening

Warmtefunctie

4 automatische programma’s

Nadelen

Belastbaar t/m 96 kg

Beste inklapbare massagestoel – Physa Massagestoel

Mocht je nou op zoek zijn naar een massagestoel waar je mensen in kunt behandelen of zelf in gemasseerd kan worden, dan is de Physa massagestoel een mooie optie.

Deze massagestoel is inklapbaar en daar gemakkelijk op te bergen en mee te nemen. Ook zitten er handige kussens op voor je knieen en kan je je hoofd lekker leggen in het daarvoor bestemde kussen met gat erin.

Je krijgt er een handige transporttas bij zodat die gemakkelijk is mee te nemen. De stoel weeg 9 kg en is tot wel 130 kg belastbaar. Meeste mensen kunnen hier dus prima op behandeld worden.

Physa Massagestoel

109,00
Bol.com
as of 23/07/2024 13:19

Conclusie

Prima inklapbare massagestoel dus waar je prima mee uit de voeten kan. Hij is gemakkelijk mee te nemen door de handig meegeleverde draagtas en hij zit comfortabel door de zachte kussen die erop zitten.

Voordelen

Inklapbaar

handige draagtas

Zachte kussens

Nadelen

Je hebt masseur nodig

Geen programma’s

Beste luxe massagestoel – NRG Wellness Massagestoel Ultima 3D

Mocht je op zoek zijn naar echt het meest luxe massagestoel model dat er is, dan zal je al snel uitkomen bij de NRG Welness Massagestoel Ultima 3D. Dat is een mond vol maar wel het beste luxe model.

De NRG Ultima 3D is namelijk een massagestoel dat een scan maakt van je lichaam en zorgt er dan voor dat de massage op de afmetingen van jouw lichaam op maat wordt bijgesteld. Hierdoor zijn de massages dus echt op jou lichaam afgestemd en zijn de massages nog lekkerder.

Je kunt de programma’s eenvoudig instellen door zowel op de knoppen te drukken aan de rechterkant die in de leuning zijn verwerkt, maar je kunt ook het beeldschermpje gebruiken waarop je alle instellingen ook kunt doen.

Mocht je nou tijdens jouw massage willen genieten van een lekker rustig muziekje of jouw favoriete podcast, dan kun je de stoel via bluetooth koppelen aan je telefoon en daarmee de audio afspelen.

Kies uit zes verschillende massagetechnieken:

  • Kneading
  • Guasa
  • Tapping
  • Clapping
  • Knocking
  • Shiatsu

Als laatste nog goed om te weten over deze massagestoel is dat die ook over de ligfunctie beschikt waardoor je dus liggend kan genieten van jouw massage.

NRG Wellness Massagestoel Ultima 3D Zwart

3.999,00
Nrgfitness.nl
as of 23/07/2024 19:09

Conclusie

Hoewel het wel even een investering is, is dit wel een massagestoel die het principe van massagestoelen even naar het volgende niveau trekt door de massages op maat. Verder zit echt alles erop wat je maar kan bedenken en is dit daarom tot het beste luxe model verkozen.

Voordelen

Lichaamsscan voor massage op maat

Zowel knoppen als beeldscherm console

Ligfunctie

Bluetooth mogelijkheid voor muziek

Zeer luxe uiterlijk

Veel massagemogelijkheden

Nadelen

Premium investering

Beste shiatsu stoel – Finnspa Premion Massagestoel

Ben je nou op zoek naar een shiatsu massagestoel want je vindt de shiatsu massages zo lekker? Dan is de Finnspa Premion massagestoel een mooie keuze. Dit is wat dat aan gaat een simpel en gebruiksvriendelijke massagestoel die een shiatsu massage kan doen.

De stoel heeft lekker dikke kussens voor extra comfort en kan overigens ook nog eens liggen tijdens je massage door de kantelfunctie.

De naden van het synthetische leer zijn goed gestikt en zit stevig in elkaar. Je krijgt een afstandsbediening om de stoel mee in te stellen en zowel je voeten, benen, billen, rug, nek en hoofd kunnen gemasseerd worden met deze massage stoel.

Verder heeft die naast een shiatsu massage programma ook nog 5 andere programma’s die je kunt kiezen. Verder is de stoel voorzien van een warmte- en trilfunctie voor extra comfort.

Finnspa Premion

2.599,00
2.299,00
Fitwinkel.nl
as of 24/07/2024 01:39

Conclusie

Een stoel die dus lekker zit, een shiatsu massage programma heeft en daarnaast ook nog 5 andere programma’s. Er zit een ligfunctie op en je kunt de verwarming van de stoel ook aanzetten voor extra comfort. Wat wil je nog meer?

Voordelen

Veel massageprogramma’s

Verwarmingsfunctie

Ligfunctie

Veel massage punten

Nadelen

Geen muziek mogelijkheid

Nog vrij prijzig

Goedkoper alternatief – massagemat voor op de stoel

Nu hebben we een aantal massagestoelen met je besproken en zal je zijn opgevallen dat er wel een prijskaartje aan deze stoelen zit. Wat natuurlijk logisch is aangezien er een hoop techniek in de stoelen in verwerkt.

Maar mocht je nou op zoek zijn naar een goedkoop alternatief, dan kunnen we je blij maken met de volgende oplossing. Er zijn namelijk ook massagematten gemaakt met soortgelijke functies als de stoelen die je gewoon op de bank of op een stoel kunt gebruiken.

Je legt de mat op de stoel en stelt het programma in dat je wilt hebben. Hoewel het misschien niet in de buurt komt van een massage van de massagestoelen die we hierboven hebben besproken, is het wel een stuk betaalbaarder en is het principe hetzelfde.

Conclusie

Zoals je ziet zijn er dus een hoop massagestoelen waar je uit kunt kiezen, iedere stoel heeft zijn eigen functies en prijskaartje eraan hangen.

Nu is het voor jou tijd om een keuze te gaan maken welke massagestoel nou het beste bij jou past. Kijk de lijst met punten waarop je moet letten tijdens het kopen nog eens door en maak op basis daarvan jouw keuze.

We hopen dat dit artikel jou een beetje op weg heeft geholpen en dat je een goede keuze kunt maken.

Mocht het nou zo zijn dat je nog vragen hebt of dat je jouw keuze met ons wilt delen, aarzel dan niet om hieronder een reactie achter te laten!

Misschien ook interessant

Beste beenmassage apparaat

Beste trilplaat

Beste massage gun / pistool

Beste voetmassage apparaat

author-avatar

Over Matthijs Boon

Deelt graag zijn passie voor sport, fitness, voeding en gezondheid. Vanuit zijn knie revalidatie in aanraking gekomen met krachttraining en is ervan overtuigd dat krachttraining een basis is voor iedere sporter, maar ook voor in het dagelijks leven. Leuk weetje over Matthijs: Loopt het liefst op zijn badslippers. Sporten: Taekwondo / krachttraining Toegepast Psycholoog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *