Koopgidsen

Beste massage gun / pistool van 2023

beste-massage-gun-pistool

Massage guns en massage pistolen zijn echt de manier om extra aandacht te besteden aan je gezondheid. Het werkt niet alleen voor stressklachten, maar kan ook echt de uitkomst zijn bij het verlichten van bepaalde pijnklachten. Een massage gun of massage pistool is echt voor iedereen geschikt. Want wie houd er nou niet van een goede massage?

Nou hebben de meeste mensen natuurlijk niet de middelen om geregeld een goede masseur te bezoeken, en daarom is het aanschaffen van een massage gun of massage pistool ook zo waardevol. Toch genieten van het gevoel van een massage en dit terwijl je maar 1 keer hoeft te investeren!

Wat ook zo fijn is, is dat je bijna alle delen van je lichaam gewoon zelf kunt behandelen. Dus heb je een lange en stressvolle dag achter de rug op je werk? Of heb je pijnlijke en/of vermoeide spieren na een intensieve sportsessie? Een massage gun of massage pistool is dan echt je beste vriend! 

Beste massage gun / pistool in 1 overzicht – Onze top 5

Wat is een massage gun / pistool?

Maar wat doet een massage gun nou eigenlijk precies? Een massage gun maakt gebruik van trillingen op hoge snelheid. Door deze hoge trilling dringt het diep in je spieren door waardoor de bloeddoorstroming wordt gestimuleerd. Het gevolg hiervan is dat pijn in de spieren wordt verminderd. Ook helpt de massage gun bij het losmaken van knopen in de spieren. En in deze tijd, waarin mensen vaak veel stress ervaren, zijn er vaak behoorlijk wat knopen los te maken. 

Je kunt een massage gun of massage pistool dus gebruiken voor bijvoorbeeld pijnlijke knopen in je nek of schouders en voor de pijnlijke spieren na een intensieve sportsessie.

Wat veel mensen niet weten is dat een massage gun ook ideaal is om te gebruiken voor een training. De verhoogde bloedsomloop zorgt ervoor dat je spieren sneller herstellen, maar het zorgt ook voor meer bewegingsvrijheid. Daardoor kun je dus zelfs het niveau van je trainingen verbeteren.

Er zijn natuurlijk veel verschillende soorten massage guns en pistolen te verkrijgen. Met onze top 5 hopen wij je een eind op weg te kunnen helpen bij de voor jou beste keuze. Lees dus ook vooral verder en bekijk de top 5 beste massage guns en pistolen die we voor je op een rij hebben gezet!

Beste koop spiermassage gun: Tunturi Massage Gun Pro

De Tunturi Massage Gun is een goede koop als je op zoek bent naar massage gun waarbij je zelf kunt bepalen hoe stevig de massage is en hierin wilt afwisselen. Deze massage heeft namelijk behoorlijk wat verschillende standen, waardoor je echt per moment kunt voelen waar jouw lichaam behoefte aan heeft. Met de 20 standen zit er dus sowieso een stand bij die voor jou kloppend is in het moment. Naast de 20 verschillende intensiteit standen heeft deze massage gun ook nog eens 4 verschillende opzetstukken. Je kunt dus volop variëren. 

Wat ook ontzettend fijn is aan de Tunturi Massage Gun is dat er 3 verschillende massage programma’s vooraf zijn ingesteld. Je kunt er ook voor kiezen om zelf je eigen massage samen te stellen. Dit doe je heel simpel op het LED touchscreen dat is ingebouwd op deze gun. 

Met een levensduur van 5 tot 11 uur gaat hij lang genoeg mee om je de frustratie van regelmatig op moeten laden van de gun te besparen. Een lege batterij zal je ook nooit overkomen, omdat het handvat van de massage gun rood kleurt als signaal dat de batterij begint leeg te raken. Zo kom je nooit voor vervelende verrassingen te staan. 

Bij de Tunturi Massage Gun wordt standaard een mooie stevige draagkoffer meegeleverd. Uiteraard krijg je er ook een oplaadkabel bij. 

Beste koop spiermassage gun - Tunturi Massage Gun Pro

★★★★★
106,99
Bol.com
as of 23/02/2024 06:56

Conclusie 

De Tunturi Massage Gun is de perfecte keuze voor iedereen die op zoek is naar een massage gun met veel keuze in verschillende intensiteit van de massage en verschillende opzetstukken. Met een volle batterij gaat hij 5 tot 11 uur mee en dus hoef je hem niet constant opnieuw op te laden. De vooraf ingestelde programma’s, de mogelijkheid om zelf programma’s in te stellen en dat er een mooie draagkoffer bij de prijs zit inbegrepen maakt deze massage gun wat ons betreft de beste koop voor een spiermassage gun. 

Voordelen

Vooraf ingestelde programma’s

20 verschillende intensiteit standen

4 verschillende opzetstukken

Stevige draagkoffer meegeleverd

Lange levensduur batterij (5 tot 11 uur) 

Mogelijkheid om zelf programma’s in te stellen

Indicator voor batterijniveau

Mooie en moderne LED touchscreen

Nadelen

Geen flexibele massagekop.

Beste mini massage gun: Tunturi Massage Gun Mini

Ben je op zoek naar een mini massage gun? Zoek dan niet verder. De Tunturi Massage Gun Mini is precies wat je zoekt. Door het kleine formaat neem je hem heel gemakkelijk overal mee naar toe. Of het nou naar de sportschool is, of als je hem in je koffer wilt stoppen voor een vakantie, het kan allemaal! Pijnlijke spieren behoren hierdoor tot het verleden, want je hebt je massage altijd tot je beschikking. 

Ondanks dat hij klein is, heeft deze mini massage gun voldoende verschillende mogelijkheden om ervoor te zorgen dat jij de massage kunt krijgen die bij jouw behoefte past. De Tunturi Massage Gun mini heeft namelijk 4 verschillende opzetstukken en 6 verschillende standen voor de intensiteit van de massage. Ook kun je kiezen uit een vibratie of een klopmassage. 

Deze mini massage gun is ook nog eens vrij stil, wat de mogelijkheid om volledig te ontspannen alleen maar ten goede komt. Het geluidsniveau is namelijk tussen de 45 en 50 decibel. Je kunt dit geluidsniveau vergelijken met het geluid van een langsrijdende auto. 

Het is een handmassage apparaat en ligt daardoor ook comfortabel in de hand. Heel gebruiksvriendelijk. Er zit een USB oplaadkabel bij en ook bij dit model krijg je er een stevige draagkoffer meegeleverd. 

Beste mini massage gun - Tunturi Massage Gun Mini

★★★★★
69,00
Bol.com
as of 23/02/2024 06:56

Conclusie 

De Tunturi Massage Gun Mini is de ideale keuze voor als je op zoek bent naar een kleiner formaat massage gun die je gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Voorzien van 6 verschillende standen in intensiteit, 4 verschillende opzetstukken en de mogelijkheid te kiezen voor een vibratiemassage of klopmassage zorgt deze mini massage gun ervoor dat je altijd de massage kunt nemen die bij jouw doel past. 

Voordelen

Makkelijk overal mee naartoe te nemen

Stiller dan de gemiddelde massage gun

4 verschillende opzetstukken

6 verschillende standen

Keuze tussen vibratiemassage of klopmassage

Mooie stevige draagkoffer meegeleverd 

Indicator voor batterijniveau

Nadelen

Beste massage gun met opzetstukken: Silvergear Massage Gun Pro

De Silvergear Massage Gun Pro heet niet voor niks PRO. Met maar liefst 6 verschillende opzetstukken en 30 verschillende standen voor de intensiteit kun je echt volop variëren in jouw massages. Je kunt helemaal zelf bepalen hoe intensief je het maakt en deze massage gun met opzetstukken helpt je daar helemaal bij. Zo heb je bijvoorbeeld de langwerpige massagekop voor als je last hebt van een bepaalde spier en diep in het spierweefsel door wilt dringen en als je een lichte massage wilt kies je weer voor de ronde massagekop. 

Je kunt deze massage gun heel hard tegen je spieren aanzetten en dan nog verliest hij geen snelheid. Dit komt door de blokkeer kracht van 15. Door het antislip handvat kun je de massage gun ook echt in elke hoek stevig blijven vasthouden. Zo zorg je ervoor dat je echt goed alle spieren van een diepe en stevige massage kunt voorzien. 

Deze massage gun met opzetstukken maakt gebruik van klopmassage en is met 55 decibel vrij stil voor een handmassage apparaat. Er wordt een beschermtas en adapter meegeleverd. 

Beste massage gun met veel opzetstukken - Miliano® Massage Gun PRO

★★★★★
44,95
Bol.com
as of 23/02/2024 06:56

Conclusie 

Ben je op zoek naar een massage gun met opzetstukken met zeer diverse mogelijkheden, dan is de Silvergear Massage Gun Pro echt de ideale keuze voor je. Niet eerder zagen we een massage gun met zo ontzettend veel mogelijkheden en zo’n krachtige massagekracht. Je zou verwachten dat hij dan ook vrij veel geluid zou maken, maar door de extra stille motor produceert hij maar een geluid tot 55 decibel. 

Voordelen

30 verschillende standen voor intensiteit

6 verschillende opzetstukken

Zeer krachtige massagekracht

Een blokkeer kracht van 15, waardoor je hem echt stevig tegen de spieren kunt houden zodat dat hij snelheid verliest

Een antislip handvat

Met 55 decibel vrij stil

Nadelen

Geen vibratiemassage

Geen flexibele massagekop

Beste massage pistool voor de professional: Massagerr Massage gun Pro

De Hyperice Hypervolt BT is het beste massage pistool voor de professional. Je kunt deze massage gun namelijk echt op hoge snelheid laten werken. De massage kun je aanpassen naar behoefte door gebruik te maken van de 4 verschillende massagekoppen en 5 verschillende standen in intensiteit. 

Deze massage pistool voor de professional beschikt over een maximale vibratie snelheid van 4000 bewegingen per minuut. Dit zorgt ervoor dat je ontzettend krachtige massages uit kunt voeren en de bloedsomloop hierdoor maximaal kunt stimuleren en de spierpijn uit te spieren kunt halen. Je kunt kiezen voor klopmassage of vibratie massage.

Deze massagegun is dan wel wat groter, maar hij heeft wel een handige standaard waar je hem op kunt zetten. Het apparaat is vrij stil en de batterij gaat ook erg lang mee. Je kunt dus flink aan de slag met deze massage gun als professional.

Beste massage pistool voor de professional - Massagerr® Massage Gun PRO

★★★★★
119,00
Bol.com
as of 23/02/2024 06:56

Conclusie 

Een ontzettend krachtig massage pistool voor de professional. Met tot wel 4000 slagen per minuut kun je een ontzettend krachtige massage geven en dus goed je spieren losmaken en de bloedsomloop stimuleren. De 5 verschillende standen voor intensiteit en de 4 verschillende opzetstukken zorgen ervoor dat dit massage pistool je precies de goede massage kan geven. 

Voordelen

  • Meegeleverde standaard
  • 4 verschillende massagekoppen
  • Tot wel 4000 RPM
  • Verstelbaar
  • Stil in gebruik

Nadelen

Geen opbergdoos

Beste massage gun met warmtefunctie: Beurer MG40

Een massage gun met warmtefunctie, waarom zou je daarvoor kiezen? Een massage gun die warm wordt zorgt ervoor dat de spanning in je spieren sneller vermindert. Ook heeft de warmte een kalmerende werking op je lichaam. Hierdoor is het effect van de massage groter, want het kan nu dieper doordringen in het onderliggende weefsel. 

De Beurer MG40 is een massage gun met warmtefunctie en de nadruk ligt echt op het effect van de infrarood warmte. Deze massage gun met warmtefunctie heeft een verstelbare en flexibele massagekop en dit zorgt ervoor dat je ook heel goed de wat minder makkelijk bereikbare plekken kunt bereiken. 

Ondanks dat deze massage gun maar 1 stand heeft, zorgen de 4 verschillende opzetstukken er toch voor dat je voldoende kunt wisselen in de soort massage die je in het moment wilt. 

Beste massage gun met warmtefunctie - Beurer MG40

★★★★★
34,36
Bol.com
as of 23/02/2024 06:56

Conclusie

Wil je een goede massage combineren met de effecten van infraroodwarmte? Dan is deze massage gun met warmtefunctie de perfecte keuze voor je. Hij is flexibel en verstelbaar en heeft ook nog eens 4 verschillende opzetstukken. Zo kun je elk lichaamsdeel de massage geven die gewenst is. 

Voordelen

Klopmassage en vibratie massage

Indicator batterijniveau

4 verschillende opzetstukken

3 verschillende standen voor intensiteit

Erg krachtig met tot wel 3200 slagen per minuut

Nadelen

Geen flexibele massagekop

Koopgids – tips tijdens het kopen van een massage gun/pistool

Ben je nu ook echt van plan om een massage gun of massage pistool te gaan aanschaffen? Dan zijn er toch een aantal dingen waar je van te voren over na moet denken en waar je een keuze in moet maken. Neem dus ook zeker even de onderstaande koopgids door. Hierin geven wij een aantal tips waar je op moet letten bij het aanschaffen van een massage gun of massage pistool. Zo maak je sowieso ook echt een goede keuze!

Waarom een massage gun of pistool?

Een massage gun maakt gebruik van trillingen op hoge snelheid. Door deze hoge trilling dringt het diep in je spieren door waardoor de bloeddoorstroming wordt gestimuleerd. Het gevolg hiervan is dat pijn in de spieren wordt verminderd. Ook helpt de massage gun bij het losmaken van knopen in de spieren. En dat is iets waar toch veel mensen wel last van hebben, met pijnklachten tot gevolg. Verwen jezelf dus met een massage gun of massage pistool en je hoeft nooit meer de deur uit voor een massage. Let bij de aanschaf wel even op de onderstaande punten! 

Standen voor intensiteit

Hoe belangrijk vind je het om veel te kunnen wisselen in de intensiteit van de massage? Sommige massage guns en massage pistolen hebben maar 1 stand, terwijl anderen er wel 30 hebben. Denk dus goed na over waarvoor je het apparaat gaat gebruiken en hoe belangrijk het voor je in om te wisselen in intensiteit van de massage. 

Verschillende opzetstukken

Verschillende opzetstukken met elk weer een andere functie. Ideaal voor als je de massage gun voor verschillende doeleinden gaat gebruiken. Dus kijk goed hoeveel opzetstukken erbij zitten en wat de verschillen zijn hierin. Zo weet je zeker dat je de massage gun koopt die aansluit bij jouw wensen. 

Flexibiliteit opzetstukken en verstelbaarheid apparaat

Ben je van plan om de massage gun of het massage pistool te gaan gebruiken op plekken die wat moeilijker bereikbaar zijn? Zorg er dan echt voor dat de opzetstukken flexibel zijn en het apparaat verstelbaar. Anders kan je de lastige plekken misschien wel helemaal niet goed bereiken en dat zou natuurlijk zonde zijn. 

Batterij duur

Ben je van plan de massage gun echt veel te gebruiken en heb je geen zin om hem constant opnieuw op te moeten laden? Let dan ook zeker even op de levensduur van de batterij. Hoeveel uur kun je hem gebruiken voor hij weer moet worden opgeladen? En hoe lang duurt dat opladen precies? Zo weet je zeker dat je niet teleurgesteld wordt over je aankoop. 

Geluidsniveau

Ook goed om even naar het geluidsniveau te kijken van het apparaat. Hoe hoger het geluidsniveau hoe vervelender het kan worden. Wij raden aan om een maximaal ronde de 100-120 dB te gaan zitten. Anders wordt het vervelend en is het niet meer ontspannen masseren van je spieren.

RPM

We hebben het al even gehad over de standen, maar naast de standen is het ook goed om te kijken naar hoeveel RPM de massage gun haalt. RPM is het aantal keer dat de massage kop heen en weer beweegt per minuut. Als je een flinke massage wilt doen met jouw massage gun dan is het verstandig om te kiezen voor een model dat minimaal 3200 RPM haalt. Ben je meer van de wat zachtere aanpak, dan is 2500 RPM ook al voldoende. Dus kijk even wat voor een massage jij wilt.

Verschillende merken

Er zijn ontzettend veel verschillende massage guns en massage pistolen te koop. Kijk eens naar de volgende merken: Theragun, Norhwall, Tunturi, Sanbo, Chéroy, Hyperice. Er zit vast een geschikte bij voor je! 

De beste massage gun / pistool kopen 

We hopen dat we je met het lezen van dit artikel een beetje op weg hebben kunnen helpen bij het maken van de keuze voor de voor jou meest geschikte massage gun of massage pistool. Ga je voor een klein formaat met een massage gun mini of liever voor een wat grotere, met heel veel verschillende standen voor intensiteit van de massage. En wil je een massage gun met warmtefunctie door infrarood of vind je dit niet zo belangrijk. De keuze is aan jou. Heel veel succes met het maken van de keuze en veel plezier met het gebruik ervan! 

author-avatar

Over Matthijs Boon

Deelt graag zijn passie voor sport, fitness, voeding en gezondheid. Vanuit zijn knie revalidatie in aanraking gekomen met krachttraining en is ervan overtuigd dat krachttraining een basis is voor iedere sporter, maar ook voor in het dagelijks leven. Leuk weetje over Matthijs: Loopt het liefst op zijn badslippers. Sporten: Taekwondo / krachttraining Toegepast Psycholoog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *