Koopgidsen

Beste Elektro stimulatie (EMS) Tens apparaten

beste-elektro-stimulatie-ems-tens-apparaat

Je bent je aan het oriënteren voor een Elektro stimulatie Tens apparaat en je wilt graag weten welke nou het beste zijn. Je wilt weten wat een Tens apparaat nou eigenlijk is, waar die voor gebruikt kan worden en waar je op moet letten als je er één wilt kopen.

In dit artikel zullen we het allemaal met je doornemen. Ook zullen we je helpen met onze top 5 Tens apparaten, zodat jij straks het Tens apparaat besteld dat echt bij jou past.

Zelf heb ik er ook één gebruikt tijdens mijn knierevalidaties dus ik denk je dan ook mooi op weg te kunnen helpen!

Echter willen we voor we beginnen je even waarschuwen met een disclaimer.

Disclaimer: Gebruik geen tens apparaat als je een pacemaker hebt, zwanger bent of een huidziekte hebt. En plak ze ten alle tijden niet op de halsslagader!

Beste tens apparaten in één overzicht – Onze top 5

Wat is een tens apparaat?

Voor we beginnen is het goed om eerst even duidelijk te maken wat een elektro stimulatie Tens apparaat eigen is. Een tens apparaat is een apparaat dat kleine elektroshocks afstoot en de spieren hiermee stimuleert.

TENS staat voor Transcutane Electro Neuro Stimulatie. Transcutane betekend door de huid heen en dit is dan ook precies wat het apparaatje doet.

Een tens apparaat stuurt zwakke elektrische stroomstootjes naar de spieren om deze zo te activeren en hiermee de bloedsomloop op gang te brengen.

Het is eigenlijk een stroomsignaaltje wat de hersenen ook naar de spieren sturen om de spier aan te sturen.

tens-apparaat

Waar wordt een EMS tens apparaat voor gebruikt?

Nu wil jij natuurlijk weten waar een EMS tens apparaat voor wordt gebruikt. Dat zullen we je dan ook even haarfijn uitleggen. In het kort wordt een tens apparaat gebruikt om de bloedsomloop te stimuleren, voor pijnverlichting of bestrijding en de spieractivatie te stimuleren.

Dit zijn dan ook allemaal dingen die in een professionele setting zoals een fysiopraktijk erg handig zijn, en daarom wil het voorkomen dat je die bij de fysio wel eens voorbij hebt zien komen.

Stimuleren bloedsomloop

Allereerst stimuleert het dus de bloedsomloop. Doordat de bloedomloop wordt gestimuleerd kunnen afvalstoffen in de desbetreffende spier worden afgevoerd en weer nieuwe voedingsstoffen worden aangeleverd.

Spieractivatie stimuleren

Ook kun je een tens apparaat gebruiken om je spieractivatie te stimuleren. Zo zorg je ervoor als het ware voor dat je hersenen de spieren beter kunnen vinden en de aansturing van de spier beter zal worden.

Je kunt er dus ook volledige EMS trainingen mee doen. Dit zorgt er dan ook voor dat je nog meer uit je spiercapaciteit haalt en je coördinatie ook zal verbeteren.

Dit is dan ook de reden dat het veel in fysiopraktijken wordt gebruikt voor na een operatie. Ik kan uit ervaring zeggen dat na een operatie de aansturing van je spieren niet meer helemaal lekker is en daar kan een EMS tens apparaat je dan zeker bij helpen om de spieren weer te vinden. Het weer leren aanspannen van de spier.

Pijnbestrijding / verlichting

Als laatste wordt het gebruikt voor pijnverlichting en bestrijding. Dit kan allerlei soorten pijn zijn. Spierpijn, pijn na een operatie of wat dan ook. De elektro stimulatie heeft een pijn verlichtende werking doordat het het pijn signaal vanuit je hersenen iets blokt.

Verwacht geen wonderen en wees je bewust van het feit dat de pijn er niet voor niets zit, maar het kan wel verlichtend werken waardoor je soms net wat vrijer kunt bewegen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een Elektro stimulatie tens apparaat?

Nu jij weet waar een tens apparaat nou eigenlijk is en waar je hem voor kan gebruiken is het tijd om te kijken naar waar je op moet letten als je er eentje wilt gaan kopen. Ik heb hieronder de belangrijkste punten voor je op een rijtje gezet.

Plakkers

Allereerst zal je even moeten kijken naar de plakkers. Ten eerste hoeveel plakkers je erbij krijgt. Krijg je er bijvoorbeeld een tweede setjes bij voor als de eerste plakkers niet meer goed plakken?

Verder is het goed om te kijken hoeveel plakkers je kunt verbinden met het apparaat. Normaal zou zijn dat je minimaal 3 plakkers per apparaatje zou kunnen verbinden en dus op 3 plekken elektrostimulatie kan toepassen.

Verder is het goed om te kijken naar wat voor een plakkers je krijgt. Heb je kleine vierkantjes of misschien lange stroken die erbij zitten. Als je kleine spieren wilt stimuleren dan zijn de kleine plakkers prima, maar ben je van plan grotere spieren te stimuleren dan zou het mooi zijn als er ook een grotere plakker bij zit.

tens-apparaat-plakkers

Draden

Dan zal je even moeten kijken naar de draadjes die het apparaatje connecten met de plakkers. Ten eerste is het goed om te kijken naar hoeveel draden er zijn en dus hoeveel plakkers je kunt verbinden.

Daarnaast is het ook goed om te kijken om de lengte van de draden. Hoe langer de draden zijn hoe meer het in de weg kan zitten. Maar ze zullen wel lang genoeg moeten zijn om ook grotere spieren helemaal kunt beplakken en stimuleren.

Gebruiksvriendelijkheid

Ook zal je even moeten kijken naar of je al een beetje kunt opmaken of het apparaatje gebruiksvriendelijk is. Vaak kun je al een beetje opmaken uit het feit of het het tens apparaat veel knoppen heeft of die gebruiksvriendelijk is of niet.

Verder zou je nog even kunnen kijken in een online handleiding om te kijken of je het een beetje snapt wat daarin wordt gezegd. Wel is goed om te weten dat de meeste Tens apparaten vrij gebruiksvriendelijk zijn en niet moeilijk zijn te begrijpen in combinatie met een app of handleiding.

Welk deel van je lichaam

Dan zal je even moeten bedenken welke spieren je wilt stimuleren. Hoe groter de spier is hoe meer of groter de plakkers moeten zijn om ze goed te kunnen stimuleren.

Gemakkelijk op te bergen

Verder is het goed om even te kijken naar de grootte van het apparaatje. Over het algemeen zijn ze niet zo groot, maar wel goed om hier even naar te kijken om op te maken of je hem gemakkelijk mee kunt nemen en/of opbergen.

Naast de grootte ook goed om even te kijken of je er een meeneem tasje of doosje bij krijgt waar je alles in kan doen en zo alles bij elkaar kunt houden.

Draadloos of niet

Laatste puntje om even op te letten als je een tens apparaat gaat kopen is of die draadloos is of niet. En dan bedoel ik niet of er helemaal geen draadjes nodig zijn, maar meer of je hem in het stopcontact moet hebben of niet.

Als die draadloos is, kun je vrijer bewegen met het apparaatje.

Beste EMS tens apparaten van het moment

Zo, jij weet waar je op moet letten als je er een tens apparaat gaat kopen, wat het is en waar die voor wordt gebruikt, dan is het nu tijd om naar de beste modellen te kijken van het moment. Zo kun jij straks een keuze maken en lekker met het tens apparaat aan de gang.

Beste koop tens spierstimulator – Bluetens Duo Sport

Als je op zoek bent naar echt de beste koop tens apparaat, dan is de Bluetens Duo sport mijn persoonlijke favoriet. Nu ben ik misschien licht bevooroordeeld, aangezien ik deze ook tijdens mijn revalidaties gebruik (en nog steeds voor spierpijn en dergelijke), maar ik kan je uit eigen ervaring vertellen dat dit echt een super tens apparaat is!

Je krijgt twee apparaatjes die je elk met 1 grote plakker en 2 kleine plakkers kunt verbinden. Zo kun je de grote spieren gemakkelijk stimuleren en ook beide kanten.

Het mooie van de Blue tens Duo sport is dat je de apparaatjes direct op de plakkers hebt zitten (hij is dus draadloos) en je hem aanstuurt met de bluetens app op je telefoon. Zo hoef je dus niks in je zak te houden en ben je niet aan het klooien met de draden.

Verder hoef je je niet zorgen te maken over moeilijke instellingen, want zelfs als deze er zijn, dan helpt de app je door het hele proces heen. Het is dus ook een gebruiksvriendelijk tens apparaat.

Mocht je meer willen weten over dit Tens apparaat, dan kun je ook eens onze Bluetens Duo Sport review / test lezen. Hier hebben we hem uitvoerig in behandeld.

Bluetens Duo Sport

199,00
Bol.com
as of 10/12/2023 22:19

Conclusie

Hoewel dit tens apparaat wel wat kost, is de Bluetens Duo Sport echt het geld waard. Hij is gemakkelijk te gebruiken, je krijgt niet één, maar twee apparaatjes en een handig opbergdoosje om alles bij elkaar te houden en te vervoeren mocht je hem ergens mee naar toe willen nemen.

Voordelen

Eenvoudig in gebruik

Draadloos

2 apparaatjes

Veel plakkers

Handig etui om alles in op te bergen en mee te nemen

Nadelen

Wat grotere investering

Beste Tens apparaat voor rugpijn – Axion Stim Pro X9+

Mocht je nou veel last hebben van rugpijn en de pijn wat willen verlichten, dan zal je een tens apparaat moeten hebben met veel plakkers om deze grote spiergroep te kunnen stimuleren. Daarom is de Axion Stim Pro X9+ een goede keuze hiervoor.

Dit Tens apparaat heeft maar liefst 8 plakkers die je tegelijk kunt verbinden. Ook zitten er wat langere en ronde plakkers bij zodat je gemakkelijk een groter oppervlak kunt stimuleren.

Verder krijg je er contactspray bij zodat je de zwakke stroomsignalen goed kunt laten geleiden. Wel is die wat kostbaarder en zal het dus wel even een investering zijn.

Axion STIM-PRO X9+

★★★★★
199,95
Bol.com
as of 10/12/2023 22:19

Conclusie

De Axion Stim Pro X9+ is door zijn vele en grote plakkers een mooi tens apparaat om voor rugpijn te gebruiken. Je kunt gemakkelijk je complete rug stimuleren en de pijn wat verlichten met dit apparaat.

Voordelen

Veel plakkers

Extra lange plakkers

Inclusief Contactspray

Ideaal voor grote spiergroepen

Nadelen

Wat grotere investering

Beste Tens apparaat voor spierpijn – Kluvaro Kres100b

Ben je op zoek naar een tens apparaat om jouw spierpijn mee te verlichten? Dan is de Kluvaro Kres100b een mooie optie! Deze heeft namelijk grote plakkers waardoor je een groot oppervlak kunt stimuleren.

Ook heeft die twee kanalen om plakkers aan te bevestigen. Ieder kanaal kan twee plakkers huisvesten en hierdoor heb je dus in totaal 4 plakkers die je kunt plakken op de plekken waar je spierpijn hebt.

De plakkers hebben extra kleefkracht zodat ze extra lang goed blijven plakken. het apparaat heeft 40 intensiteit standen waardoor jij heel specifiek het apparaat kunt afstellen op jouw behoeftes.

Het enige nadeel is dat je het apparaatje in tegenstelling tot de Bluetens duo sport moet vasthouden.

Kluvaro KRES100B

★★★★★
56,00
Bol.com
as of 10/12/2023 22:19

Conclusie

Doordat de Kluvaro Kres100b een tens apparaat is met 2 kanalen en je er 4 (grote) plakkers aan kunt bevestigen, kun je een groot oppervlakte pakken om de spierpijn mee te verlichten.

Voordelen

4 grote plakkers

40 intensiteitstanden

Gebruiksvriendelijk

Plakkers hebben extra plakkracht

Nadelen

Moet het apparaatje in je handen houden tijdens gebruik

Beste Tens spierstimulator voor de voeten – Nuvance EMS Massage Mat

Nu kan het zijn dat je graag jouw voeten met de tens technologie wilt behandelen. Nu is dit mogelijk met een specale voet spierstimulator. De Nuvance EMS massage mat is hier dan ook ideaal voor!

Het is eigenlijk gewoon een uitrolbare mat waar je jouw voeten op zet. Als je de intensiteit instelt dan zal je zien dat de elektro signalen door de mat je voeten in worden gestuurd waardoor je jouw voetspieren kan behandelen met elektrostimulatie.

Hierdoor kan je de bloedsomloop stimuleren en eventuele pijn verzachten. De mat is zeer gebruiksvriendelijke en je kunt dit prima doen terwijl je gewoon op een stoel zit. Er zit een 15 minuten timer op dus na het programma zal die automatisch ophouden.

Nuvance EMS Massage Mat

★★★★★
18,95
Bol.com
as of 10/12/2023 22:19

Conclusie

Ideaal tens apparaat voor je voeten. Het is een kwestie van je voeten op de mat zetten de intensiteit instellen en gaan met die banaan. Zo krijg jij weer goed doorbloede voeten die alle voedingsstoffen weer naar de voeten brengen.

Voordelen

Eenvoudig in gebruik

Goed voor de bloedcirculatie in de voeten

Pulse technologie

Slimme acupressuur

Nadelen

Enkel te gebruiken voor de voeten

Beste draadloze / oplaadbare Tens apparaat – Bluetens + Classic

Ben je op zoek naar een draadloos / oplaadbaar tens apparaat? Dan is de Bluetens + Classic een goede keuze. Een klein en compact toestel dat je eenvoudig kunt gebruiken.

Hoewel het natuurlijk wel draadjes nodig heeft om elektrode signalen naar de plakkers te sturen, komen er geen draden aan te pas om hem te voorzien van stroom. Het is namelijk op accu en deze kun je eenvoudig opladen met het meegeleverde kabeltje.

Er zitten vier S plakker en 4 M plakker bij om te gebruiken. Zo kun je zelf bepalen welke spier je wilt stimuleren. Het enige nadeel is dat je maar één apparaatje hebt. Je kunt dus niet tegelijk bijvoorbeeld 2 benen stimuleren.

Maar goed, als je spierpijn hebt dan kun je prima met dit tens apparaat uit de voeten. Je kunt de spieren eenvoudig stimuleren en de bloedcirculatie vergroten.

Bluetens + Classic

★★★★★
119,00
Bol.com
as of 10/12/2023 22:19

Conclusie

Mocht je dus op zoek zijn naar een draadloos en oplaadbaar tens apparaat, dan is de Bluetens + Classic een mooie optie. Een compact apparaatje die handig mee is te nemen en oplaadbaar is!

Voordelen

Compact apparaatje

Handig meeneem zakje

Zowel S als M plakkers

4 plakkers tegelijk

Nadelen

Kan 1 ledemaat tegelijk stimuleren

Conclusie

Zoals je ziet zijn er een hoop tens apparaten waar je uit kunt kiezen. Elk hebben ze hun eigen voor- en nadelen, maar hebben ze een aantal dingen gemeen. Ze helpen je de (spier)pijn te verlichten en de bloedtoevoer te stimuleren naar de desbetreffende plek.

Ik hoop dat je, nu je dit artikel hebt gelezen, weer wat een tens apparaat is, waar je hem voor kunt gebruiken, waar je op moet letten als je er één gaat kopen en dat je een keuze kan maken voor welke het beste bij jou past.

Mocht je nou nog vragen hebben over een bepaald tens apparaat, of het soort apparaat in het algemeen, aarzel niet om hieronder een reactie achter te laten!

author-avatar

Over Matthijs Boon

Deelt graag zijn passie voor sport, fitness, voeding en gezondheid. Vanuit zijn knie revalidatie in aanraking gekomen met krachttraining en is ervan overtuigd dat krachttraining een basis is voor iedere sporter, maar ook voor in het dagelijks leven. Leuk weetje over Matthijs: Loopt het liefst op zijn badslippers. Sporten: Taekwondo / krachttraining Toegepast Psycholoog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *