Koopgidsen

Beste hometrainers met routes – Top 3

beste-hometrainer-met-routes

Ben jij op zoek naar een hometrainer waar jij jezelf extra mee kunt uitdagen? Een hometrainer die net even wat meer kan dan de gebruikelijke trainingsprogramma’s? Waarbij je het gevoel hebt dat je gewoon buiten aan het fietsen bent? Precies, een hometrainer waar je routes mee kunt fietsen. 

In dit artikel nemen we je mee met waarom het nou zo’n goed idee is om voor een hometrainer met routes te gaan, wat je nodig hebt om virtuele routes te fietsen op je hometrainer en welke hometrainers hier geschikt voor zijn. 

Zo weet jij aan het einde van dit artikel precies wat je nodig hebt en welke hometrainer je kunt kiezen voor jouw virtuele routes. 

Hometrainers met routes – top 3

Waarom een hometrainer met routes

Nu zijn er een paar redenen waarom het nou zo’n goed idee is om voor een hometrainer met routes te gaan. Het is namelijk zo dat het de manier van trainen wel een stuk leuker maakt. Je bent niet alleen bezig met de snelheid die je fietst, maar ook met een doel ergens naartoe aan het fietsen. Je zal merken dat dit een hoop scheelt en dat je het langer zult kunnen volhouden op deze manier. 

Naast dat je met een doel fietst, is het ook zo dat je jezelf nog meer kunt uitdagen met de routes. De weerstand zal je steeds even net anders moeten instellen terwijl je jouw virtuele route fietst en hierdoor is het net alsof je echt een berg op en af fietst. 

Je hebt dus niet alleen een doel, een ervaring van buiten fietsen, maar dan in eigen huis, maar je hebt ook nog eens dat je met de meeste route apps op hometrainers ook andere kunt uitdagen en fietswedstrijden mee kunt doen online. 

Wat heb je nodig om routes te fietsen met een hometrainer?

Nu heb je natuurlijk een paar dingen nodig als je routes wilt fietsen met jouw hometrainer. En wees niet bang, het valt echt reuze mee. Je hebt namelijk een hometrainer nodig met een beeldscherm of tablethouder en een goede fitnessapp die compatibel is met zowel jouw hometrainer als jouw telefoon en/of tablet.

Hometrainer met beeldscherm of tablethouder

Allereerst is het belangrijk dat je iets hebt om de routes op af te spelen. Nu heb je tegenwoordig hometrainers met beeldscherm, maar kun je ook voor een model gaan met een tablethouder en dat je de routes op je tablet afspeelt. 

Fitness App

Dan heb je een fitness app nodig die de virtuele routes kan afspelen en/of andere mensen op kunt uitdagen. Nu zijn er tegenwoordig een hoop apps waar je dit op kunt doen, maar de bekendste zijn wel Kinomap en Zwift. 

Kinomap

Kinomap is een app die je met een abonnement kunt gebruiken om routes op te fietsen. Je kunt enkel de routes fietsen of andere mensen uitdagen. Het is een gebruiksvriendelijke app die gewoon doet wat die moet doen. 

Zwift

Dan heb je nog Zwift waar je voor kunt kiezen, en dit is de app dat misschien wel de grondlegger is van het virtueel fietsen. Je kunt er online wedstrijden mee fietsen tegen mensen over de hele wereld of enkel een route fietsen zonder de druk van andere fietsers en op je eigen tempo genieten van de route. 

Lijkt Zwift jou wel wat? Bekijk dan ons artikel over hometrainer met zwift!

Sneltoetsen

Verder is het handig als je sneltoetsen hebt om de weerstand mee te regelen. Hoewel de routes zich wel afspelen op de app, is het niet zo dat de app automatisch je weerstand aanpast. Je zal dit dus zelf moeten aanpassen als je bijvoorbeeld een berg op gaat. Dan zijn sneltoetsen wel handig zodat je niet naar het display toe hoeft om dit te doen.

Hometrainers die alles hebben om routes mee te fietsen

Nu wil jij natuurlijk weten welke hometrainers alles hebben dat je nodig hebt om routes mee te fietsen en daarom hebben we even een top 3 voor je gemaakt zodat je het model kunt kiezen dat het beste bij jou past. 

Beste koop hometrainer met routes – Tunturi Performance E50 Hometrainer

Mocht je nou op zoek zijn naar een hometrainer waar je zowel de app Kinomap als Zwift kunt gebruiken, dan is de Tunturi Performance E50 een mooie optie! Deze hometrainer is mooi geprijsd en kun je gebruiken met een tablet. 

Verbindt de hometrainer met de app en kies jouw route uit. Nu is het een kwestie van gaan met die banaan en trainen maar! Mocht je nou nog andere apps willen gebruiken om jouw routes op te fietsen, dan kun je ook iConsole en Tunturi routes hier nog mee gebruiken. 

De Tunturi Performance E50 heeft een magnetisch weerstandsysteem dat erg stil is en er zit hartslagmeting op als je dat ook nog in de gaten wilt houden tijdens het fietsen van jouw routes. 

Tunturi Performance E50 Hometrainer

849,00
699,00
Fitwinkel.nl
as of 10/12/2023 19:47

Conclusie

Kortom een hometrainer die alles heeft wat je nodig hebt om jouw routes mee te fietsen. Sterker nog je hebt keuze uit verschillende apps die je kunt gebruiken om jouw routes mee te fietsen. Je hebt overigens wel een tablet nodig met deze hometrainer om routes te fietsen.

Voordelen

Veel keuze in route apps
Stille magnetische weerstand
Hartslagmeting
Zwaar vliegwiel (11 kg)

Nadelen

Geen geïntegreerd beeldscherm
Geen sneltoetsen

Beste hometrainer met beeldscherm waar je routes op kunt fietsen – Flow Fitness Perform B5S Hometrainer

Mocht je nou op zoek zijn naar een hometrainer waar je de routes gelijk op een beeldscherm kunt laten afspelen, dan is de Flow Fitness Perform B5S een goede keuze. Deze heeft namelijk als display een geïntegreerd beeldscherm waar je de route apps op kunt gebruiken. 

Zo komt er verder dus geen tablet of telefoon aan te pas en kun je direct de op de hometrainer zelf jouw routes fietsen. 

Naast de routes die op deze hometrainer te zien zijn, krijg je onderaan het scherm gewoon netjes je trainingsdata te zien zodat je jouw prestaties tijdens de route ook goed in de gaten kunt houden. 

Wat overigens ook mooi is aan deze hometrainer is dat er sneltoetsen op zitten om de weerstand snel en gemakkelijk mee te regelen. Zo hoef je niet steeds op het display dit allemaal te regelen als je een berg of heuvel op gaat of iets tijdens je route. De apps Kinomap Zwift en iConsole+ kunnen hierop gebruikt worden.

Flow Fitness Perform B5s Hometrainer

1.999,00
Fitwinkel.nl
as of 10/12/2023 19:47

Conclusie

Echt een luxe hometrainer dus om jouw virtuele routes op te fietsen. Je hebt gelijk alles bij de hand om je routes goed te kunnen fietsen. Een beeldscherm waar je de app gelijk op kunt selecteren en direct je route te zien krijgt. De sneltoetsen om de weerstand eenvoudig mee te regelen en je vol te kunnen focussen op jouw route! Wat wil je nog meer?

Voordelen

Geïntegreerd scherm
Veel routeapp keuze
Hartslagmeting
Ingebouwde speakers
Handige sneltoetsen voor de weerstand

Nadelen

Geen tablethouder
Wat grotere investering

Beste hometrainer met tablethouder voor routes – Sole Fitness LCB Hometrainer

Mocht je nou op zoek zijn naar een hometrainer waar je routes op je tablet mee kunt afspelen en gebruiken, dan moet je een hometrainer met een tablethouder. Nu zijn er veel hometrainers met tablethouders, maar is het vaak dat de tablethouder is geplaatst voor het display. 

Echter is bij de Sole Fitness LCB hometrainer de tablethouder boven het display geplaatst en kun je dus ook gewoon jouw trainingsdata nog zien. Dit is dan ook de reden waarom dit een van de betere keuzes is als het gaat om hometrainer met tablethouder. Je kunt jouw routes gewoon afspelen en jouw prestaties ook gewoon in de gaten houden. 

Verder heeft deze hometrainer een zwaar vliegwiel van 14 kg en kun je hem verbinden met maar liefst 8 apps om routes mee te fietsen en jouw trainingsdata mee te importeren op je telefoon of tablet. Een echte alleskunner dus. 

Sole Fitness LCB Hometrainer

1.795,00
Fitwinkel.nl
as of 10/12/2023 19:47

Conclusie

Een mooi hometrainer die een goede tablet houder heeft om de routes op af te spelen. De tablet zal met deze tablethouder het display niet in de weg zitten en je kunt dus gewoon jouw trainingsdata zien. Verder zijn de basis benodigdheden van deze hometrainer ook meer dan goed en kun je dus helemaal uit de voeten met deze hometrainer!

Voordelen

Tablethouder boven display
Hartslagmeting
Zwaar vliegwiel (14 kg)
Ventilator
Compatibel met maar liefste 8 apps!

Nadelen

Geen sneltoetsen

Conclusie

Zoals je ziet valt het allemaal mee wat je nodig hebt om virtuele routes te fietsen met jouw hometrainer. Je kunt al op je telefoon één van de fietsroute apps gebruiken en je kunt al van start. Wel is het handig natuurlijk als er dan een tablet- / telefoon houder op zit, maar dan kun je wel gelijk van start. 

Mocht je het extra luxe willen, dan kun je kiezen voor een hometrainer met een beeldscherm waar je de routes op kunt afspelen, maar dat is helemaal aan jou. 

Ik hoop dat dit artikel je een beetje op weg heeft geholpen en dat je er een beetje uit komt. Mocht je nou nog vragen hebben of jouw keuze met ons willen delen, aarzel dan niet om hieronder een reactie achter te laten! 

Ook interressant:

Hometrainers met zwift

Loopbanden met zwift

author-avatar

Over Matthijs Boon

Deelt graag zijn passie voor sport, fitness, voeding en gezondheid. Vanuit zijn knie revalidatie in aanraking gekomen met krachttraining en is ervan overtuigd dat krachttraining een basis is voor iedere sporter, maar ook voor in het dagelijks leven. Leuk weetje over Matthijs: Loopt het liefst op zijn badslippers. Sporten: Taekwondo / krachttraining Toegepast Psycholoog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *